Blokhut met veranda

Blokhut met veranda
Een blokhut met veranda is een blokhut met een zitje, die door een balustrade afgeschermd wordt. Uw zithoek en tuin zijn van elkaar gescheiden en u krijgt extra privacy! De blokhut biedt ruimte voor het uitvoeren van uw hobby en na gedane arbeid kunt u heerlijk ontspannen op de grote veranda. Tegenwoordig wordt dit model blokhut ook als ontspanningsruimte en feestruimte gebruikt en sommige modellen kunnen zelfs als extra overnachtingsplaats voor gasten worden ingericht. Waar gaat u uw blokhut met veranda voor gebruiken? Lees meer...
Van hoog naar laag sorteren

Welke blokhut met veranda past bij u?

Wanneer u op zoek bent naar een ruimte om binnen en buiten een feest te geven, maakt u met een blokhut met veranda een hele goede keuze. Alleen buiten barbecueen met kleine gezelschappen of binnen bij de kachel een borrel drinken met een paar vrienden. Of juist alle vrienden en familie binnen en buiten door elkaar laten lopen en alle ruimtes gebruiken. Een blokhutje met veranda is de perfecte oplossing voor zowel kleine, als grote feestjes.

Het blokhut met veranda is ook een echt model voor de stoere mancave. Met een dartbord, een paar hangbanken en tv tovert u de blokhut om tot een ontspannen mannenverblijf. Als het wat levendiger mag zijn, realiseert u dit al snel met een kleine bar, een paar barkrukken, een radio en als buiten dan een barbecue staat, heeft u heel veel gezellige weekends in het vooruitzicht!

Ruimte nodig voor het uitoefenen van uw hobby en meteen een prachtig zitje voor de hele familie realiseren? Als u een hobby heeft waar u veel licht nodig heeft voor de beste resultaten (houtbewerking, tuinieren of bijvoorbeeld schilderen), is een blokhut met veel ramen heel prettig. Met een veranda voor deze ruimte, kunt u tussendoor van een heerlijke lunch of een kop koffie genieten.

Een blokhut met veranda is natuurlijk nog steeds de perfecte oplossing voor het opslaan van tuinmeubilair, tuingereedschap en andere kleine spullen. Als bonus krijgt u er dan een mooi terras erbij!

Wat valt onder een blokhut met veranda?

Een blokhut met veranda heeft aan de voorzijde een ruime overkapping waar een zitje onder kan worden gezet. Dit zitje wordt afgebakend door een balustrade. Dit is ook het grote verschil met een blokhut met luifel. In enkele gevallen wordt bovendien de vloer voor de veranda meegeleverd. Met een prachtige balustrade heeft u een subtiele scheiding tussen blokhut en tuin. Dat geeft echt een huiselijke uitstraling en het gevoel alsof u even in een andere wereld bent. Op vakantie in eigen tuin!

Wat is belangrijk te weten voor een blokhut met veranda?

Voordat u tot aanschaf over gaat, is het verstandig om voor uzelf al een aantal vragen beantwoord te hebben. Want wanneer u de blokhut goed onderhoudt, is het een aanschaf voor het leven.

Van welke houtsoort is een blokhut met veranda gemaakt?

Tuinhuizen zijn leverbaar in verschillende soorten hout. Elke houtsoort heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen.

Blokhut met veranda van vurenhout

Blokhutten met veranda’s zijn onder meer in vurenhout te verkrijgen. Er bestaan tuinhuizen van geïmpregneerd vurenhout en onbehandeld vurenhout. Vurenhout moet behandeld worden, ook wanneer deze geïmpregneerd is. Impregneren beschermt het hout tegen schimmels en andere houtaantastende processen. Impregneren heeft echter geen vochtregulerende werking en zorgt niet voor een wind- en waterdichte afsluiting van de wanden en hoeken. Enkel een blokhut impregneren is dus onvoldoende om er lang van te kunnen genieten. Q&S Gartendeco heeft al jarenlang zeer goede ervaringen met Perkoleum van Koopmans Verf. Perkoleum is een zeer zware kwaliteit beits in verschillende transparante en dekkende kleuren. Dit éénpotssysteem vraagt niet om andere soorten verf voor voorbehandeling en nabehandeling. Wanneer u uw huisje op de juiste manier schildert met Perkoleum, hoeft u dit slechts één keer per vijf jaar te herhalen. Perkoleum kunt u in onze online shop kopen.

