Houten garage

Houten garage
Een houten garage bezorgt u snel extra ruimte. Een houten garage mag in veel gevallen zonder bouwvergunning worden geplaatst en als wel een vergunning noodzakelijk is, wordt dit vaak sneller verleend dan voor een stenen garage, omdat een houten garage met een houten schuur wordt vergeleken. Bovendien is een houten garage redelijk eenvoudig op te bouwen door uzelf. Bovendien is een houten garage voordeliger en flexibeler dan een stenen garage. Een houten garage is namelijk weer af te breken en op te bouwen op een andere plaats. Dat zal minder goed lukken met een stenen variant. Lees meer...

Een houten garage biedt comfort

Een garage wijkt af van een houten schuur, omdat een houten garage vooral wordt gebruikt om een auto, motor of boot te parkeren en / of te onderhouden. Het biedt meer bescherming dan een carport, omdat het overdekt en afsluitbaar is en dus extra veiligheid voor uw eigendommen biedt. Ook als berging of extra opslagruimte voor bijvoorbeeld fietsen en tuingereedschap bewijst een garage goede diensten. En wat te denken van klusruimte?

Wilt u de garage vooral gebruiken als klusruimte aan uw auto of motor, dan stelt u vast extra licht op prijs. Een aantal garages hebben daarom extra ramen om u te voorzien van een natuurlijke lichtinval, zodat u een optimale werkruimte kunt creëren.

Een houten garage kopen

Voordat u overgaat tot aanschaf van een houten garage, is het belangrijk na te gaan welke garage het best bij u past. Wilt u één of twee auto’s in uw garage plaatsen? Of heeft u liever een garage met een carport? Wilt u misschien extra bergruimte voor fietsen? Of een extra ingang? Wilt u veel licht of vindt u dat minder belangrijk? Staat een plat dak mooier bij uw huis en tuin? Of gaat uw voorkeur uit naar een garage met zadeldak, zodat u een kleine zolder kunt inbouwen? Voordat u tot aanschaf overgaat, is het belangrijk een antwoord te hebben op alle bovengestelde vragen. Wilt u voornamelijk klusruimte hebben, dan kunt ook ook nog blokhutten / tuinhuizen overwegen. Klikt u hier voor blokhutten en tuinhuizen. U vindt hier een overzicht van het gehele assortiment van Q&S Gartendeco.

Uit welk materiaal bestaat een garage?

Q&S Gartendeco verkoopt enkel producten gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen. De houten garages in de webshop bestaan allemaal uit onbehandeld vurenhout. Een stevige houtsoort, die wel behandeld dient te worden met Perkoleum voor een langdurig behoud. Door de enorme keuze in kleuren, kunt u uw garage aan uw eigen stijl aanpassen. Wilt u zo min mogelijk schilderen? Dan kunt u de houtsoorten lariks douglas of zelfs eikenhout gebruiken voor uw garage. U kunt een dergelijke garage door ons laten maken. Dit valt onder houtbouw op maat. Neemt u vooral contact op met ons om uw eigen droom garage te realiseren!

Een houten garage zelf opbouwen

Het lijkt een enorme klus om een dergelijk gebouw te monteren, maar wist u dat een houten garage binnen een dag op te bouwen is? Vergelijkt u dit eens met de tijd die nodig is voor het bouwen van een stenen garage! Waar u bij een stenen garage meerdere partijen moet inschakelen, kunt u een houten garage zelf monteren. Het meest praktisch is om dit met twee personen te doen. Een houten garage is dus zeer voordelig, zowel in aanschaf, als in opbouw. De aangeboden garages op de website van Q&S Gartendeco worden allemaal als bouwpakket geleverd. U krijgt een montage handleiding meegeleverd. Nadat u een stevige fundering heeft gelegd, kunt u direct beginnen met de opbouw.

Q&S Gartendeco heeft meerdere houten garages in haar assortiment, waaruit u een keuze kunt maken.

Garage op maat

Sluiten de aangeboden modellen niet op uw wensen aan? Wij vinden graag een oplossing voor u! Q&S Gartendeco is gespecialiseerd in maatwerk ook als het om garages gaat. Dus wilt u meer licht, hogere deuren, een zolderruimte, een andere houtsoort of een combinatie van een schuur en garage? Uiteraard is het ook mogelijk dat wij de montage van uw op maat gemaakte garage verzorgen. Informeert u bij ons wat de mogelijkheden zijn!