Grote Blokhut

Grote Blokhut
Een grote blokhut is enorm in opkomst en geeft de indruk een blijvende trend te worden als reactie op de overconsumptie en de extreem stijgende huizenprijzen. De aanschaf van een grote blokhut om in te wonen geeft de financiële ruimte voor extra investeringen in bijvoorbeeld zonnepanelen, zodat tevens de vaste lasten verdwijnen en een hoge maten van zelfvoorziening ontstaat. Met minder kosten voor levensonderhoud hoeft u minder werken en heeft u meer vrijheid en vrije tijd om te doen wat u werkelijk belangrijk vindt. Een grote blokhut biedt u meer dan u in eerste instantie zou denken! Lees meer...
Van hoog naar laag sorteren

Welke grote blokhut past bij u?

Op zoek naar een ruimte waar u met een heel gezin kunt wonen? Of zijn de kinderen ondertussen op zichzelf gaan wonen en wilt u met z’n tweeën niet meer de zorg voor een groot huis en in plaats van schoonmaken leuke dingen ondernemen? Of bent u een starter op de markt en kunt u geen vriendelijk geprijsd appartement vinden om te huren? Dan is een stuk grond met toestemming hierop te bouwen van de betreffende gemeente voldoende om een grote blokhut te plaatsen en uw eigen paradijsje te ontwerpen.

De grote tuinhuizen zijn in verschillende groottes en met meerdere ruimtes te verkrijgen. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een tiny house op wielen, kunt u deze onder de categorie Pipowagen bekijken. Een groot voordeel van de keuze voor een pipowagen: men hoeft in de meeste gevallen geen vergunning aan te vragen, omdat deze op wielen staat en beweegbaar is!

Een groot tuinhuis zoals wij deze hier aanbieden is in feite een tiny house en kan ook heel goed worden ingezet als bed&breakfast onderkomen. U heeft dan snel op uw camping of in uw tuin een luxe onderkomen voor uw gasten en het is zelfs mogelijk een compleet vakantiepark in te richten met de verschillende modellen. Wanneer u dit voor ogen heeft, neemt u dan per mail of telefoon contact op met het team van Q&S Gartendeco. Bij een dergelijke grote aanschaf ondersteunen wij u graag daar waar mogelijk!

Wat is een grote blokhut?

Een grote blokhut kan verschillende vormen hebben. Er zijn grote tuinhuizen met een enkele kamer waar alle activiteiten plaatsvinden van koken tot slapen. Wanneer het iets comfortabeler zijn mag, omdat de grote blokhut bijvoorbeeld als zorgwoning wordt ingezet, kunt u kiezen uit grote blokhutten met meerdere kamers, zodat u de mogelijkheid heeft een douche, keuken, woonkamer en slaapkamer in te richten.

Wat is de prijs van een grote blokhut?

Wat is het bedrag dat u uit wilt geven aan uw eigen bijzondere woonplek? Omdat dit voor een ieder anders is, bieden wij u ook vele varianten aan in verschillende prijsklassen, zodat een ieder iets kan vinden van zijn gading. In deze categorie vindt u grote blokhutten in de prijsklasse van € 3.699 tot € 22.999. Dankzij deze prijzen is het afsluiten van een hypotheek in de meeste gevallen niet meer nodig.

Wat is belangrijk te weten voor de aanschaf van een grote blokhut?

Dankzij de tiny house movement zijn we er op geattendeerd dat klein wonen helemaal nog niet zo gek is. Het is als tegenbeweging ontstaan, toen de huizen steeds groter werden, de hypotheekrente steeg en de huizenprijzen de pan uit rezen. De kosten per maand waren nog amper op te brengen met een normaal inkomen. Het heeft veel mensen aan het denken gezet over de vraag of zoveel ruimte nodig is en of wij alle spullen in huis wel nodig hebben.

Voordat u tot aanschaf over gaat en een grote blokhut kopen gaat, is het verstandig om voor uzelf meer informatie te vergaren over de aspecten waar u rekening mee dient te houden en al een aantal vragen vooraf beantwoord te hebben.

Van welke houtsoort is een grote blokhut gemaakt?

De grote tuinhuizen van Q&S Gartendeco zijn allen van onbehandeld vurenhout. Vurenhout dient te allen tijde behandeld worden met een beschermend middel. U kunt ervoor kiezen uw blokhut te impregneren. Impregneren beschermt het hout tegen schimmels en andere houtaantastende processen. Impregneren heeft echter geen vochtregulerende werking en zorgt niet voor een wind- en waterdichte afsluiting van de wanden en hoeken. Enkel uw tiny house impregneren is dus onvoldoende om lang van uw tuinhuis te genieten.