Blokhut met veranda van Douglas hout

Een blokhut met veranda van lariks of douglas hout hoeft niet geschilderd te worden. Het hout is door het hoge harsgehalte zeer duurzaam en gaat onbehandeld 25 jaar mee. De blokhut dient dan niet met de grond in aanraking te komen en een goed fundament is een vereiste. U kunt echter na de opbouw meteen met de voeten omhoog zitten en genieten van het resultaat!

Welke houtdikte heeft u nodig voor uw blokhut met veranda?

Blokhutten met veranda zijn in meerdere wanddiktes te verkrijgen. Gebruikt u de blokhut voornamelijk als opslagruimte voor bijvoorbeeld tuingereedschap of tuinmeubilair met kussens of fietsen? Een houtdikte van 28mm is dan meer dan voldoende.

Wilt u eerder uw blokhut met veranda als buitenverblijf voor feestjes gebruiken of inzetten als knutselruimte? Dan doet u er goed aan een blokhut met veranda met een houtdikte van 40-45mm als ondergrens te nemen. Op de wat frissere avonden kunt u dan met een heater de ruimte sneller verwarmen als deze een minimale wanddikte van 40-45mm heeft. Bovendien blijft de warmte veel langer hangen.

Overweegt u uw blokhut met veranda het hele jaar te gebruiken als een extra gastenverblijf of als kantoor? Dan adviseert Q&S Gartendeco u een blokhut met veranda met een wanddikte van 70mm te kiezen. Hout met een minimale dikte van 70mm heeft van nature een isolerende werking. Deze tuinhuizen worden bovendien standaard met dubbel glas of isolatieglas geleverd, zodat alleen de vloer en het dak geïsoleerd dienen te worden voor een prettige leefomgeving in uw blokhut.

Welk daktype past bij uw blokhut met veranda?

Wilt u een modern of een klassiek model blokhut met veranda? In de online shop van Q&S Gartendeco zijn tuinhuizen met veranda met zadeldak te vinden. Het klassieke model die zijn plaats in elke tuin vindt. Het platte dak heeft een tijdloze uitstraling en past in vele moderne tuinen. Het lessenaarsdak is in deze variant niet mogelijk.

Welke extra’s zijn mogelijk voor de blokhut met veranda?

Een blokhut met veranda kan zeer luxe worden uitgevoerd. Er zijn bijvoorbeeld blokhutten met een overkapping en een extra bergruimte. Tuinzitje, mancave en grasmaaier vinden hier allemaal hun plaats. Alle varianten zijn standaard uitgevoerd met balustrade, zodat het zitgedeelte afgesloten is en de veranda een afscheiding van de tuin lijkt. Wilt u nog iets anders bij uw blokhut hebben? Vraagt u ons team eenvoudig of het mogelijk is. Wij helpen u graag uw tuindroom te realiseren.

Welke kleur past het best bij de blokhut met veranda?

Dat is natuurlijk helemaal aan u! Belangrijk is rekening te houden met de omgeving en het resultaat wat u voor ogen heeft. Wilt u dat de blokhut direct in het oog springt of juist in de omgeving opgaat? Welke kleuren bloemen worden vooral in uw tuin gebruikt? Wat is de kleur van uw huis en eventueel andere bijgebouwen? Wilt u één of meerdere kleuren gebruiken voor het schilderwerk?

Q&S Gartendeco verkoopt alleen producten van hoge kwaliteit. Daarom adviseren wij ook uw keuze te maken uit de kleuren van Koopmans Verf om uw blokhut met veranda te behandelen.

Heeft u nog vragen? Voor advies kunt u gerust contact opnemen met ons. En als u uw besluit heeft genomen, kunt u de blokhut met veranda eenvoudig in de online shop van Q&S Gartendeco bestellen!