Buitenbeits

Buitenbeits
Om al het houtwerk in de tuin een frisse of zelfs weer een nieuwe uitstraling te geven is buitenbeits de beste keuze. Naast het esthetische aspect beschermt tuinbeits het hout ook nog eens. Transparante buitenbeits laat de houtnerven mooi uitkomen en kan de gewenste houtkleur realiseren ongeacht de houtsoort die geschilderd wordt! Lees meer...
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Buitenbeits

Dekkende of transparante Buitenbeits

Vraagt u zich af welke buitenbeits de beste is voor uw verfklus? Er zijn verschillende soorten tuinbeits die gebruikt kunnen worden voor uw tuinhout. Het meest belangrijke is uw houtwerk te beschermen tegen het soms gure Hollandse weer. Het moet dus UV-bestendig en vochtregulerend zijn. De beste buitenbeitsen hebben een basis van lijnolie, die zeer diep in het hout dringen en daardoor meteen een impregnerende werking hebben en dus rottend houtwerk voorkomen. Dekkende beits is niet doorzichtig en vindt u bij ons in de webshop onder de categorie buitenverf. In deze categorie vindt u transparante buitenbeits. Wilt u de houtstructuur en houtnerf blijven zien, dan is de transparante tuinbeits wat u zoekt.

Buitenbeits kleuren

Transparante tuinbeits versterkt de natuurlijke houtkleur en doordat u uit verschillende houtkleuren kunt kiezen, is het zelfs mogelijk uw vurenhouten tuinhuis de uitstraling van teakhouten huis te geven. Wel de houtnerf, maar niet een lichte kleur? Dan is het prachtige Ebbenzwart de juiste keuze voor u. Dekkende buitenbeits is er in vele verschillende volle kleuren die uw tuin een compleet andere uitstraling kunnen geven. Zo geeft een wit houten tuinhuis een heel ander beeld weer van de tuin, dan wanneer ditzelfde tuinhuis in een donkere kleur wordt gebeitst. Ziet een witte houten garage er fris en Scandinavisch uit, een garage in grachtengroen biedt juist weer een klassiek aanzicht.

Perkoleum of Ecoleum?

Bij Q&S Gartendeco vindt u twee verschillende soorten Koopmans buitenbeits. Kwalitatief hoogwaardige verf die pas na 5 tot 7 jaar weer nabehandeld moet worden in tegenstelling tot de meeste verfsoorten die na 3 jaar al nabehandeld moeten worden. Beiden zijn een buitenbeits met lijnolie. Maar wat is het verschil tussen Perkoleum en Ecoleum?

Perkoleum wordt gebruikt op geschuurd en geschaafd buitenhout en is verkrijgbaar in dekkende en transparante kleuren.

Ecoleum daarentegen dient te worden gebruikt op geïmpregneerd hout of vergrijsd hout of ongeschaafd, ruw hout, zoals bijvoorbeeld potdekselrabat- en schaaldelen, of oude carbolineum / careboleum lagen en is enkel in transparante kleuren te verkrijgen. Ecoleum is dus tevens een milieuvriendelijke vervanger voor Carbolineum.

Ecoleum is in 1 laag klaar en moet bij een eventuele tweede laag voor extra dieptewerking nat in nat worden verwerkt, terwijl Perkoleum laag voor laag moet worden aangebracht en de vorige laag gedroogd moet zijn, voordat een volgende laag aangebracht kan worden. Om Perkoleum te kunnen gebruiken op vergrijsd hout, dient eerst de vergrijzing eruit te worden gehaald.

Zowel Ecoleum, als Perkoleum zijn op basis van lijnolie en niet watergedragen. De verf verdampt daardoor veel minder in de loop van de tijd, waardoor het hout langer beschermd blijft. Dankzij de lijnolie dringt de verf diep in het hout en heeft het daardoor een impregnerende werking. Het impregneren kan eigenlijk worden overgeslagen en door het eenpotsysteem heeft u slechts één product nodig om te impregneren, te gronden, te verven en af te lakken voor al uw houtwerk in de tuin.

Lijnolie heeft de naam snel te vergelen, maar dankzij de UV-filter in de Perkoleum en Ecoleum is hiervan geen sprake.

Steigerhout beits

Wilt u uw houten loungeset, tuinbank of picknicktafel een leuke frisse kleur geven? Dan is steigerhout beits een geweldige oplossing voor een mooie, natuurlijke uitstraling. Steigerhout beits is een zeer dunne, transparante verf, die het natuurlijke hout op laat lichten en niet alleen geschikt is voor steigerhout.

Carboleum alternatief

Bent u op zoek naar een alternatief voor carboleum of carbolineum? Ecoleum van Koopmans is een milieuvriendelijk alternatief op basis van lijnolie en kan eenvoudig worden aangebracht over de oude lagen carboleum. U kunt dan het beste kiezen voor zwarte ecoleum.