Bestrating

Bestrating

Bestrating is onmisbaar voor een berijdbare oprijlaan, parkeerplaats, tuinpad of terras. Het terras is verlengstuk van de woonkamer geworden en de bestrating de basis voor de gewenste uitstraling. De mogelijkheden voor het ontwerp zijn vrijwel onbegrensd. Laat uw creativiteit de vrije loop en creëer de sfeeer die u voor ogen heeft. Bij Q&S Gartendeco vindt u een brede selectie aan sierbestrating en terrastegels in verschillende maten, kleuren en vormen. Lees meer...

9 review(s)

Welk ontwerp bedenkt u voor uw bestrating?

Naast straten en pleinen is bestrating onmisbaar voor wandelpaden, opritten en terrassen. De stenen oppervlaktes dienen niet alleen ter verfraaiing van uw grondstuk, ze bieden ook een veilige route van de straat naar het huis. De functionaliteit van bestrating rondom het huis en op het terrein staat uiteraard voorop. Maar als het om het ontwerp gaat, kunt u uw fantasie de vrije loop laten. Vormen en kleuren, groottes en soorten; u kunt naar hartelust combineren om tot een sierlijk en persoonlijk resultaat te komen.

Uit welke soorten steen bestaat bestrating?

Wat is de sfeer die u wilt bereiken in uw tuin? Gaat uw voorkeur uit naar een strakke en moderne tuin? Dan is de keuze voor grote tuintegels al snel gemaakt. Gaat uw voorkeur uit naar een romantische tuin? Dan zijn klinkers en keitjes eerder de passende keuze. Wilt u smalle paden die naar een zithoek leiden, de zwemvijver of uw tuinhuis? Natuurlijk kunt u kiezen voor een pad van klinkers of betontegels, maar natuursteenplaten of grote betontegels creëren een speelse weg.

Ongeacht de keuze voor sierbestrating of tuintegels, natuursteen of beton, gecombineerd met split of grind; bestrating geeft de ruimte om uw huis een luxueuze uitstraling.

Welke bestrating plaatst u waar in uw tuin?

De oprit vraagt om kwalitatief stevige betonnen straatstenen. Deze stenen worden dagelijks belast door autos, scooters en fietsen. Maar ook wordt op dit stuk als eerste strooizout gegooid. Naast een zware druklast, moeten deze stenen ook kleurecht zijn. Voordeel is dat de stenen dan ook veel minder snel lichter van kleur worden door de zon.

Een terras aan huis heeft u graag schoon en opgeruimd. Hier past eigenlijk elke soort steen. Maar kiest u voor gemak, dan zijn grote betonnen terrastegels de ideale keuze. Deze zijn zeer snel schoon te maken en makkelijk schoon te houden, omdat er niets tussen de randen blijft hangen. Een terras in de tuin daarentegen hoeft minder aangeveegd te zijn en dan valt dit voordeel weg.

Is bestrating in uw favoriete kleur te krijgen?

De kleur grijs is DE trend als het om bestrating gaat. De kleuren antraciet, donkergrijs, lichtgrijs en alle nuances ertussen zijn in vele tuinen te vinden tegenwoordig. Heeft u het liever toch wat kleuriger? Geel, bruin, rood en wit in vele nuances en stenen met natuurlijke kleurverloop zijn ook bij Q&S Gartendeco verkrijgbaar. Voldoende om bijvoorbeeld een terras naar eigen smaak te ontwerpen en de door u gewenste sfeer te creëren.

Bestrating van natuursteen of beton kiezen?

Er zijn verschillende soorten stenen. Q&S Gartendeco biedt natuurstenen bestrating en betonnen bestrating aan. Waarin verschillen natuursteen en beton? Voordat u een keuze maakt, is het verstandig u te laten informeren over de kenmerken van beton en natuursteen.

Natuursteen voor bijzondere resultaten

Natuursteen is van oudsher de traditionele vorm van bestrating. Sinds de middeleeuwen wordt al natuursteen gehakt uit steengroeven. Deze wordt op vele manieren gebruikt, niet alleen voor bestrating. Natuursteen is extreem hard, gemakkelijk in onderhoud en bestand tegen hoge belasting. Elke steen is uniek dankzij de marmering, de kleur en de vorm die eraan wordt gegeven door de bewerking die wordt gebruikt.

Dankzij de variaties in vormen, kleuren en soorten passen deze stenen bij elke tuinstijl en creëert u een echte blikvanger. Helemaal als u naast uw bestrating de natuurstenen als stapelstenen toepast voor het bouwen van muurtjes.

Betonsteen als aantrekkelijk alternatief

Een goed en kwalitatief hoogwaardig alternatief voor natuursteen zijn de alom bekende betonstenen. Betonstenen bestaat in principe uit de grondstoffen zand, grind, cement en mineralen voor de oppervlaktelaag. Ze worden gegoten in mallen en aansluitend te drogen gelegd in speciale klimaatkamers. Daarna zijn de stenen zo uitgehard, dat ze niet meer krimpen en een zeer hoge weerstand hebben. De levensduur is door deze werkwijze zeer hoog. Betonstenen kunnen in elke vorm gegoten worden en daarom is er een uitgebreide keuze bij Q&S Gartendeco voor de oprit, uw terras en andere plaatsen rondom uw huis. Ook het oppervlak krijgt verschillende behandelingen en is het mogelijk te kiezen uit stenen met een glad of ruw oppervlak.

Betonstenen zijn vrijwel gelijk aan elkaar en door het productieproces voordeliger dan natuursteen.

Waar moet u op letten bij het kopen van straatstenen?

Het liefst kiest u eenvoudig uw favoriete kleur, maar het is verstandig voor het oriënteren naar de mogelijkheden alvast te besluiten of u natuursteen of betonsteen neemt. Dan welke vorm het best tot zijn recht komt, hoe de indeling moet worden en welke steen het best tot zijn recht komt op de oprit of het terras. In vele gevallen (en dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn in uw geval!) wordt er voor de oprit meestal gekozen voor betonstenen en gebruiken velen natuursteen op het terras. Ook omdat er dan accenten in de tuin kunnen worden gemaakt met dezelfde soort steen en er een verbinding ontstaat tussen terras en tuin. Voor advies kunt u uiteraard contact met ons opnemen of in Meppen komen om het uitgebreide assortiment te bekijken.

Net als ieder ander product is het ook van belang de stenen schoon te houden. Liggen uw stenen onder een terrasoverkapping? Dan hoeft u aanzienlijk minder schoon te maken! Gebruikt u wel speciale verzorgingsproducten om de stenen te reinigen en mos en onkruid te verwijderen om de levensduur te verlengen.

Overige materialen voor bestrating

Siergrind, split, kiezels en grind zijn een prachtige aanvulling in combinatie met de bestrating om de tuin mooi te maken. Voor het aanleggen van speelse paadjes of het ontwerpen van “eilanden” in de tuin met bloempotten. Alle soorten zijn verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes en kleuren.

Uiteraard kunt u ook inveegzand en betonbanden bij Q&S Gartendeco bestellen. U kunt uw terras in één koop regelen!