Impregneermiddel

Impregneermiddel
Wanneer hout buitenshuis door u wordt toegepast moet het beschermd worden tegen het wisselvallige Nederlandse weer. Regen, mist, zon en wind kunnen het hout aantasten. Het hout van bijvoorbeeld uw tuinhuis of blokhut en schutting kan dan het best behandeld worden met buitenbeits of met impregneermiddel. Lees meer...
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Impregneermiddel

Wat doet een impregneermiddel?

Wanneer een product wordt geïmpregneerd, wordt een middel IN het materiaal gebracht. Dit wordt gedaan om de levensduur van het product te verlengen.

Bij hout betekent dit over het algemeen, dat het hout verduurzaamd wordt, omdat specifiek geïmpregneerd wordt om te beschermen tegen schimmels, mossen, algen en andere houtaantastende processen. Impregneermiddel dringt diep in het hout door en beschermt het hout van binnenuit.

Impregneermiddel heeft geen vochtregulerende werking en geeft ook geen wind- en waterdichte afsluiting van de wanden en hoeken van uw tuinhout en dient daarom wel nog behandeld te worden met een buitenverf of buitenbeits.

Impregneermiddel aanbrengen

Er zijn verschillende opties om hout te impregneren. Men kan het hout laten impregneren, zelf impregneren of geïmpregneerd aanschaffen.

Kant en klaar geïmpregneerde tuinhuizen bezorgen u het minste werk en geen extra kosten. Na opbouw dient u de blokhut wel direct te behandelen met buitenbeits voor optimale bescherming.

Alle tuinhuizen en blokhutten zijn geïmpregneerd leverbaar, met uitzondering van blokhutten die uit panelen bestaan. Dit betekent dus, dat bijvoorbeeld pipowagens niet geïmpregneerd aangeleverd kunnen worden. U kunt telefonisch contact opnemen met het team van Q&S Gartendeco om te vragen naar de mogelijkheden en de kosten van het laten impregneren van het door u gewenste tuinhuis. Voor het impregneren wordt gebruik gemaakt van de dompel-diffusietechniek met gebruikmaking van professionele impregneermiddelen. Alle onderdelen worden ondergedompeld, dus ook de kleine onderdelen. Er kan uit de kleuren zilvergrijs, bruin en groen worden gekozen. De levertijd wordt langer. U dient dan vijf tot zes weken bij de gebruikelijke levertijd op te tellen. Houd u daar rekening mee, wanneer u gaat bestellen. Na aflevering van de geïmpregneerde blokhut is deze direct geschikt voor het opbouwen bij u in de tuin. Uiteraard zal uw geïmpregneerde blokhut na verloop van tijd gaan verweren, naast het gegeven dat impregneren geen vochtregulerende werking heeft en geen wind- en waterdichte afsluiting van de wanden en hoeken. Daarom is het verstandig om uw houten blokhut binnen één jaar na aankoop te schilderen of te beitsen.

Zelf impregneren

Kiest u ervoor om uw tuinhout zelf te impregneren, dan kunt u kiezen uit 4 verschillende kleuren, te weten zilvergrijs, groen, bruin en transparant. U dient de losse onderdelen van bijvoorbeeld uw houten carport eerst te behandelen, voordat u uw carport opbouwt.

LET OP! Impregneermiddel kan de ijzerwaren van uw blokhut of tuinhuis aantasten. Zorg er dus voor, dat het hout goed gedroogd is, voordat u alles opbouwt en het sluitwerk aanbrengt om corrosie te voorkomen.

Impregneermiddel kopen

U heeft besloten impregneermiddel te kopen in onze online shop, maar u weet niet hoeveel u nodig heeft? Wij helpen u graag aan de juiste aantallen! Neemt u eenvoudig telefonisch contact op of vraag het ons in de chat.