Blokhut met luifel

Blokhut met luifel
Een blokhut met luifel is de blokhut zoals we die van oudsher kennen. Ruimte voor het opbergen van uw tuinspullen, ruimte om te klussen en na gedane arbeid heerlijk ontspannen onder de grote luifel. Tegenwoordig wordt deze blokhut ook als ontspanningsruimte en feestruimte gebruikt en sommige modellen kunnen zelfs als extra overnachtingsplaats voor gasten worden ingericht. Waar gaat u uw blokhut met luifel voor gebruiken? Lees meer...
Van hoog naar laag sorteren

Welke blokhut met luifel past bij u?

Wilt u een ruimte om binnen en buiten een feest te geven? Voor kleine gezelschappen kunt u kiezen om het of buiten of binnen te doen. Voor grotere gezelschappen kunt u het in elkaar laten overlopen. De blokhut met luifel is een echt model voor de ouderwetse mancave. U tovert eenvoudig het huisje om tot een echt mannenverblijf buiten. Met bijvoorbeeld een dartbord, een pooltafel en tv of misschien een kleine bar, een paar barkrukken en een radio. Buiten nog een barbecue en succes is gegarandeerd in het weekend!

Wilt u ruimte voor uw hobby en meteen een leuk terras? Als u een hobby heeft waar u een aparte ruimte voor nodig heeft (houtbewerking, tuinieren, noem maar op), is een blokhut met veel ramen heel prettig. Met een luifel voor deze ruimte, kunt u in uw pauzes genieten op een prachtig terras en bijvoorbeeld uw lunch nuttigen, maar ook buitenactiviteiten uitvoeren.

Een blokhut met luifel is natuurlijk nog steeds de perfecte oplossing voor het opslaan van tuinmeubilair, tuingereedschap en andere kleine spullen. Als bonus krijgt u er met een blokhut met luifel een mooi terras bij!

Wat valt onder een blokhut met luifel?

Een blokhut met luifel heeft aan de voorzijde een ruime overkapping waar een zitje onder kan worden gezet. Een blokhut met een luifel vanaf 90cm wordt tot deze categorie gerekend. Indien de luifel aan de linkerzijde of rechterzijde zit, wordt gesproken over een blokhut met overkapping. In sommige gevallen zit er een balustrade aan het huisje vast en heeft u er zelfs een complete veranda bij. Dat geeft echt een huiselijke uitstraling en het gevoel alsof u even in een andere wereld bent. Op vakantie in eigen tuin!

Wat is belangrijk te weten voor een blokhut met luifel?

Om u goed te kunnen oriënteren, is het van belang vooraf te weten wat u wilt. Hieronder vindt u een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden.

Van welke houtsoort is een blokhut met luifel gemaakt?

Blokhutten zijn leverbaar in verschillende soorten hout. Elke houtsoort heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen.

Blokhut met luifel van vurenhout

Blokhutten met luifels zijn onder meer in vurenhout te verkrijgen. Er bestaan blokhutten van geïmpregneerd vurenhout en onbehandeld vurenhout. Vurenhout moet behandeld worden, ook wanneer deze geïmpregneerd is. Impregneren beschermt het hout tegen schimmels en andere houtaantastende processen. Impregneren heeft echter geen vochtregulerende werking en zorgt niet voor een wind- en waterdichte afsluiting van de wanden en hoeken. Enkel een blokhut impregneren is dus onvoldoende om lang van uw blokhut te genieten. Q&S Gartendeco heeft al jarenlang zeer goede ervaringen met Perkoleum van Koopmans Verf. Perkoleum is een zeer zware kwaliteit beits in verschillende transparante en dekkende kleuren. Dit éénpotssysteem vraagt niet om andere voorbehandelingen en nabehandelingen. Wanneer u uw huisje op de juiste manier schildert, hoeft u dit slechts één keer per vijf jaar te herhalen. Perkoleum kunt u in onze online shop kopen.

