Blokhut

Blokhut

Een blokhut staat bij velen boven aan de verlanglijst. Wat te begrijpen is! U krijgt meer leefruimte, een extra woonkamer, waar de avonden kunnen worden doorgebracht met familie en vrienden onder het genot van een hapje en een drankje. Uw tuin krijgt er een prachtige blikvanger bij en laat uw woongenot stijgen. En het is een duurzame investering die ook nog eens de waarde van uw woning verhoogt. Dankzij de vele stijlen is er voor elk budget iets moois te vinden. En vindt u ongetwijfeld het droomhuis dat bij uw wensen past. Lees meer...

1-12 van 222 Artikelen

Waarvoor gebruikt u uw blokhut?

Van oudsher werden blokhutten gebruikt als opslagplaats voor tuingereedschap, tuinmeubelen en fietsen. Dat is mede door de hoge kwaliteit al lang niet meer het enige waarvoor deze wordt aangeschaft. Tegenwoordig wordt een blokhut vooral als buitenverblijf in de zomer gebruikt. Uw keuzemogelijkheden zijn enorm. Zo kunt u een blokhut met overkapping aan de voorzijde (met luifel) of aan de zijkant kiezen en daarmee eenvoudig een tweede terras in uw tuin creëren.

Wilt u privé en werk gescheiden houden?

Dan hebt u hier een geweldige oplossing. Afhankelijk van het bedrijf dat u heeft, kunt u voor een moderne uitstraling kiezen of voor een meer gemoedelijke sfeer. Een moderne blokhut met plat dak past eerder bij de moderne uitstraling, waar een traditionele blokhut met zadeldak meteen huiselijke gezelligheid biedt.

De blokhut als ontspanningsruimte

De trend van de laatste jaren is om een blokhut als ontspanningsruimte in te richten. Zo wordt deze steeds vaker omgetoverd tot thuisbioscoop of fitness studio. Maar ook een muziekstudio behoort tot de mogelijkheden, wanneer tijdens het isoleren rekening wordt gehouden met de akoestiek. En uiteraard zijn er nog veel meer opties. Wat te denken van een meditatieruimte? Een gameroom? Een atelier? Met wat fantasie zijn de mogelijkheden oneindig. In onze online shop vindt u ongetwijfeld wat bij u past! Wanneer u twijfelt over uw keuze, helpen onze adviseurs u graag verder. U kunt contact opnemen per telefoon, via Facebookmessenger, maar ook naar Q&S in Meppen komen, waar u meteen vele blokhutten kunt bekijken.

Een wanddikte kiezen

De houten blokhutten van Q&S Gartendeco zijn leverbaar in verschillende wanddiktes. Het gebruik bepaalt het belang van de wanddikte. Voor de opslag van tuingereedschap, tuinkussens en tuinmeubelen zijn blokhutten met een wanddikte van minder dan 28mm zeer geschikt. In het Nederlandse klimaat kunnen blokhutten vanaf 28mm houtdikte vooral als zomerverblijf worden gebruikt. Dit zijn voornamelijk blokhutten met een kleiner oppervlak. Wanneer u uw blokhut het hele jaar door wilt gebruiken, adviseren wij u te kiezen voor een blokhut met 40-45mm houtdikte. En voor een aangenaam warmte een heater om uw blokhut ook tijdens de koude winterdagen te gebruiken. Wilt u eerder een gastenverblijf of kantoor creëren in uw tuin? Een wanddikte van 70mm heeft een isolerende werking, zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en is in dit geval dus de beste keuze. Voor een volledig geïsoleerde hut, dienen de wanden en het dak nog wel geïsoleerd worden.

In welke kleur schildert u uw blokhut?

De blokhut ziet er onbehandeld al prachtig uit. Helaas is het in ons klimaat wel nodig het hout te behandelen. Impregneren heeft geen vochtregulerende werking en zorgt niet voor een wind- en waterdichte afsluiting van hoeken en wanden. Uw blokhut moet sowieso kort na plaatsing worden geschilderd of gebeitst voor langdurige bescherming tegen alle weersinvloeden. Het verwachte voordeel van impregneren valt dan helaas grotendeels weg. De warme uitstraling van hout kan versterkt worden door het te behandelen met Perkoleum. Maar u kunt natuurlijk elke gewenste kleur gebruiken om uw blokhut te schilderen. Het is dan wel van belang om een verf van goede kwaliteit te nemen. Q&S Gartendeco adviseert en verkoopt Perkoleum van Koopmans Verf. Zo kunt u geheel naar eigen smaak ervoor kiezen één of meerdere kleuren te gebruiken en uw blokhut de door u gewenste stijl te geven.

Hoe wordt de blokhut aangeleverd?

U ontvangt een bouwpakket. Doordat alle onderdelen volledig op maat zijn, kunt u met de meegeleverde handleiding zelf stap voor stap uw tuindroom opbouwen.