Houten Blokhut

Houten Blokhut
Een houten blokhut is voor velen een verrijking voor de tuin en staat daarom bij veel mensen op de verlanglijst. Ook omdat het de meest eenvoudige en voordelige oplossing is om de leefruimte te vergroten. U kunt de houten blokhut als schuur gebruiken, maar natuurlijk ook als ruimte om uw vrije tijd door te brengen. Voor iedere smaak en budget is er een houten blokhut te vinden. Een blokhut in zwart gespoten of een houten blokhut met lessenaarsdak. Uw houten blokhut zit er ongetwijfeld bij Lees meer...
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Welke houten blokhut past bij u?

Wilt u een moderne houten blokhut om uw tuin te verfraaien en een luxe leefruimte voor het hele gezin om als zomerverblijf te dienen? Een houten blokhut met overkapping of veranda waar u naar keuze de hele dag kunt genieten bij mooi weer en als de temperatuur iets frisser is? Om te kunnen ontbijten en te borrelen? Of wilt u vooral een houten blokhut, omdat u extra ruimte nodig heeft om al uw feestjes te geven? Heeft u een luxe houten blokhut in het zwart nodig voor een stoere mancave om met uw vrienden avontuurlijke reizen te plannen aan de zelfgebouwde bar? Of moet het een lichte houten blokhut met veel lichtinval door de grote ramen voor een romantische woman shed worden met een knuffelige inrichting met zachte stoffen en zitbanken waar je heerlijk in weg kunt zakken om optimaal te kunnen ontspannen na een drukke dag.

Wat valt onder een houten blokhut?

Een houten blokhut is een breed begrip. Vele modellen vallen hieronder en even zoveel modellen als er zijn, op even zoveel verschillende manieren kan een houten blokhut worden toegepast in de tuin. Wat u voor ogen heeft, is zeker mogelijk. Wilt u een leven creëren waarbij u niet meer op vakantie hoeft en uw vakantie in eigen tuin wilt vieren? Droomt u al jaren van een opgeruimde tuin? Een afgeschermde zithoek? Voor alle wensen zijn tuinhuizen en blokhutten te vinden en ook bij uw wens past een houten blokhut.

De houten blokhut als woning

Zoekt u een voordelige woning? Tegenwoordig zijn er houten blokhutten die als permanente woning kunnen worden ingericht. Dit varieert van de eenvoudige pipowagen met een klein aantal vierkante meters tot aan de grotere houten blokhutten, die ook als zorgwoning kunnen worden ingezet. U kunt op uw eigen terrein dus voordelig een extra woning plaatsen voor bijvoorbeeld uw kinderen of uw hulpbehoevende ouders, maar ook als luxe bed&breakfast onderkomen of zelfs als kantoor met verschillende ruimten.

U heeft voor deze houten woningen vaak een bouwvergunning nodig voor het plaatsen. Soms heeft u enkel een meldingsplicht. Informeert u bij uw gemeente wat voor u van toepassing is bij het plaatsen van deze grote houten woningen.

De houten blokhut als ontspanningsruimte

Een paar jaar geleden begonnen als trend, zien we dat het inrichten van een houten blokhut als ontspanningsruimte een blijvertje is. Zo wordt deze steeds vaker omgetoverd tot thuisbioscoop of fitness studio. Ook een muziekstudio behoort tot de mogelijkheden, wanneer tijdens het isoleren rekening wordt gehouden met de akoestiek. Uiteraard biedt een blokhut nog veel meer opties tot gebruik. Wat te denken van een meditatieruimte? Een gameroom? Een atelier? Met wat fantasie zijn uw mogelijkheden oneindig.

Blokhut modellen per categorie

Er zijn zoveel modellen op de markt, dat het eenvoudig is het overzicht te verliezen. Daarom is voor u een onderverdeling in verschillende categorieën gemaakt. Welk model blokhut staat onder welke categorie? Hieronder een overzicht. Door op het woord te klikken, komt u in de betreffende categorie terecht:

Wat is belangrijk te weten over een blokhut?

Een aantal punten zijn belangrijk om van tevoren te weten, voordat u overgaat tot het maken van een keuze van een houten blokhut en het kopen hiervan.

Van welke houtsoort is een houten blokhut gemaakt?

Houten blokhutten zijn leverbaar in verschillende soorten hout. Elke houtsoort heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen.

Houten blokhut van vurenhout

Houten blokhutten zijn onder meer in vurenhout te verkrijgen. Er bestaan houten blokhutten van geïmpregneerd vurenhout en onbehandeld vurenhout. Vurenhout moet ook behandeld worden, wanneer deze geïmpregneerd is. Impregneren beschermt namelijk het hout tegen schimmels en andere houtaantastende processen, maar heeft geen vochtregulerende werking en zorgt ook niet voor een wind- en waterdichte afsluiting van de wanden en hoeken. Enkel een houten blokhut impregneren is dus onvoldoende om jarenlang van uw blokhut te genieten. Q&S Gartendeco heeft al jarenlang zeer goede ervaringen met Perkoleum van Koopmans Verf.

Perkoleum is een zeer zware kwaliteit beits in verschillende transparante en dekkende kleuren. Dit éénpotssysteem vraagt niet om andere voorbehandelingen en nabehandelingen. Wanneer u uw houten blokhut op de juiste manier schildert, hoeft u dit slechts één keer per vijf jaar te herhalen. Perkoleum is hier in ook onze online shop verkrijgbaar.