Blokhut met luifel van Lariks - Douglas

Een blokhut met luifel van lariks of douglas hout hoeft niet geschilderd te worden. Het hout is door het hoge harsgehalte zeer duurzaam en gaat onbehandeld 25 jaar mee. De blokhut dient dan niet met de grond in aanraking te komen en een goed fundament is een vereiste. U kunt echter na de opbouw meteen met de voeten omhoog zitten en genieten van het resultaat!

Welke houtdikte heeft u nodig voor uw blokhut met luifel?

Blokhutten met luifel zijn in verschillende wanddiktes te krijgen. Gebruikt u de blokhut voornamelijk als opslagruimte voor uw tuinspullen, zoals tuingereedschap, meubilair met kussens en fietsen, dan voldoet een houtdikte van 28mm. Wilt u eerder uw blokhut als buitenverblijf voor feestjes, als mancave of knutselruimte gebruiken, dan doet u er goed aan een huisje uit te kiezen met minimaal een houtdikte van 40-45mm. Wanneer de avonden kouder worden, verwarmt een heater een ruimte met een wanddikte van 40-45mm sneller en blijft de warmte beter hangen. Wanneer u een blokhut met luifel het hele jaar denkt te gaan gebruiken als bijvoorbeeld extra gastenverblijf of kantoor, komt u het beste uit met een wanddikte met 70mm. Hout in een dikte van 70mm heeft van nature een isolerende werking. Deze blokhutten worden standaard met isolatieglas geleverd, zodat het grootste deel van de blokhut geïsoleerd is. De vloer en het dak dienen dan nog wel goed geïsoleerd te worden om een prettige leefomgeving te creëren in uw blokhut.

Welk daktype past bij uw blokhut met luifel?

Wilt u een modern of een klassiek model blokhut met luifel? In de online shop van Q&S Gartendeco kunt u drie verschillende varianten voor het dak kopen. Een blokhut met luifel met zadeldak is de klassieke variant die zijn plaats in elke tuin vindt. Het platte dak heeft een tijdloze uitstraling en past in vele moderne tuinen. Het lessenaarsdak is in deze variant niet mogelijk. Een zeer moderne variant met boogdak heeft echter wel een kleine luifel met een vast zitje. Heel bijzonder!

Welke extra’s zijn mogelijk voor de blokhut met luifel?

Een blokhut met luifel kan zeer luxe worden uitgevoerd. Er zijn bijvoorbeeld blokhutten met een overkapping en een extra bergruimte. Tuinzitje, man cave en grasmaaier vinden hier allemaal hun plaats. Er zijn ook varianten verkrijgbaar met balustrade, zodat het zitgedeelte afgesloten is en de veranda een afscheiding van de tuin lijkt. Wilt u nog iets anders bij uw blokhut hebben? Vraagt u ons team eenvoudig of het mogelijk is. Wij helpen u graag uw droomhuisje te realiseren.

Welke kleur past het best bij de blokhut met luifel?

Dat is natuurlijk helemaal aan u! Belangrijk is rekening te houden met de omgeving en het resultaat wat u voor ogen heeft. Wilt u dat het tuinhuis extra opvalt of juist in de omgeving opgaat? Welke kleuren bloemen worden vooral in uw tuin gebruikt? Wat is de kleur van uw huis en eventueel andere bijgebouwen? Wilt u één of meerdere kleuren gebruiken voor het schilderwerk?

Q&S Gartendeco verkoopt alleen producten van hoge kwaliteit. Daarom adviseren wij ook uw keuze te maken uit de kleuren van Koopmans Verf om uw blokhut met luifel te behandelen.

Heeft u nog vragen? Voor advies kunt u gerust contact opnemen met ons. En als u uw besluit heeft genomen, kunt u de blokhut met luifel eenvoudig in de online shop van Q&S Gartendeco bestellen!