Aluminium carport

Aluminium carport
Is uw voertuig blootgesteld aan alle weersinvloeden en heeft u ook zo'n hekel aan autoruiten krabben in de winter? Dan is een aluminium carport misschien iets voor u! Bij Q&S Gartendeco zijn de aluminium carports van hoogwaardige Duitse kwaliteit en gepoedercoat in verschillende kleuren. Wenst u daarnaast een plat dak, een zadeldak of een boogdak? Alles is realiseerbaar. Lees meer...
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Aluminium Carport

Waarom kiest u voor een aluminium carport

De ranke uitstraling van een aluminium carport past moeiteloos bij elke bouwstijl en tuininrichting. Een carport van aluminium heeft echter vooral een erg moderne en strakke uitstraling. Steeds meer mensen kiezen voor een moderne uitstraling van hun tuin en huis en een aluminium overkapping past hier uitstekend bij.

Daarbij heeft aluminium en polycarbonaat een aantal voordelen waar u misschien nog niet aan heeft gedacht. Deze staan namelijk bekend om hun lange levensduur, doordat het niet roest, en het enorme gemak in onderhoud. Het aluminium is een licht materiaal, maar wel zeer sterk en heeft een strakke, moderne uitstraling die bij ieder huis past. Wilt u eerder een open schuur om uw spullen onder te zetten met een landelijke uitstraling? Dan is een kapschuur een passendere optie voor u.

Welk soort dakbedekking bij welk daktype

Bij Q&S Gartendeco vindt u allerlei soorten aluminium carports in verschillende kleuren en maten. Daarnaast kunt u kiezen uit een plat dak, een zadeldak en een boogdak (ook wel een toogdak genoemd). Het soort dakbedekking hierbij hangt nauw samen met de keuze die u maakt voor het daktype.

Een aluminium overkapping met een plat dak wordt standaard bevestigd met EPDM-folie. Dit is een zeer sterk rubbersoort welke bij normaal gebruik wel 50 jaar mee kan gaan. De boogdaken en zadeldaken zijn standaard voorzien van polycarbonaat platen van 16mm dik, waarbij u de keuze heeft uit opaal (melkwit) of helder polycarbonaat. Optioneel kan ook gekozen worden voor bijvoorbeeld hittewerende (in meerdere kleuren) of glasheldere polycarbonaatplaten. Het is zelfs mogelijk om een carport met zadeldak met solarpanelen te bevestigen. Wanneer u een elektrische auto heeft, kunt u met de optionele laadpaal eenvoudig uw auto opladen.

Uw voorkeuren zijn op vele manieren te realiseren.

Een enkele of dubbele carport

Heeft u meerdere auto’s of wilt u ook uw caravan, motor of boot onderdak bieden? Dan is een dubbele carport voor u wellicht beter geschikt. U vindt in de onlineshop van Q&S bieden houten en aluminium dubbele carports aan. Wellicht vindt u een houten overkapping voor uw auto toch mooier, kijk dan even onder de categorie houten carport.

De hoogte van uw carport

De standaard hoogte is vaak niet hoog genoeg voor een camper of caravan. De doorrijhoogte van bijvoorbeeld een carport van aluminium met plat dak ligt rond de 210cm. Veel mensen willen om deze reden nog wel eens de overkapping verhogen. Wij bieden daarom ook als extra optie langere staanders aan! Hiermee wordt de carport aanzienlijk hoger waardoor een camper of caravan er eenvoudig onder gereden kan worden.

Aluminium carport zelfbouwpakket

De carport wordt als zelfbouwpakket aangeleverd. Hierbij zit een montagehandleiding welke u stap voor stap vertelt hoe u de carport moet opbouwen. Voor carports van aluminium kunt u ook contact met ons opnemen voor montage. Wij werken met een extern bedrijf van professionals die u de opbouw uit handen kunnen nemen. In overleg met u zorgen zullen zij uw carport (in de meeste gevallen) binnen een dag opbouwen.

Aluminium carport op maat

Past een standaard afmeting net niet helemaal in uw tuin of komt dit niet mooi uit zoals u dit gepland heeft? Neemt u dan contact op met ons en informeer naar de mogelijkheden voor een carport op maat. Het team van Q&S Gartendeco kijkt er naar uit om uw ideale carport te realiseren!