Containerombouw

Containerombouw
Een moderne containerombouw, ook wel bekend als kliko-ombouw, houdt afvalcontainers en vuilnisbakken discreet verborgen. Want eerlijk is eerlijk, vuilnisbakken zijn niet de mooiste blikvangers in de tuin en bij het huis. Naast het esthetische aspect is een containerberging ook nog een extra obstakel voor dieren en ongedierte, waardoor ze tevens een praktisch nut dienen. Lees meer...
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Containerombouw

Hoe functioneert een containerombouw?

Elke kliko-ombouw kan aan de voorzijde worden geopend. De wat luxere modellen hebben eveneens een klep aan de bovenzijde. Bij een kliko-ombouw die enkel aan de voorzijde kan worden geopend, dient de afvalton er uitgehaald te worden om iets weg te gooien. Heeft u een containerombouw met een klep aan de bovenzijde, dan kunt u heel eenvoudig na het openen van de bovenklep uw afval in uw afvalbak gooien.

Waarom kiezen voor een containerombouw?

Vuilcontainers zijn helaas een noodzakelijk kwaad en helaas mogen we niet zelf beslissen hoeveel containers er bij het huis komen te staan. Een enkel huishouden heeft al snel twee containers naast de deur. Wanneer deze alleen in de voortuin geplaatst kunnen worden, overheerst een rommelig beeld en is het minder prettig binnen komen voor gasten. Met een kliko-ombouw krijgt u meteen een schone en frisse uitstraling van de entree.

Dit geld net zo goed voor in de achtertuin, wanneer het minder fijn zitten is als er continu ongedierte loopt, kruipt en vliegt, terwijl u gezellig met uw bezoek wilt zitten. Een kliko-ombouw zorgt dus meteen voor meer hygiene in de omgeving. Heeft u de mogelijkheid om de afvalcontainers aan de achterzijde van het huis te plaatsen, kunt u naast een containerombouw ook kiezen voor een tuinschuurtje of een aanbouw voor uw tuinhuis.

Welke containerombouw kiest u het best?

Dit is afhankelijk van de hoeveelheid vuilnisbakken die u heeft. Als u één uit het oog wilt hebben, is het natuurlijk het mooist om geen in het oog te hebben. Heeft u dus één afvalcontainer, dan kunt u kiezen voor een enkele containerombouw. Heeft u meerdere kliko's, maar staan deze op verschillende plaatsen? Dan zijn de enkele containerbergingen ook de juiste keuze voor u. U neemt dan eenvoudig meerdere containerbergingen.

Heeft u twee afvalcontainers? U kunt dan kiezen voor een dubbele containerombouw. Deze is kostentechnisch interessanter dan twee enkele. Er zijn zelfs al gemeenten waar sprake is van drie containers. In dit geval kunt u kiezen voor een dubbele containerombouw en een enkele containerombouw. Heeft u behoefte aan extra opslag voor rommel, kunt u echter ook kiezen voor twee dubbele kliko-bergingen. In een dergelijk extreem geval is het misschien ook het overwegen waard een afsluitbaar tuinhuis. Helemaal wanneer het u regelmatig overkomt, dat iemand het afval in uw afvalcontainer gooit. In een afgesloten blokhut is dit probleem verleden tijd.

Van welke materialen is een containerombouw gemaakt?

Q&S Gartendeco verkoopt containerombouwen van verschillende houtsoorten in verschillende maten. In de online shop vindt u enkele en dubbele modellen kliko-ombouw.

In de online webshop vindt u de kliko ombouw van uw keuze. Dankzij de natuurlijke uitstraling van de verschillende houtsoorten, creëert u direct een warme sfeer, waar anders de chaos overheerste. U heeft de keuze uit de volgende modellen: een kliko-ombouw van geïmpregneerd grenen, een containerberging van geïmpregneerd vurenhout of een containerombouw van hardhout. Hardhout moet eens per jaar behandeld worden met een voedende olie. Geïmpregneerd grenen of vurenhout vergt iets meer onderhoud. Voordeel van de laatste twee houtsoorten is dat ze geheel in eigen stijl behandeld kunnen worden met een verf of beits in een kleur naar keuze.

Waar moet u op letten bij het kopen van een containerombouw?

Heeft de ombouw voldoende ruimte om uw afvalbakken in te plaatsen? In onze online webshop zijn alle containerbergingen geschikt voor het grootste model afvalcontainer. Waar wilt u de ombouw plaatsen? Is er voldoende ruimte en is er op deze plaats een vlakke en stevige ondergrond? Of moet deze vooraf worden gerealiseerd?

Blijven er nog vragen van uw kant onbeantwoord? Neemt u dan gerust contact op met het team van Q&S Gartendeco voor advies!