Barrelsauna voor buiten Ø195x300cm Thermowood Tuindeco

Levertijd: 10-15 werkdagen Verzendkosten: € 0,00
(Incl. BTW., excl. Verzendkosten)
Advies nodig?

Bel 0599 820 222
Di. t/m Vr. 10.00-12.00 en 13.00-17.00

info@qs-gartendeco.nl
Altijd bereikbaar!

Win terrasoverkapping Veilig betalen

* Verplichte velden

Maak uw bestelling in een paar stappen compleet:

De voordelen van Barrelsauna Thermowood Ø195x300cm

 • Thermowood
 • Inclusief 2 bankjes buiten van vurenhout
 • Inclusief saunabanken van espen hout
 • Inclusief vuurvaste plaat voor kachel, houten vloer en fundering
 • Inclusief zwarte dakshingles

Barrelsauna voor buiten Ø195x300cm

Een sauna is een luxe die nu binnen handbereik is in uw eigen achtertuin! Door de kleinere omvang is deze sauna zeer snel opgewarmd en gereed om te gebruiken. Deze buitensauna met een luifel van 60cm aan de voorzijde is dankzij de compacte afmeting geschikt voor vele tuinen.

In dit opvallende pronkstuk kunt u elke week naar de sauna zonder dat u nog extra kosten moet maken, mede doordat deze zeer compleet aangeleverd wordt. Deze sauna voor in de tuin wordt geleverd inclusief espenhouten banken in het saunagedeelte en 2 zitjes onder de overkapping. Het saunagedeelte is 230cm diep. Bovendien zijn de houten vloer met fundering en de zwarte dakshingles inbegrepen in de prijs. Het enige wat u nog mee dient te bestellen is de saunakachel. Tenslotte heeft ieder zijn eigen voorkeur en daarom is er een keuzemogelijkheid tussen een elektrische kachel en een houtkachel voor in uw sauna. Kiest u voor de houtkachel? In dat geval dient u in ieder geval de afvoerpijp mee te bestellen als extra optie.

Waaruit bestaat de Barrelsauna voor buiten Ø195x300cm?

Deze buitensauna met veranda bestaat uit Thermowood van 28 tot 42 mm dik. Het hout hoeft niet geschilderd worden. Er is een buitendeur van 59x165cm met venster met dubbel glas die direct toegang geeft tot de sauna. Er zijn tevens twee kleine uitzetramen van 30x67cm voorzien van dubbel glas in het saunagedeelte, zodat naar wens frisse lucht in de sauna toegevoerd kan worden. Voor het ronde dak, waar het water eenvoudig van afloopt, worden zwarte dakshingles meegeleverd.

De houten sauna van Thermowood heeft een prachtige bruin getint schaduwdesign. Deze warme karakteristieke kleur geeft de sauna een luxueuze uitstraling. Bovendien heeft Thermowood nog een aantal voordelen boven de vurenhouten versie. Zo heeft een sauna van Thermowood een betere vormvastheid, een verhoogde weerstand tegen vocht, een grotere duurzaamheid en is de structuur lichter.

Dit alles wordt gerealiseerd door het naaldhout te verhitten. Dit is een duurzaam en milieubewust procedé en wordt ook wel een thermische behandeling genoemd. Zie hier de oorsprong van de naam Thermowood.

Thermowood valt door deze behandeling onder duurzaamheidsklasse 2, maar moet na verloop van tijd wel worden behandeld met een olie of beits om de levensduur te verlengen.

Barrelsauna voor buiten Ø195x300cm Specificaties

Merk Tuindeco
Wanddikte 28 mm
Houtsoort Thermowood
Hout geschaafd Ja
Afmetingen (cm) 195x300
Luifel voorzijde (cm) 60
Ramen 2
Deuren 2
Beglazing Dubbelglas
Daksoort Boogdak
Dakbedekking Dakshingles
Oppervlakte (m²) 5,9
Inclusief Dakbedekking, houten vloer en fundering Zitje buiten Espen houten saunabanken Bevestigingsmaterialen, hang-en sluitwerk en montagehandleiding

Handig om te weten

 • Hoe behandel ik mijn sauna tegen weersinvloeden?

  De sauna's van onbehandeld vurenhout kunnen snel aangetast worden door regen, wind, zon, mist, hoge luchtvochtigheid en storm. Hout dat in de buitenshuis wordt toegepast, dient daarom behandeld te worden om de levensduur te verlengen.
  Het meest bekend als behandeling is impregneren. U kunt impregneervloeistof in onze webshop verkrijgen. Na het impregneren dient u altijd nog uw tuinhuis te beitsen of te schilderen.
  In plaats van impregneermiddel kunt u ook Perkoleum of Ecoleum gebruiken van Koopmans Verf. Deze verf is een éénpotsysteem op basis van lijnolie en is tegelijkertijd impregnerend beschermmiddel, grondmiddel, lakmiddel en aflakmiddel.

  Een sauna van thermowood dient na enige tijd behandeld te worden met olie of beits.

 • Welke verf voor sauna kies ik het best? Wat is Perkoleum? Wat is Ecoleum?

  Perkoleum en Ecoleum zijn hoogwaardige verfsoorten van Koopmans Verf. De verf is op basis van lijnolie en heeft een sterk impregnerende werking, waardoor impregneren overbodig wordt.

  Voor geschaafd en geschuurd hout dient u Perkoleum te gebruiken. Dit is een éénpotsysteem, omdat het tegelijkertijd een impregnerend beschermmiddel, grondmiddel, lakmiddel en aflakmiddel is. De eerste laag dient u verdund (met 10%-15% terpentine) aan te brengen. De tweede en derde laag onverdund. Door het hoge lijnoliegehalte droogt Perkoleum iets langzamer dan de verf die u aantreft in de meeste bouwmarkten. U hoeft slechts één keer per 5 jaar te schilderen in tegenstelling tot de gebruikelijke verfsoorten die na 3 jaar alweer overgeschilderd dienen te worden.

  Perkoleum is vochtregulerend en UV-bestendig. Perkoleum is te verkrijgen in dekkende en transparante kleuren. Welke kleur wilt u voor uw sauna? In het keuzemenu kunt u uw gewenste kleur bestellen.

  Ecoleum is enkel geschikt voor ruw hout en fijnbezaagd hout. Van deze verf is slechts één laag nodig. Bovendien kan Ecoleum ook op geïmpregneerd hout worden aangebracht. De dekkende kleuren kunnen onderling gemengd worden en hebben een goede kleurechtheid.

 • Waar moet ik aan denken bij de aanlevering van een sauna?

  Een sauna wordt als pakket aangeleverd. Deze pakketten worden vanwege hun grootte geleverd met een vrachtwagen met oplegger. De producten kunnen daarom alleen worden afgeleverd, indien het adres zich bevindt nabij een verharde weg en het toegankelijk is voor vrachtverkeer. Kan de chauffeur niet op de door u opgegeven locatie komen? Dan zal de chauffeur het op de dichtstbijzijnde locatie afladen waar het wel mogelijk is, zo dicht mogelijk bij het opgegeven adres naar inzicht van de chauffeur. Weet u niet of een vrachtauto bij u in de straat mag komen? Dit kunt u bij uw gemeente navragen.

 • Snel geleverd in heel Nederland
 • Vakkundig advies door deskundig team
 • 40.000m² inspiratie voor uw tuin