Q&S Gartendeco heeft al jarenlang zeer goede ervaringen opgedaan met Perkoleum van Koopmans Verf. Perkoleum is een zeer zware kwaliteit beits in meerdere transparante en dekkende kleuren. De transparante kleuren laten de nerven van het hout mooi uitkomen. De dekkende soorten geven uw grote blokhut een prachtige strakke uitstraling. Perkoleum is een éénpotssysteem en vraagt niet om andere producten voor voorbehandeling of nabehandeling. De eerste laag brengt u licht verdund op, waarbij het Perkoleum een impregnerende werking heeft. De tweede laag dient onverdund opgebracht worden en de derde laag is tevens de laklaag die u anders dient op te brengen. De droogtijd van de verf is langer dan gebruikelijk, omdat Perkoleum op basis van lijnolie. Echter, wanneer u uw tgrote tuinhuis op de juiste manier schildert, hoeft u dit slechts één keer per vijf jaar te herhalen. Perkoleum kunt u in onze online shop kopen.

Welke houtdikte moet een grote blokhut hebben?

Een houten huis wilt u natuurlijk het hele jaar door gebruiken als woonplek. Daarom adviseert Q&S Gartendeco u een grote blokhut met een minimale wanddikte van 70mm te kiezen. Hout vanaf een dikte van 70mm heeft namelijk van nature een isolerende werking. Deze tuinhuizen worden bovendien standaard met dubbel glas / isolatieglas geleverd, zodat enkel de vloer en het dak nog geïsoleerd dienen te worden voor een prettig leefklimaat in uw . In enkele gevallen is alles al geprepareerd om het isoleren te vereenvoudigen.

Welk entree past bij uw grote blokhut?

Wat is er leuker dan voor uw eigen houten huisje bij de deur op de veranda van uw kop koffie te genieten in de ochtendzon? Of is een overkapping voldoende? Of wilt u liever geen inpandige overkapping bij de voordeur? Er zijn meerdere modellen met verschillende ingangen, dus voor elk wat wils!

Welke extra’s zijn mogelijk bij een grote blokhut?

Een tweede verdieping? Mogelijk! Inclusief houten trap? Jazeker! Een veranda? Mogelijk! 3 slaapkamers? Ook mogelijk! WC en douche in twee aparte ruimtes? Mogelijk! Zo min mogelijk kamers waar gekookt, geslapen en geleefd moet worden? Natuurlijk mogelijk!

Het aantal ramen en deuren is ook niet onbelangrijk. Tenslotte is de lichtinval belangrijk voor een aangenaam leefklimaat in uw houten woning.

U heeft een uitgebreide keuze als het om de extra mogelijkheden gaat. Bedenkt u eenvoudigweg vooraf hoe u uw leven wilt gaan inrichten en stem hier uw grote tuinhuis op af.

Welke kleur past het best bij een grote blokhut?

Dat is natuurlijk aan u! Belangrijk is rekening te houden met de omgeving en het resultaat wat u voor ogen heeft. Wilt u dat uw houten woonhuis in het oog springt of juist in de omgeving opgaat? In welke buurt komt uw tiny house te staan? Zijn er eventueel regels opgelegd door de welstandscommissie waarbinnen een keuze moet worden gemaakt? Wat is de kleur van eventueel andere gebouwen in de omgeving? Of heeft u juist een heerlijke plek in het groen? Wilt u één of meerdere kleuren gebruiken voor het schilderwerk?

Q&S Gartendeco verkoopt alleen producten van hoge kwaliteit. Daarom adviseren wij ook uw keuze te maken uit de kleuren van Koopmans Verf om uw grote blokhut te behandelen.

Heeft u nog vragen? Als u op zoek bent naar een grote blokhut om in te wonen, bent u bij ons aan het juiste adres als het gaat om een uitgebreid aanbod. Q&S Gartendeco staat bekend om haar goede service en hier kunt u uw tuinhuis op maat laten maken. Voor advies kunt u gerust contact opnemen met onze specialisten. Wij helpen u graag. En als u uw besluit heeft genomen, kunt u uw houten woning eenvoudig in de online shop van Q&S Gartendeco bestellen!