Houtverf

Houtverf

Verf beschermt uw houten spullen en verlengt de levensduur, wanneer juist aangebracht. Met houtverf voorkomt u dat weersomstandigheden de structuur van het grenen of vurenhout verslechtert. Ook wanneer het houtwerk geïmpregneerd is, dient u het toch te schilderen.   Lees meer...

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Houtverf

Welke houtverf voor buiten?

Binnen- en buitenverf verschillen enorm van elkaar. Dit gaat om de verschillende eigenschappen die kenmerkend zijn voor binnen en buitenverf. Binnenverf moet vooral makkelijk te reinigen zijn, slijtvast en een bepaalde hardheid voor voornoemde eigenschappen. Buitenverf daarentegen moet elastisch zijn om het krimpen en uitzetten van het hout op te kunnen vangen en weerbaar zijn tegen de weersinvloeden. Door deze eigenschappen keuze in kleur vaak beperkter voor buitenverf.

Welke verf voor hout?

Wanneer u uw houten tuinhuis - houten blokhut gaat schilderen, is het niet eenvoudig een keuze te maken uit alle mogelijke verven die worden aangeboden. U heeft de keuze uit watergedragen verf, verf op terpentinebasis, verf op lijnoliebasis, transparante beits, buitenbeits en impregneermiddel.

Voor douglas hout en hardhout is de keuze al minder, vooral omdat u eigenlijk dit houdt niet hoeft te verven. Deze houtsoorten hebben enkel een onderhoudsmiddel nodig om vele decennia mooi te blijven. Uiteraard kunt u er voor kiezen om deze houtsoorten te schilderen. Het is dan wel van belang om eerst het hout te ontgrijzen.

Maar welke van deze soorten kunt u nu het beste gebruiken?

Welke verf is het beste? Goedkope verf?

Verven is leuk om te doen, maar niet als het te vaak moet. Gebruikt u goedkopere verfsoorten is de kans zeer reëel dat u met een kleine 3 jaar al weer kunt gaan schilderen. Vooral de delen die een groot deel van de dag in de zon staan. Of het deel dat de meeste wind en dus regen en hagel vangt. Q&S Gartendeco adviseert u daarom niet zo zeer naar de prijs te kijken als wel naar de kwaliteit van de aangeboden verven. Na 20 jaar ervaring durven wij met 100% zekerheid te stellen dat de beste verf voor buiten Perkoleum en Ecoleum van Koopmans is.

Perkoleum is een verf op basis van lijnolie en daarom de beste buitenverf die er op de markt beschikbaar is. Lijnolie zorgt ervoor, dat de verf elastisch is en dus het krimpen en uitzetten eenvoudig opvangt. Lijnolie staat erom bekend te vergelen, maar door de UV-filter die hieraan toegevoegd is, gebeurt dit niet bij deze buitenverf. De verf is zowel dekkend, als transparant verkrijgbaar. Alles geschilderd met Perkoleum? Dan bent u voor minimaal 5 jaar klaar met deze schilderklus!

Verf zonder grondlaag?

Normaal moet u eerst een keuze maken uit verschillende soorten grondverf, maar dit is dus niet nodig wanneer u Perkoleum gaat gebruiken. Deze buitenverf is het soort verf dat ook wel een éénpotssysteem wordt genoemd. Dit houdt in dat u de eerste laag verdund aanbrengt als grondlaag en de tweede en derde laag hierna hierover kunt schilderen.

Welke kleur verf kopen?

Op onze website kunt u eenvoudig verf bestellen van Koopmans, zoals onder meer de dekkende beits en de transparante beits. Het zoeken naar verf gaat heel eenvoudig door te berekenen hoeveel vierkante meters u wilt schilderen, de soort en kleur van uw keuze te kiezen en dan uit te rekenen hoeveel liter u in totaal nodig hebt. U heeft de keuze uit een grote variatie aan kleuren. Mocht de door u gewenste kleur er niet bijzitten, neemt u dan contact op met het team van Q&S Gartendeco. Wij kijken dan wat wij voor u kunnen betekenen.