Houten overkapping

Houten overkapping
Steeds meer mensen brengen hun tijd in de tuin door. Vooral met mooi weer is dit een plek om met familie, vrienden of buren door te brengen. Maar bij een te felle zon of regen gaat men al gauw naar binnen. Heeft u thuis een mooi buitenterras, maar mist u beschutting op deze plek? Een terrasoverkapping is dan wellicht een oplossing voor u om toch buiten te kunnen zitten. Zon, regen, sneeuw en hagel zullen u dan niet meer kunnen storen. Lees meer...

Houten overkapping of houten veranda?

Vaak wordt een terrasoverkapping en een veranda voor hetzelfde aangezien. In zekere zin is dit ook waar, alleen het verschil is de plaats waar het staat. Een veranda wordt altijd aan een zijde van een woning gemonteerd, terwijl een terrasoverkapping óók vrij in de tuin kan staan. Men kan dus zeggen dat een veranda altijd een terrasoverkapping is, maar niet iedere terrasoverkapping is een veranda. Een ding staat vast met beide mogelijkheden zult u vaker en langer van uw tuin kunnen genieten!

Houten Overkapping

Een houten terrasoverkapping is een echte sfeermaker voor in uw tuin, welke u vorm kunt geven naar uw eigen persoonlijke smaak. Het zorgt het hele jaar door voor extra beschutting, extra comfort en extra mogelijkheden, waardoor u heerlijk kunt genieten van het buitenleven. Met een heater of kachel kunt u zelfs het buitenseizoen verlengen naar minstens 8 maanden.
Wilt u toch liever een moderne uitstraling? Dan is een aluminium overkapping wellicht toch meer iets voor u.

Wat zijn de voordelen van een houten overkapping?

Het voordeel van een houten overkapping ten opzichte van een aluminium overkapping is dat het bewerkbaar is. U kunt het hout frezen, steunen kunnen gemakkelijk aangepast worden en andere aanpassingen zijn eenvoudig te realiseren. Een houten overkapping is dus gemakkelijk naar uw eigen wensen te maken zonder al teveel moeite en kosten.

Welk dak kiest u voor uw houten overkapping?

Een traditionele overkapping is een dichte overkapping met dakbeschot, waarop dakshingles of dakleer kan worden bevestigd. De dakshingles zijn er in de kleuren zwart, rood, groen en bruin. Dit is tevens een voordelige manier om uw dak te bekleden.

Daarnaast zijn er nog andere opties zoals: een glazen dak met of zonder zonnepanelen, polycarbonaat platen, hittewerende polycarbonaat platen of een lamellen dak. Voor deze opties verwijzen we u naar de Duitse verandaconfigurator

Onderhoud houten overkapping

Voor een houten veranda zijn er eens in de zoveel jaar onderhoudswerkzaamheden nodig, zoals schuren en lakken, om het hout in optimale staat te houden. Q&S Gartendeco verkoopt alleen producten van hoge kwaliteit. Daarom adviseren wij ook uw keuze te maken uit de kleuren van Koopmans Verf om uw tuinhuis met luifel te behandelen. Uw veranda zal er weer zo goed als nieuw uit zien. Wanneer u hier geen last van wilt hebben is een aluminium overkapping wellicht een betere optie om beschut van uw tuin te kunnen genieten.

Houten overkapping op maat

Voor specifieke voorkeuren kan het ook op maat gemaakt worden en in verschillende stijlen. Bijvoorbeeld in de Amerikaanse ranch stijl, met een prachtig plafond van robuust balkenwerk met een lichtkoepel. Lijkt u dit echter te donker, dan kan het ook bedekt worden met polycarbonaat platen, welke veel licht door laten. Verder kunt u een houten constructies in bijna iedere kleur schilderen, voor een persoonlijke tint.

Van een houten overkapping naar tuinkamer

Wanneer u naar enige tijd besluit om uw veranda uit te breiden en (deels) af te sluiten, zal dat in de meeste gevallen geen probleem zijn. Wilt u uw bestaande houten overkapping verbreden, uitbreiden of afsluiten? Wilt u er graag een balustrade of een zijwand bij? Of er een tuinkamer van maken? De mogelijkheden voor uw overkapping bespreken wij graag met u. Wij streven er naar dat uw houten veranda voldoet aan al uw wensen. En verheugen ons wanneer wij uw droom tot werkelijkheid hebben omgebouwd. En u kunt vele maanden per jaar op een mooie loungeset genieten van uw prachtige tuin. Mocht u vrijblijvend meer willen weten, voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen, wij helpen u graag om uw tuindroom te realiseren!