Barrelsauna Ø215x400cm Tuindeco

Levertijd: 10-15 werkdagen Verzendkosten: € 99,00
(Incl. BTW., excl. Verzendkosten)

Heeft u hulp nodig?

Bel 0599 820 222

Di. t/m Vr. 09.00-12.00 en 13.00-17.00

Veelgestelde vragen

Antwoorden op uw vragen

Met montage?

Nu offerte aanvragen

Veilig betalen
Maak uw bestelling in een paar stappen compleet:

De voordelen van Barrelsauna voor buiten Ø215x400cm

 • Europees Vurenhout
 • Inclusief 2 bankjes buiten van vurenhout
 • Inclusief saunabanken van espen hout
 • Inclusief vuurvaste plaat voor kachel, houten vloer en fundering
 • Inclusief zwarte dakshingles

Barrelsauna voor buiten Ø215x400cm

Een sauna is een luxe die nu binnen handbereik is in uw eigen achtertuin! Deze sauna is zeer snel opgewarmd en gereed om te gebruiken. Deze buitensauna met een luifel van 60cm aan de voorzijde is dankzij de redelijk compacte afmeting geschikt voor vele tuinen.

In dit opvallende pronkstuk kunt u elke week naar de sauna zonder dat u nog extra kosten moet maken, mede doordat deze zeer compleet aangeleverd wordt. Deze sauna voor in de tuin is een 2 kamer sauna en wordt geleverd inclusief espenhouten banken in het saunagedeelte en in de omkleedcabine. Bovendien heeft u buiten 2 leuke zitjes onder de overkapping. Het saunagedeelte is ongeveer 230cm diep. Het omkleedgedeelte is 100cm diep. De houten vloer met fundering en de zwarte dakshingles zijn inbegrepen in de prijs. Het enige wat u nog mee dient te bestellen is de saunakachel. Tenslotte heeft ieder zijn eigen voorkeur en daarom is er een keuzemogelijkheid tussen een elektrische kachel en een houtkachel voor in uw sauna. Kiest u voor de houtkachel? In dat geval dient u in ieder geval de afvoerpijp mee te bestellen als extra optie.

Waaruit bestaat de Barrelsauna voor buiten Ø215x400cm?

Deze buitensauna met veranda bestaat uit onbehandeld vurenhout van 28 tot 42 mm dik. Het hout mag niet geschilderd worden, omdat het anders niet meer kan ademen, het enige wat u mag gebruiken is ofwel olie, ofwel beits en enkel aan de buitenzijde. Er is een buitendeur naar de omkleedcabine en een binnendeur naar de sauna. Beiden hebben een afmeting van 59x165cm met venster met dubbel glas. Er zijn tevens twee kleine uuitzetramen in het saunagedeelte van 30x67cm voorzien van dubbel glas, zodat naar wens frisse lucht in de sauna toegevoerd kan worden. Voor het ronde dak, waar het water eenvoudig van afloopt, worden zwarte dakshingles meegeleverd.

Barrelsauna voor buiten Ø215x400cm Specificaties

Merk Tuindeco
Wanddikte 28/42 mm
Materiaal Vuren (onbehandeld)
Hout geschaafd Ja
Afmetingen 215x400
Luifel voorzijde 60
Ramen 2
Deuren 2
Beglazing Dubbelglas
Daksoort Boogdak
Dakbedekking Dakshingles
Oppervlakte (m²) 8,6
Inclusief Dakbedekking, houten vloer en fundering Zitje buiten Espen houten saunabanken Bevestigingsmaterialen, hang-en sluitwerk en montagehandleiding

Handig om te weten

 • Hoe behandel ik mijn sauna tegen weersinvloeden?

  De sauna's van onbehandeld vurenhout kunnen snel aangetast worden door regen, wind, zon, mist, hoge luchtvochtigheid en storm. Hout dat in de buitenshuis wordt toegepast, dient daarom behandeld te worden om de levensduur te verlengen.
  Het meest bekend als behandeling is impregneren. U kunt impregneervloeistof in onze webshop verkrijgen. Na het impregneren dient u altijd nog uw tuinhuis te beitsen of te schilderen.
  In plaats van impregneermiddel kunt u ook Perkoleum of Ecoleum gebruiken van Koopmans Verf. Deze verf is een éénpotsysteem op basis van lijnolie en is tegelijkertijd impregnerend beschermmiddel, grondmiddel, lakmiddel en aflakmiddel.

  Een sauna van thermowood dient na enige tijd behandeld te worden met olie of beits.

 • Welke verf voor sauna kies ik het best? Wat is Perkoleum? Wat is Ecoleum?

  Perkoleum en Ecoleum zijn hoogwaardige verfsoorten van Koopmans Verf. De verf is op basis van lijnolie en heeft een sterk impregnerende werking, waardoor impregneren overbodig wordt.

  Voor geschaafd en geschuurd hout dient u Perkoleum te gebruiken. Dit is een éénpotsysteem, omdat het tegelijkertijd een impregnerend beschermmiddel, grondmiddel, lakmiddel en aflakmiddel is. De eerste laag dient u verdund (met 10%-15% terpentine) aan te brengen. De tweede en derde laag onverdund. Door het hoge lijnoliegehalte droogt Perkoleum iets langzamer dan de verf die u aantreft in de meeste bouwmarkten. U hoeft slechts één keer per 5 jaar te schilderen in tegenstelling tot de gebruikelijke verfsoorten die na 3 jaar alweer overgeschilderd dienen te worden.

  Perkoleum is vochtregulerend en UV-bestendig. Perkoleum is te verkrijgen in dekkende en transparante kleuren. Welke kleur wilt u voor uw sauna? In het keuzemenu kunt u uw gewenste kleur bestellen.

  Ecoleum is enkel geschikt voor ruw hout en fijnbezaagd hout. Van deze verf is slechts één laag nodig. Bovendien kan Ecoleum ook op geïmpregneerd hout worden aangebracht. De dekkende kleuren kunnen onderling gemengd worden en hebben een goede kleurechtheid.

 • Waar moet ik aan denken bij de aanlevering van een sauna?

  Een sauna wordt als pakket aangeleverd. Deze pakketten worden vanwege hun grootte geleverd met een vrachtwagen met oplegger. De producten kunnen daarom alleen worden afgeleverd, indien het adres zich bevindt nabij een verharde weg en het toegankelijk is voor vrachtverkeer. Kan de chauffeur niet op de door u opgegeven locatie komen? Dan zal de chauffeur het op de dichtstbijzijnde locatie afladen waar het wel mogelijk is, zo dicht mogelijk bij het opgegeven adres naar inzicht van de chauffeur. Weet u niet of een vrachtauto bij u in de straat mag komen? Dit kunt u bij uw gemeente navragen.

 • Grote voorraad

  Direct en snel geleverd

 • 20 jaar ervaring

  Vakkundig advisering

 • Meer als 800 producten

  Groot assortiment voor uw tuin