Buitenverf

Buitenverf
Buitenverf is er voor verschillende ondergronden. Bij ons vindt u buitenverf geschikt voor hout. Een goede buitenverf voor hout is vooral elastisch en beweegt mee met het hout, wanneer het krimpt of uitzet. Verf mag dan geen scheuren geven om rot te voorkomen en het is daarom van groot belang een professionele houtverf te nemen voor uw schilderwerk buiten. Lees meer...
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Buitenverf

Perkoleum als buitenverf voor hout?

Er zijn vele merken op de markt waar u uit kunt kiezen. Elk merk heeft een basis voor de verf. De een is watergedragen, anderen zijn op basis van terpentine. Koopmans Perkoleum die u in onze online shop vindt, is op basis van lijnolie en niet watergedragen. Daardoor blijft er bij verdamping 820ml per liter over in plaats van de gebruikelijke 400ml bij de meeste verven. De verf beschermt uw tuinhout dus vele malen langer dan de meeste verfsoorten en hoeft dus ook minder vaak te worden nabehandeld. Perkoleum hoeft slechts 1x in de 5 tot 7 jaar te worden aangebracht, waar andere verfsoorten na 3 jaar al opnieuw moeten worden overgeschilderd.

Lijnolie heeft de naam te vergelen, maar Perkoleum heeft een toegevoegd UV-filter, waardoor er geen vergeling optreedt. Wanneer verf op basis van lijnolie een beetje wordt verdund (met 10/15% terpentine), dringt het zeer diep in het hout, waardoor een impregnerend effect ontstaat. Het impregneren kan dus worden overgeslagen bij gebruikmaking van Perkoleum, omdat de eerste aangebrachte laag fungeert als impregneermiddel en grondverf. Door de lijnolie in de verf, smeert u de verf eenvoudig op het hout. Met een goede kwast krijgt u geen strepen in uw schilderwerk. Uit ervaring weten wij, dat dit de beste verf is die op de markt te krijgen is.

Wat is de beste buitenverf voor hout?

U wilt uw mooie houten tuinhuis of houten blokhut natuurlijk goed tegen het wisselvallige Nederlandse weer beschermen. Dit kan met een transparante buitenbeits of een dekkende buitenbeits. De laatste soort vindt u in deze categorie. Kunt u nu nog geen keuze maken uit de diverse kleuren? Breng dan in ieder geval een impregneermiddel aan. U heeft dan een paar maanden uitstel om uw besluit te nemen.

.

Douglas hout en hardhout hoeven eigenlijk niet geschilderd te worden en moeten enkel worden onderhouden met een onderhoudsmiddel om bijvoorbeeld vergrijzing tegen te gaan. Het is echter mogelijk om ook deze houtsoorten te beschilderen met een buitenbeits, wanneer u het graag een kleur wilt geven.

Hoe snel droogt buitenverf?

Verven is een leuke klus en als het goed wordt uitgevoerd, kan er jarenlang van genoten worden. Belangrijk is om een kwalitatief hoogwaardige verf te nemen en dit aan te brengen met een goede kwaliteit kwast. En het is heel belangrijk om de verf voldoende te laten drogen tussen de verfbeurten door. Perkoleum wordt in 3 lagen opgebracht. De eerste laag moet verdund worden aangebracht (de impregnerende grondlaag) met 10-15% terpentine. De tweede en derde laag dienen onverdund te worden aangebracht. Elke laag moet minimaal 24 uur drogen (ook afhankelijk van het weer), voordat de nieuwe laag kan worden aangebracht. De lijnolie heeft een langer droogproces dan bijvoorbeeld watergedragen verf. Maar daarna bent u minimaal 5 jaar klaar met schilderen!

Buitenverf zonder grondlaag?

Zoals al hiervoor gemeld, is het niet nodig om een grondverf aan te brengen voor het schilderwerk, omdat Perkoleum dekkende beits en de Ecoleum transparante beits beiden een éénpotssysteem zijn. Dit houdt in dat u de eerste laag verdund aanbrengt als grondlaag en de tweede en derde laag hierna hierover kunt schilderen. Met deze verf hoeft u dus niet op zoek te gaan naar grondverf of een finishing coating, maar bent u meteen klaar!

Welke kleur buitenverf kopen?

Op onze website kunt u eenvoudig online verf voor buiten bestellen van Koopmans, zoals onder meer de dekkende beits en de transparante beits. Het zoeken naar verf gaat heel eenvoudig door te berekenen hoeveel vierkante meters u wilt schilderen, de soort en kleur van uw keuze te kiezen en dan uit te rekenen hoeveel liter u in totaal nodig hebt. U heeft de keuze uit een grote variatie aan kleuren. Mocht de door u gewenste kleur er niet bijzitten, neemt u dan contact op met het team van Q&S Gartendeco. Wij kijken dan wat wij voor u kunnen betekenen.