Carport

Carport
Een carport beschermt. Uw auto, motor, camper, boot of caravan blijft langer mooi, wanneer deze gestald is onder een afdak. Dankzij een carport overkapping lijdt de lak van uw vervoersmiddel niet onder UV-stralen. Bovendien blijft deze droog tijdens regenbuien en hoeft u ’s winters niet het ijs van de ramen te krabben. Kortom, u verlengt de levensduur van uw kostbare vervoersmiddelen. U kunt ervoor kiezen de zijkanten open te laten, deels open te houden en geheel dicht te maken. Lees meer...
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Carport

Het gemak van een carport

Het grootste voordeel van een overkapping voor uw auto ten opzichte van een garage is de mogelijkheid deze overal te kunnen plaatsen.

Een afdak gebouwd op de erfgrens kan deels als schutting dienen wanneer een wand wordt dichtgemaakt. Maar tegen het huis aan geplaatst, heeft u het voordeel droog binnen te komen. Dankzij de keuze uit een vrijstaande carport of een aanbouwcarport blijft de ruimte om te bewegen optimaal.

Aluminium carport

De aluminium carport is een aanschaf voor het leven. U heeft hier vrijwel geen onderhoud aan. Het gepoedercoat aluminium is sterker dan u normaal in de markt tegenkomt, is onderhoudsvriendelijk en hoeft u enkel met een PH-neutrale zeep en zachte doek te reinigen. Q&S Gartendeco adviseert u de schoonmaakset Smartwash mee te bestellen. U weet dan zeker het juiste product voor uw carport te gebruiken.

De ranke uitstraling integreert moeiteloos bij elke bouwvorm en in elke tuininrichting. Aluminium, glas en polycarbonaat staan allen bekend om hun lange levensduur en het gemak in onderhoud. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een decent ontwerp met strakke belijningen en een frisse uitstraling, kunt u het best de aluminium carport kopen. Deze variant is dan de juiste keuze voor u.

De aluminium carports van Q&S Gartendeco zijn van hoogwaardige Duitse kwaliteit en gepoedercoat in verschillende kleuren. Het verschil met een stalen carport is het gewicht en de eenvoud om de carport te bouwen. Wanneer de overkapping van staal is, zorgt het enorme gewicht ervoor, dat de opbouw vele malen zwaarder is. Bovendien roest staal veel sneller en heeft u er meer onderhoud aan dan aan het gepoedercoate aluminium geraamte dat u bij ons in de online shop kunt bestellen.

Er zijn verschillende dakbedekkingen mogelijk, die variëren per model en dus samenhangt met de keuze die u maakt. Op een plat dak wordt EPDM dakbedekking bevestigd. Ronde daken en zadeldaken zijn standaard voorzien van polycarbonaat platen. Uiteraard kan dit alles naar uw voorkeuren worden aangepast.

Houten carport

Een houten carport heeft een rustieke uitstraling en past vrijwel bij elk huis. In onze webshop bieden wij u de keuzen uit verschillende houtsoorten. Lariks douglas hout vraagt weinig onderhoud en hoeft bovendien niet geschilderd te worden. Andere houtsoorten vragen meer onderhoud en dienen wel regelmatig geschilderd te worden om jarenlang te kunnen genieten van uw nieuwe aanwinst. Doordat hout in aanschaf voordeliger is, heeft u iets meer mogelijkheden als u ook bergruimte erbij wenst. De ultieme bergruimte is natuurlijk een houten garage. Een carport met garage geeft u ruimte en mogelijkheid om zelfs twee auto’s te plaatsen of om een auto onder het afdak te plaatsen en bijvoorbeeld de boot of de motor in de garage. Overige modellen voor houten garages vindt u onder de betreffende categorie. Ook kunt u kiezen voor een carport met berging. Naast een carport met plat dak of een zadeldak kunt u ook kiezen voor een kapschuur model. Met als dakbedekking dakshingles of de sterk in opkomst zijnde dakpanprofielplaten, die uw bijgebouw een luxe uitstraling geven. Wilt u echte dakpannen gebruiken, neemt u dan contact op met ons voor extra informatie. Het gewicht dat dit met zich meebrengt, vraagt namelijk om een stevigere constructie.

Heeft u een carport met zadeldak gekozen, dan heeft u ook nog de mogelijkheid een kleine zolder te creëren door het bovenste gedeelte zelf af te timmeren. Zo ontstaat er meteen extra bergruimte voor uw spullen die u normaal in een schuur zou opslaan! U vindt meerdere carports met zadeldak op onze website!

Enkel of dubbel

Heeft u meerdere vervoersmiddelen die u onderdak wilt hebben? Naast de enkele carport voor één auto, motor, camper, boot of caravan biedt Q&S Gartendeco ook dubbele carport aan die geschikt zijn voor meerdere auto’s en andere vervoersmiddelen. De dubbele carport is zowel in houten modellen, als in aluminium varianten te verkrijgen. De prijs van een carport hangt af van het materiaal en de grootte. Met behulp van het filter kunt u aangeven welke carport prijzen u wenst uit te geven en krijgt u meteen een overzicht welke modellen binnen uw budget liggen.

De hoogte van uw carport

De standaard hoogte is meestal te laag voor een camper en een caravan. U vindt het dan vast prettig om te weten dat de mogelijkheid bestaat uw carport te verhogen! Het team van Q&S Gartendeco helpt u graag de juiste hoogte te bepalen voor uw kostbare bezit. Neemt u voor meer informatie hiervoor contact op met ons team.

Carport bouwpakket of met montage

Een carport plaatsen is geen alledaagse klus. Daarom wordt bij Q&S Gartendeco elke carport als zelfbouwpakket geleverd met een uitgebreide montagehandleiding, die u stap voor stap door het bouwproces begeleidt. Wij leveren door heel Nederland, maar voor de eilanden gelden andere voorwaarden. Als u uw carport wilt bouwen op één van de eilanden, neemt u dan voortijds contact op met ons, zodat we de mogelijkheden door kunnen nemen met u. Wilt u toch liever hulp met het opbouwen van professionals, aarzel dan niet contact op te nemen met ons voor meer informatie. Wij hebben contacten en zeer goede ervaringen met enkele bouwbedrijven en zorgen ervoor dat u met één van deze in contact komt.

Carport op maat

Elke tuin heeft zijn eigen hoekjes en soms past een standaardafmeting niet. In dat geval kunt u contact met Q&S Gartendeco opnemen en bouwen we samen met u de carport op maat die op uw oprit past of op een andere plek in de tuin. Of u nu op zoek bent naar een aanbouwcarport of een vrijstaand model, een dubbele of een enkele carport, eentje die iets langer of breder moet zijn om droog binnen te komen. Het is mogelijk! Wij staat voor u klaar om u te helpen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze medewerkers. Zij helpen u graag!