Carport

Carport

Een carport beschermt. Uw auto, motor, camper, boot of caravan blijft langer mooi, wanneer deze gestald is onder een afdak. Dankzij een overkapping lijdt de lak van uw vervoersmiddel niet onder UV-stralen. Bovendien blijft deze droog tijdens regenbuien en hoeft u ’s winters niet het ijs van de ramen te krabben. Kortom, u verlengt de levensduur van uw kostbare vervoersmiddelen. U kunt ervoor kiezen de zijkanten open te laten, deels open te houden en geheel dicht te maken. Lees meer...

1-1 van 52 Artikelen

Het gemak van een carport

Het grootste voordeel van een afdak ten opzichte van een garage is de mogelijkheid deze overal te kunnen plaatsen. Een afdak gebouwd op de erfgrens kan deels als schutting dienen wanneer een wand wordt dichtgemaakt. Maar tegen het huis aan geplaatst, heeft u het voordeel droog binnen te komen. Dankzij de keuze uit een vrijstaande carport of een aanbouwcarport blijft de ruimte om te bewegen optimaal.

Aluminium carport

De carport is een aanschaf voor het leven. U heeft geen onderhoud aan deze carport. Het gepoedercoat aluminium is sterker dan u normaal in de markt tegenkomt, is onderhoudsvriendelijk en hoeft u enkel met een PH-neutrale zeep en zachte doek te reinigen. Q&S Gartendeco adviseert u de schoonmaakset Smartwash mee te bestellen. U weet dan zeker het juiste product voor uw carport te gebruiken.

De ranke uitstraling van een aluminium carport integreert moeiteloos in elke bouwvorm en tuininrichting. Aluminium, glas en polycarbonaat staan allen bekend om hun lange levensduur en het gemak in onderhoud. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een decent ontwerp met strakke belijningen en een frisse uitstraling, is de aluminium variant de juiste keuze voor u.

De aluminium carports van Q&S Gartendeco zijn van hoogwaardige Duitse kwaliteit en gepoedercoat in verschillende kleuren.

Er zijn verschillende dakbedekkingen mogelijk, die variëren per model en dus samenhangt met de keuze die u maakt. Op een plat dak wordt EPDM-folie bevestigd. Toogdaken en zadeldaken zijn standaard voorzien van polycarbonaat platen. Uiteraard kan dit alles naar uw wensen worden aangepast.

Houten carport

Een houten carport heeft een rustieke uitstraling en past vrijwel bij elk huis. Lariks en douglas vragen weinig onderhoud en hoeven bovendien niet geschilderd te worden. Andere houtsoorten vragen meer onderhoud en dienen wel regelmatig geschilderd te worden om jarenlang te kunnen genieten van uw nieuwe aanwinst. Ook hier heeft u verschillende keuzes in modellen. Naast een carport met plat dak of een zadeldak kunt u ook kiezen voor een kapschuur of een model met extra berging. En als dakbedekking dakshingles. Ook dakpannen zijn mogelijk. Het gewicht dat dit echter met zich meebrengt, vraagt wel om een stevigere constructie.

Heeft u een carport met zadeldak gekozen, dan heeft u de mogelijkheid een kleine zolder te creëren door het bovenste gedeelte zelf af te timmeren. Zo ontstaat er meteen extra bergruimte voor uw spullen die u normaal in een schuur zou opslaan!

Enkel of dubbel

Heeft u meerdere vervoersmiddelen die u onderdak wilt hebben? Naast de enkele carport voor één auto, motor, camper, boot of caravan biedt Q&S Gartendeco ook dubbele carports aan die geschikt zijn voor meerdere auto’s en andere vervoersmiddelen. De dubbele carport is zowel in houten modellen, als in aluminium varianten te verkrijgen.

De hoogte van uw carport

De standaard hoogte is meestal te laag voor een camper en een caravan. U vindt het dan vast prettig om te weten dat de mogelijkheid bestaat uw carport te verhogen! Het team van Q&S Gartendeco helpt u graag de juiste hoogte te bepalen voor uw kostbare bezit.

Carport bouwpakket of met montage

Elke carport wordt als zelfbouwpakket geleverd met een uitgebreide montagehandleiding, die u stap voor stap door het bouwproces begeleidt. Wilt u toch liever hulp met het opbouwen van professionals, aarzel dan niet contact op te nemen met ons voor meer informatie. In overleg met u zorgen wij ervoor dat uw carport wordt opgebouwd op de dag die in overleg met u tot stand is gekomen.

Carport op maat

Elke tuin heeft zijn eigen hoekjes en soms past een standaardafmeting niet. In dat geval kunt u contact met Q&S Gartendeco opnemen en bouwen we samen met u de carport op maat die op uw oprit past of op een andere plek in de tuin. Of u nu op zoek bent naar een aanbouwcarport of een vrijstaand model moet zijn, een dubbele of een enkele carport, eentje die iets langer of breder moet zijn om droog binnen te komen. Het is mogelijk!