Blokhut

Blokhut
Een blokhut staat bij veel mensen hoog op de verlanglijst. Wat te begrijpen is! U krijgt meer leefruimte, een extra woonkamer, waar de avonden kunnen worden doorgebracht met familie en vrienden onder het genot van een hapje en een drankje. Uw tuin krijgt er een prachtige blikvanger bij en laat uw woongenot stijgen. Het is bovendien een duurzame investering die de waarde van uw woning verhoogt. Dankzij de vele stijlen is voor elk budget iets moois te vinden. En vindt u ongetwijfeld de blokhut die bij uw wensen past. Lees meer...

1-12 van 286 Artikelen

Waarvoor gebruikt u uw blokhut?

Van oudsher werden blokhutten gebruikt als opslagplaats voor tuingereedschap, tuinmeubelen en fietsen. Dat is mede door de hoge kwaliteit al lang niet meer het enige waarvoor deze wordt aangeschaft. Tegenwoordig wordt een blokhut vooral als buitenverblijf in de zomer gebruikt. Uw keuzemogelijkheden zijn enorm. Zo kunt u een blokhut met overkapping aan de voorzijde (met luifel) of aan de zijkant kiezen en daarmee eenvoudig een tweede terras in uw tuin creëren.

Wilt u privé en werk gescheiden houden?

Dan hebt u hier een geweldige oplossing. Afhankelijk van het bedrijf dat u runt, kunt u voor een modern of gemoedelijk tuinhuis kiezen. Een moderne blokhut met plat dak past eerder bij een bedrijf dat een moderne uitstraling wenst, waar een traditionele blokhut met zadeldak meteen huiselijke gezelligheid biedt.

De blokhut als ontspanningsruimte

De trend van de laatste jaren is om een blokhut als ontspanningsruimte in te richten. Zo wordt deze steeds vaker omgetoverd tot thuisbioscoop of fitness studio. Ook een muziekstudio behoort tot de mogelijkheden, wanneer tijdens het isoleren rekening wordt gehouden met de akoestiek. Uiteraard biedt een blokhut nog veel meer opties tot gebruik. Wat te denken van een meditatieruimte? Een gameroom? Een atelier? Met wat fantasie zijn de mogelijkheden oneindig. In onze online shop vindt u ongetwijfeld wat bij u past! Wanneer u twijfelt over uw keuze, helpen onze adviseurs u graag verder. U kunt contact opnemen per telefoon of naar Q&S in Meppen komen, waar u meteen vele blokhutten op het terrein kunt bekijken.

Een wanddikte kiezen

De houten blokhutten van Q&S Gartendeco zijn leverbaar in verschillende wanddiktes, waarbij het gebruik doorslaggevend is voor de gewenste wanddikte. Voor de opslag van tuingereedschap, tuinkussens en tuinmeubelen zijn blokhutten met een wanddikte van minder dan 28mm zeer geschikt. In het Nederlandse klimaat kunnen blokhutten vanaf 28mm houtdikte vooral als zomerverblijf worden gebruikt. Dit zijn voornamelijk blokhutten met een kleiner oppervlak. Wanneer u uw blokhut het hele jaar door wilt gebruiken, adviseren wij u te kiezen voor een blokhut met minimaal 40-45mm houtdikte. Voor de minder warme dagen kunt u een heater installeren om uw blokhut ook tijdens de koude winterdagen te gebruiken. Wilt u eerder een gastenverblijf of kantoor creëren in uw tuin? Een wanddikte van 70mm heeft een isolerende werking, welke zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en is in dit geval dus de beste keuze. Voor een volledig geïsoleerde hut, dienen de wanden en het dak nog wel geïsoleerd worden.

In welke kleur schildert u uw blokhut?

Een blokhut ziet er onbehandeld al prachtig uit. Helaas is het in ons klimaat wel nodig het hout te behandelen. Impregneren heeft geen vochtregulerende werking en zorgt niet voor een wind- en waterdichte afsluiting van hoeken en wanden. Uw blokhut moet sowieso kort na plaatsing worden geschilderd of gebeitst voor langdurige bescherming tegen alle weersinvloeden. Het verwachte voordeel van impregneren valt dan helaas grotendeels weg. De warme uitstraling van hout kan versterkt worden door het te behandelen met Perkoleum. Maar u kunt natuurlijk elke gewenste kleur gebruiken om uw blokhut te schilderen. Het is dan wel van belang om een verf van goede kwaliteit te nemen. Q&S Gartendeco adviseert en verkoopt Perkoleum van Koopmans Verf. Zo kunt u geheel naar eigen smaak ervoor kiezen één of meerdere kleuren te gebruiken en uw blokhut de door u gewenste stijl te geven.

Hoe wordt de blokhut aangeleverd?

U ontvangt een bouwpakket. Doordat alle onderdelen volledig op maat zijn, kunt u met de meegeleverde handleiding zelf stap voor stap uw tuindroom opbouwen.