Blokhut

Blokhut

Een blokhut staat bij veel mensen hoog op de verlanglijst. Het is een eenvoudige en voordelige oplossing voor meer leefruimte en u krijgt meteen een prachtige blikvanger in uw tuin. U kunt volop buiten genieten, terwijl u stijlvol uw huis en leefomgeving opwaardeert. Voor iedere smaak en budget is er een houten huisje te vinden. Lees meer...

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Blokhut

Welke blokhut past bij u?

Wilt u een ruimte voor het hele gezin om als zomerverblijf te gebruiken? Waar u de hele dag kunt genieten van het mooie weer van ontbijt tot een heerlijk glas wijn in de avonduren? Heeft u extra ruimte nodig om feestjes te geven? Dringend een mancave nodig om samen met de mannen van alledag te ontsnappen bij de zelfgebouwde bar? Of moet het een woman shed worden met een heerlijke romantische inrichting met bed en kleden en uitnodigt om heerlijk te ontspannen? Heeft u een zorgwoning nodig op uw terrein om iemand te verzorgen? Op zoek naar een eenvoudige tuinschuur om tuinspullen op te bergen naast de moestuin? Of ruimte nodig voor een atelier of uw hobby? Wat u ook zoekt, u vindt het in de online shop van Q&S Gartendeco.

Wat valt onder een blokhut?

Een blokhut is een breed begrip. Vele modellen vallen onder blokhut en zoveel modellen als er zijn voor zoveel verschillende redenen kan deze worden gebruikt. Wat u voor ogen heeft, is ongetwijfeld te vinden. Op vakantie in eigen tuin. Een opgeruimde tuin. Een afgeschermde zithoek. Bij elke wens past weer een ander model tuinhuis.

De blokhut als ontspanningsruimte

De trend van de laatste jaren is om een ontspanningsruimte in de tuin in te richten. Zo wordt deze steeds vaker omgetoverd tot thuisbioscoop of fitness studio. Ook een muziekstudio behoort tot de mogelijkheden, wanneer tijdens het isoleren rekening wordt gehouden met de akoestiek. Uiteraard biedt een blokhut in de tuin nog veel meer opties tot gebruik. Wat te denken van een meditatieruimte? Een gameroom? Een atelier? Met wat fantasie zijn de mogelijkheden oneindig.

Blokhut modellen per categorie

Er zijn zoveel modellen op de markt, dat het eenvoudig is het overzicht te verliezen. Daarom is voor u een onderverdeling in verschillende categorieën gemaakt. Welk model staat onder welke categorie? Hieronder een overzicht. Door op het woord te klikken, komt u in de categorie terecht:

Wat is belangrijk te weten over een blokhut?

Een aantal punten zijn belangrijk om van tevoren te weten, voordat u overgaat tot het maken van een keuze van een houten blokhut en het kopen hiervan.

Van welke houtsoort is een blokhut gemaakt?

Blokhutten zijn leverbaar in verschillende soorten hout. Elke houtsoort heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen.

Blokhut van vurenhout

Blokhutten zijn onder meer in vurenhout te verkrijgen in de soorten geïmpregneerd vurenhout en onbehandeld vurenhout. Vurenhout moet ook behandeld worden, wanneer deze geïmpregneerd is. Impregneren beschermt namelijk het hout tegen schimmels en andere houtaantastende processen, maar heeft geen vochtregulerende werking en zorgt ook niet voor een wind- en waterdichte afsluiting van de wanden en hoeken. Enkel een houten blokhut impregneren is dus onvoldoende om jarenlang van uw houten huisje te genieten. Q&S Gartendeco heeft al jarenlang zeer goede ervaringen met Perkoleum van Koopmans Verf.

Perkoleum is een zeer zware kwaliteit beits in verschillende transparante en dekkende kleuren. Dit éénpotssysteem vraagt niet om andere voorbehandelingen en nabehandelingen. Wanneer u uw houten tuinhuis op de juiste manier schildert, hoeft u dit slechts één keer per vijf jaar te herhalen. Perkoleum is hier in ook onze online shop verkrijgbaar.

Blokhut van Lariks – Douglas hout

Een houten huisje van lariks of douglas hout hoeft niet geschilderd te worden. Het hout is door het hoge harsgehalte zeer duurzaam en gaat onbehandeld 25 jaar mee. Het hout dient dan niet met de grond in aanraking te komen en een goed fundament is een vereiste. U kunt echter na de opbouw dan meteen met de voeten omhoog zitten en genieten van het resultaat!

Llariks / douglas hout mag en kan uiteraard geschilderd worden, wanneer u dat zou willen.

Welke houtdikte heeft u nodig voor uw blokhut?

