Blokhut met overkapping

Blokhut met overkapping
Een blokhut met overkapping is de snelste manier om uw woonruimte uit te breiden en een gezellige zithoek te realiseren. Wilt u een extra ruimte voor feestjes? Wilt u een zitgedeelte met ruimte om uw tuinmeubilair snel op te kunnen ruimen? Wilt u een speelruimte voor uw kinderen en bergruimte voor uw tuinspullen? Een blokhut met overkapping biedt oneindig vele mogelijkheden voor gebruik mede dankzij de grote variatie in afmetingen. U hoeft alleen maar uw fantasie te gebruiken! Lees meer...

1-12 van 79 Artikelen

Welke blokhut met overkapping past bij u?

Wilt u een extra ruimte voor feestjes? Dan is een blokhut met een deuropening naar de overkapping een goede keuze, zodat mensen van de bar binnen naar de barbecue buiten kunnen lopen. Maar ook wanneer u het tuinmeubilair onder de overkapping in de winter wilt opslaan in de blokhut, is dit een praktische oplossing.

Wilt u uw tuingereedschap opruimen en een leuk terras? Dan is het meest praktische om een dubbele deur aan de voorzijde te hebben. U heeft dan voldoende ruimte om een grasmaaier of kruiwagen eenvoudig naar buiten te halen of weer op te bergen.

Maar en blokhut met overkapping kan natuurlijk ook gewoon als schuur worden gebruikt. De kleine spullen, zoals gereedschap, kunnen in de blokhut en de ruimte ernaast kan gebruikt worden als stalling voor fietsen en scooters of houtopslag.

Wat valt onder een blokhut met overkapping?

Een blokhut met overkapping heeft ofwel links, ofwel rechts een overkapte veranda of zithoek vast aan de blokhut zitten. Wanneer de overkapping aan de voorzijde zit, wordt gesproken over een blokhut met luifel. Het zitgedeelte kan zonder extra wanden zijn. Er is in ieder geval altijd de wand van de blokhut zelf. Ook varianten met één extra wand of twee extra wanden zijn mogelijk. De wanden kunnen dicht en deels dicht zijn.

Wat is belangrijk te weten voor een blokhut met overkapping?

Van welke houtsoort is een blokhut overkapping gemaakt?

Blokhutten zijn leverbaar in verschillende soorten hout. Elke houtsoort heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen.

Vurenhout

Blokhutten met overkappingen zijn onder meer in vurenhout te verkrijgen. Er bestaan blokhutten van geïmpregneerd vurenhout en onbehandeld vurenhout. Vurenhout moet wel geschilderd worden in tegenstelling tot lariks en douglas om lang te kunnen genieten van de blokhut.

Lariks of Douglas

Een blokhut met overkapping van lariks of douglas hoeft niet geschilderd te worden. U kunt na de opbouw dus meteen met de voeten omhoog genieten van het resultaat! U kunt kiezen uit blokhutvarianten die geheel onbehandeld zijn en blokhutvarianten die bestaan uit een combinatie van onbehandeld hout en zwart behandelde planken.

Welke houtdikte heeft u nodig voor uw blokhut met overkapping?

Blokhutten met overkapping zijn in verschillende wanddiktes te krijgen. Gebruikt u de blokhut voornamelijk als opslagruimte voor uw tuinspullen, zoals tuingereedschap, meubilair met kussens en fietsen, dan voldoet een houtdikte van 28mm. Denkt u er eerder aan de blokhut als buitenverblijf voor feestjes of als man cave of knutselruimte te gebruiken, is het verstandig om minimaal een houtdikte van 40-45mm te nemen. Wanneer de avonden kouder worden, verwarmt een heater de ruimte met deze wanddikte ook sneller. En wat te denken van een blokhut met overkapping die zelfs ingezet kan worden als extra gastenverblijf of bijvoorbeeld kantoor. Dan heeft u een wanddikte met 70mm nodig. Met een dikte van 70mm hebben de wanden een isolerende werking. De vloer en het dak moeten nog wel geïsoleerd worden als u de blokhut daarvoor wilt gebruiken.

Welk daktype past bij uw blokhut met overkapping?

Wilt u een modern of een klassiek model blokhut met overkapping? In de online shop van Q&S Gartendeco vindt u vier verschillende varianten voor het dak. Een blokhut met overkapping met zadeldak is de klassieke variant die zijn plaats in elke tuin vindt. Het platte dak heeft een tijdloze uitstraling en past in vele moderne tuinen. Het lessenaarsdak is vooral handig, omdat het water eenvoudig aan één zijde wordt afgevoerd en er dus minder dakgoten nodig zijn.

Welke extra’s zijn mogelijk voor de blokhut met overkapping?

Een blokhut met overkapping kan zeer luxe worden uitgevoerd. Er zijn bijvoorbeeld blokhutten met een overkapping en een extra bergruimte. Tuinzitje, man cave en grasmaaier vinden hier allemaal hun plaats. Er zijn ook varianten verkrijgbaar met balustrade, zodat het zitgedeelte open is, maar toch een afscheiding van de tuin lijkt.

Welke kleur past het best bij de blokhut met overkapping?

Dat is natuurlijk helemaal aan u! Belangrijk is rekening te houden met de omgeving en het resultaat wat u voor ogen heeft. Wilt u dat het tuinhuis extra opvalt of juist in de omgeving opgaat? Welke kleuren bloemen worden vooral in uw tuin gebruikt? Wat is de kleur van uw huis en eventueel andere bijgebouwen? Wilt u één of meerdere kleuren gebruiken voor het schilderwerk?

Q&S Gartendeco verkoopt alleen producten van hoge kwaliteit. Daarom adviseren wij ook uw keuze te maken uit de kleuren van Koopmans Verf om uw blokhut met overkapping te behandelen.

Voor advies kunt u contact opnemen met ons. Als u uw besluit heeft genomen, kunt u de blokhut met overkapping eenvoudig in de online shop van Q&S Gartendeco bestellen!