Kapschuur

Kapschuur

DE trend voor 2018 is zonder twijfel de kapschuur! Met de landelijke en toch moderne uitstraling en de vele toepassingsmogelijkheden is de kapschuur een zeer gewenste aanvulling in de tuin voor velen. Van oudsher wordt de deze als stalling bij boerderijen gebruikt voor vervoersmiddelen en gereedschappen, maar tegenwoordig wordt de kapschuur ook gebruikt als een bijzondere zithoek met overkapping.

Lees meer...

Waarvoor wordt de kapschuur gebruikt?

De kapschuur is een schuur die deels open is. Vroeger was de deze vooral in gebruik bij boeren en werd ingezet als bergplaats voor tractoren en ander groot materieel. De traditionele kapschuren kun je nog bij veel boerderijen vinden. Wist u trouwens dat de kapschuur typisch Nederlands is? Een andere benaming in Nederland is bijvoorbeeld Drentse kapschuur en in het buitenland staat de kapschuur bekend als de dutch barn!

Tegenwoordig mag de kapschuur zich verheugen op een heuse revival. Mede dankzij haar functionaliteit heeft ze in elke tuin toegevoegde waarde. Dit bijzondere model schuur kan als stalruimte voor caravans en campers, auto’s, aanhangers en zitmaaiers worden gebruikt. Het is echter ook geschikte ruimte om een overdekte zitplaats in de tuin te creëren.

Waar wilt u de kapschuur plaatsen?

Afhankelijk van het gebruik wat u voor ogen heeft, kunt u de kapschuur voor of naast het huis plaatsen en kan het dienen als garage of stalplaats van andere vervoersmiddelen. U kunt natuurlijk ook de overkapping in de tuin plaatsen en het voor een stoer en sfeervol zitje gebruiken.

Van welk materiaal wordt de kapschuur gemaakt?

Kapschuren zijn te krijgen in verschillende soorten hout en in verschillende kwaliteiten.

Elke houtsoort valt in een duurzaamheidsklasse. De duurzaamheidsklasse geeft aan hoe lang een houtsoort zonder bast onder normale weersomstandigheden goed blijft. Er zijn vijf verschillende klassen.

Alle houtsoorten onder klasse 1 zijn zeer duurzaam en hebben een verwachte levensduur van meer dan 25 jaar. De houtsoorten in klasse 2 zijn duurzaam en gaan naar verwachting 15 tot 25 jaar mee. Klasse 3 zijn de matig duurzame houtsoorten met een verwachte levensduur van 10-15 jaar. In klasse 4 zitten de houtsoorten die 5 tot 10 jaar meegaan. In de laatste klasse, klasse 5, vallen houtsoorten die minder dan 5 jaar mee gaan.

De levensduur kan verlengd worden door het hout te behandelen. Een behandeling bestaat uit bijvoorbeeld impregneren, verven of beitsen.

Welke kapschuren kunt u kopen bij Q&S Gartendeco?

Q&S Gartendeco biedt u in verschillende klassen kapschuren aan. Vurenhout valt in klasse 4, maar door het te impregneren of te schilderen komt het vurenhout in klasse 3 terecht. In klasse 3 valt Lariks / Douglas hout die met de juiste zorg naar klasse 2 stijgt. In klasse 2 biedt Q&S Gartendeco u de houtsoorten Red Cedar of eiken aan.

De kapschuur als bouwpakket

De kapschuren die als bouwpakket worden aangeboden bestaan uit vurenhout en lariks / douglas hout. Deze kapschuren worden inclusief montagematerialen geleverd en kunt u zelf eenvoudig opbouwen dankzij een uitgebreide montage handleiding.

Kapschuur op maat

Wilt u een iets bijzonders dat volledig aan uw smaak is aangepast? Dan maakt u de juiste keuze door een kapschuur op maat te laten maken door Q&S Gartendeco. De kapschuren worden speciaal voor u ontworpen en worden vervaardigd met de houtsoort naar uw keuze. Maar ook met een dakbedekking naar keuze. Wilt u weten wat de mogelijkheden hiervoor zijn? Neemt u contact op met Q&S Gartendeco en wij helpen u uw tuindroom te realiseren met uw unieke op maat gemaakte kapschuur!