Houten blokhut van lariks douglas hout

Een houten blokhut van lariks of douglas hout hoeft niet geschilderd te worden. Het hout is door het hoge harsgehalte zeer duurzaam en gaat onbehandeld 25 jaar mee. Het hout dient dan niet met de grond in aanraking te komen en een goed fundament is een vereiste. U kunt echter na de opbouw dan meteen met de voeten omhoog zitten en genieten van het resultaat!

Eenhouten blokhut van lariks / douglas hout mag en kan uiteraard geschilderd worden, wanneer u dat zou willen.

Welke houtdikte heeft u nodig voor uw houten blokhut?

De houten blokhutten van Q&S Gartendeco zijn leverbaar in verschillende wanddiktes, waarbij het gebruik doorslaggevend is voor de gewenste wanddikte. Voor de opslag van tuingereedschap, tuinkussens en tuinmeubelen zijn blokhutten met een wanddikte van minder dan 28mm zeer geschikt. In het Nederlandse klimaat kunnen blokhutten vanaf 28mm houtdikte vooral als zomerverblijf worden gebruikt. Dit zijn voornamelijk blokhutten met een kleiner oppervlak of een houten garage. Wanneer u uw blokhut het hele jaar door wilt gebruiken, kiest u dan voor een blokhut met minimaal 40-45mm houtdikte. Voor de minder warme dagen kunt u een heater installeren om uw blokhut tijdens de koude winterdagen te gebruiken. Wilt u eerder een gastenverblijf of kantoor creëren in uw tuin of een tweede woning? Een wanddikte van 70mm heeft een isolerende werking, welke zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en is in dit geval dus de beste keuze. Deze grote blokhutten worden bovendien standaard met isolatieglas geleverd, zodat alleen de vloer en het dak nog geïsoleerd moeten worden om een prettige leefomgeving in uw houten woning te realiseren.

Welk daktype past bij uw houten blokhut?

Wilt u een moderne blokhut of een klassiek model blokhut? In de online shop van Q&S Gartendeco kunt u verschillende varianten voor het dak kopen. Een blokhut met zadeldak is de klassieke variant die zijn plaats in elke tuin vindt. De blokhutten met plat dak hebben een tijdloze uitstraling en past in vele moderne tuinen. De blokhut met lessenaarsdak heeft een compacte uitstraling, maar biedt wel alle ruimte die u wenst. En er zijn moderne varianten met een boogdak. Heel bijzonder!

Welke extra’s zijn mogelijk voor de houten blokhut?

Een houten blokhut kan zeer luxe worden uitgevoerd. Houten blokhutten kunnen worden uitgebreid met een overkapping en een extra bergruimte. Zithoek, mancave en grasmaaier vinden hier allemaal hun plaats. Er zijn ook varianten verkrijgbaar met balustrade, zodat het zitgedeelte afgesloten is en de veranda een afscheiding van de tuin lijkt. Wilt u nog iets anders bij uw droomhut hebben? Vraagt u het team van Q&S Gartendeco of het mogelijk is. Wij helpen u graag uw droomblokhut te realiseren.

Welke kleur past het best bij een houten blokhut?

Dat is natuurlijk helemaal uw keuze! Maar denkt u aan het resultaat wat u voor ogen heeft. Wilt u dat de blokhut extra opvalt of juist in de omgeving opgaat? Heeft u een bepaalde kleur bloemen in uw tuin die u naar voren wilt halen? Wat is de kleur van uw huis en eventueel andere bijgebouwen? En wilt u één of meerdere kleuren gebruiken voor het schilderwerk?

Q&S Gartendeco verkoopt alleen producten van hoge kwaliteit. Daarom adviseren wij ook uw keuze te maken uit de kleuren van Koopmans Verf om uw blokhut te behandelen.

Hoe worden de houten blokhutten aangeleverd?

De houten blokhutten worden aangeleverd als bouwpakket. Wij leveren alles volledig op maat aan en met de meegeleverde handleiding kunt u de houten blokhut stap voor stap opbouwen.

Heeft u nog vragen of wilt u een houten blokhut op maat? Voor advies en meer informatie om een tuinhuis te kopen kunt u gerust contact opnemen met onze medewerkers. En als u uw keuze heeft gemaakt uit onze ruime aanbod, kunt u uw houten schuur of zelfs uw houten woning eenvoudig in de online shop van Q&S Gartendeco bestellen!

Aanbieding houten blokhut

Regelmatig hebben wij houten blokhutten in de aanbieding. De houten blokhutten zijn altijd scherp geprijsd en daarom zijn de blokhut prijzen redelijk stabiel. Daarom hebben wij regelmatig aanbiedingen van houten blokhutten, waarbij wij u een gratis product ontvangt bij aankoop van één van de tuinhuizen en blokhutten op onze site. Zo gaven wij dit jaar al een heerlijke loungestoel, een moderne ligstoel en een parasol weg bij bestellingen boven een bepaalde prijs!

Bezoek onze website daarom regelmatig om de leuke aanbiedingen van blokhutten te bekijken. De scherpste prijs vindt u altijd hier en de leukste acties komen van Q&S Gartendeco!