De houten tuinhuizen van Q&S Gartendeco zijn leverbaar in verschillende wanddiktes, waarbij het gebruik doorslaggevend is voor de gewenste wanddikte. Voor de opslag van tuingereedschap, tuinkussens en tuinmeubelen kunt u een tuinhuis kopen met een wanddikte van minder dan 28mm zeer geschikt. In het Nederlandse klimaat kunnen houten huisjes vanaf 28mm houtdikte vooral als zomerverblijf worden gebruikt. Dit zijn voornamelijk tuinhuizen met een kleiner oppervlak. Wanneer u uw blokhut het hele jaar door wilt gebruiken, adviseren wij u te kiezen voor een minimale houtdikte van 40-45mm te kiezen. Voor de minder warme dagen kunt u een heater installeren om uw blokhut ook tijdens de koude winterdagen te gebruiken. Wilt u eerder een gastenverblijf of kantoor creëren in uw tuin? Een wanddikte van 70mm heeft een isolerende werking, welke zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en is in dit geval dus de beste keuze. Deze blokhutten worden bovendien standaard met isolatieglas geleverd, zodat alleen de vloer en het dak nog geïsoleerd moeten worden om een prettige leefomgeving in uw houten woning te realiseren.

Welk daktype past bij uw blokhut?

Wilt u een modern of een klassiek model blokhut? In de online shop van Q&S Gartendeco kunt u verschillende varianten voor het dak kopen. Een blokhut met zadeldak is de klassieke variant die zijn plaats in elke tuin vindt. Het platte dak heeft een tijdloze uitstraling en past in vele moderne tuinen. Het lessenaarsdak heeft een compacte uitstraling, maar biedt wel alle ruimte die u wenst. En er zijn moderne varianten met een boogdak. Heel bijzonder!

Welke extra’s zijn mogelijk voor de blokhut?

Een houten blokhut kan zeer luxe worden uitgevoerd. Blokhutten kunnen worden uitgebreid met een overkapping en een extra bergruimte. Zithoek, mancave en grasmaaier vinden hier allemaal hun plaats. Er zijn ook varianten verkrijgbaar met balustrade, zodat het zitgedeelte afgesloten is en de veranda een afscheiding van de tuin lijkt. Wilt u nog iets anders bij uw droomhut hebben? Vraagt u het team van Q&S Gartendeco of het mogelijk is. Wij helpen u graag uw droomblokhut te realiseren.

Welke kleur past het best bij de blokhut?

Dat is natuurlijk helemaal uw keuze! Maar denkt u aan het resultaat wat u voor ogen heeft. Wilt u in de tuin een blokhut die extra opvalt of juist in de omgeving opgaat? Heeft u een bepaalde kleur bloemen in uw tuin die u naar voren wilt halen? Wat is de kleur van uw huis en eventueel andere bijgebouwen? En wilt u één of meerdere kleuren gebruiken voor het schilderwerk?

Q&S Gartendeco verkoopt alleen producten van hoge kwaliteit. Daarom adviseren wij ook uw keuze te maken uit de kleuren van Koopmans Verf om al uw hout te behandelen.

Hoe worden de blokhutten aangeleverd?

Een tuinhuis of blokhut wordt in heel Nederland aangeleverd als bouwpakket. Wij leveren alles volledig op maat aan en met de meegeleverde handleiding kan uw nieuwe aanwinst stap voor stap door u zelf worden opgebouwd.

Heeft u nog vragen? Voor advies kunt u gerust contact opnemen met ons. En als u uw keuze heeft gemaakt uit onze ruime aanbod, kunt u de blokhut eenvoudig in de online shop van Q&S Gartendeco bestellen!

Aanbieding blokhut

Regelmatig hebben wij goedkope blokhutten in de aanbieding. Als een tuinhuisje in de aanbieding is, krijgt u korting. Vaker hebben wij aanbiedingen, waarbij wij u een gratis product aanbieden bij aankoop van een blokhut. Zo gaven wij dit jaar al een loungestoel, een moderne ligstoel en een parasol weg bij bestellingen boven een bepaalde prijs!

Houd u onze website dus goed in de gaten voor scherpe prijzen en leuke aanbiedingen van blokhutten uit Duitsland. De scherpste prijs vindt u altijd hier en de leukste acties komen van Q&S Gartendeco!

Goedkope blokhutten Duitsland

Duitse producten staan bekend om hun kwaliteit en scherpe prijs. U kunt voor uw tuinhuis naar Duitsland komen en uw favoriete blokhut in Meppen bekijken. De blokhut prijzen blijven echter gelijk en kunt u heel eenvoudig uw bestelling online doorgeven!