Kapschuur

Kapschuur
DE trend voor 2018 is zonder twijfel de kapschuur en dan vooral de zwart gespoten kapschuur! Met de landelijke en toch moderne uitstraling en de vele toepassingsmogelijkheden is de houten kapschuur een zeer gewenste aanvulling in de tuin voor velen. Van oudsher wordt de deze als stalling bij boerderijen gebruikt voor vervoersmiddelen en gereedschappen, maar tegenwoordig wordt de kapschuur ook gebruikt als een bijzondere zithoek met overkapping. Voor een opgeruimde zithoek is er nu zelfs een kapschuur met berging. Lees meer...
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Waarvoor wordt de kapschuur gebruikt?

De kapschuur is feitelijk een schuur die deels open is. Vroeger was de houten kapschuur vooral in gebruik bij boeren en werd ingezet als bergplaats voor tractoren en ander groot materieel. De traditionele kapschuren kunt u nog steeds bij veel boerderijen vinden. Wist u trouwens dat de kapschuur typisch Nederlands is? Een andere benaming in Nederland is bijvoorbeeld Drentse kapschuur en in het buitenland staat de kapschuur bekend als de dutch barn!

Tegenwoordig mag de kapschuur zich verheugen op een heuse revival. Vooral de douglas kapschuur met zwarte wanden is zeer in trek. Mede dankzij haar functionaliteit heeft ze in elke tuin toegevoegde waarde. Dit bijzondere model houten schuur kan als stalruimte voor caravans en campers, auto’s, aanhangers en zitmaaiers worden gebruikt. Het is echter ook geschikte ruimte om een luwe, overdekte zitplaats in de tuin te creëren.

Waar wilt u de kapschuur plaatsen?

Afhankelijk van het gebruik wat u voor ogen heeft, kunt u de kapschuur kopen om voor of naast het huis te plaatsen en kan het dienen als garage of stalplaats van andere vervoersmiddelen. U kunt natuurlijk ook de houten kapschuur kopen om een overkapping in de tuin plaatsen en het als een stoer en sfeervol zitje te gebruiken.

Van welk materiaal wordt de kapschuur gemaakt?

Kapschuren zijn te krijgen in verschillende soorten hout en in verschillende kwaliteiten.

Onze kapschuren zijn te krijgen in onbehandeld vurenhout en onbehandeld lariks douglas hout en beiden van a-kwaliteit. Elke houtsoort valt in een duurzaamheidsklasse. De duurzaamheidsklasse geeft aan hoe lang een houtsoort zonder bast onder normale weersomstandigheden goed blijft. Er zijn vijf verschillende klassen.

Alle houtsoorten onder klasse 1 zijn zeer duurzaam en hebben een verwachte levensduur van meer dan 25 jaar. De houtsoorten in klasse 2 zijn duurzaam en gaan naar verwachting 15 tot 25 jaar mee. Klasse 3 zijn de matig duurzame houtsoorten met een verwachte levensduur van 10-15 jaar. In klasse 4 zitten de houtsoorten die 5 tot 10 jaar meegaan. In de laatste klasse, klasse 5, vallen houtsoorten die minder dan 5 jaar mee gaan.

De levensduur kan verlengd worden door het hout te behandelen. Een behandeling bestaat uit bijvoorbeeld impregneren, verven of beitsen.

Q&S heeft zeer goede ervaringen opgedaan in alle voorgaande jaren met Koopmans Verf. De klanten zijn allemaal zeer enthousiast over het eenvoudige gebruik van dit éénpotssysteem. De kwast hoeft pas na 5 jaar weer opgepakt te worden en ook dan wordt er weer gekozen voor Koopmans Verf door deze klanten. Enkel, doordat er enkel een kwast bij deze verf gekocht hoeft te worden en het hout veel minder vaak geschilderd hoeft te worden dan bij goedkopere soorten verf, waar het regelmatig voorkomt dat u om de 2 jaar al weer aan het werk moet. Ondanks de iets hogere prijs, heeft u aanzienlijk meer plezier van het gebruik van Perkoleum of Ecoleum van Koopmans.

Welke kapschuren kunt u kopen bij Q&S Gartendeco?

Q&S Gartendeco biedt u in verschillende klassen kapschuren aan. Vurenhout valt in klasse 4. Een onbehandeld vurenhouten kapschuur adviseren wij te impregneren of te schilderen, zodat deze direct in klasse 3 terecht komt. In klasse 3 valt onbehandeld lariks douglas hout. Ook deze houtsoort kan een klasse hoger komen met de juiste zorg. Wanneer een lariks douglas kapschuur met bijvoorbeeld Perkoleum of Ecoleum wordt behandeld, stijgt haar levensduur tot klasse 2. In klasse 2 biedt Q&S Gartendeco u de houtsoorten Red Cedar of eiken aan. Dit zijn kapschuren die voor u op maat worden gemaakt. Bent u op zoek naar een kapschuur op maat, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met het team van Q&S Gartendeco.

Kapschuur van onbehandeld vurenhout

De kapschuren van onbehandeld vurenhout zijn allen gemaakt van vurenhout van Europese kwaliteit. Er zijn kapschuren die aan 2 zijden dicht zijn en 1 of meer staanders hebben, maar ook kapschuren met een kleine berging en een leuke balustrade die een afscheiding vormt tussen het zitje en de tuin. De kapschuren met balustrade hebben allen een kleine berging met twee entrees. Aan de voorzijde zitten dubbele openslaande deuren met grote glaspanelen en aan de zijkant naar het overdekte terras zit een enkele deur met groot glaspaneel. Dankzij deze deur kunt u bijvoorbeeld snel uw kussens opruimen en liggen deze droog in de gevallen dat het regent onder de overkapping.

De groottes van de kapschuren variëren van 400x300cm tot 900x400cm.

Kapschuur van lariks douglas hout

De kapschuren van lariks douglas hout zijn zowel als open zitje te verkrijgen, als met een kleine opbergruimte en zelfs een geheel afgesloten kapschuur.

Het open zitje is zonder wanden te krijgen, waardoor het eigenlijk een paviljoen met kapschuurdak is. Er zijn kapschuren met 2 of 3 wanden en meerdere staanders. Deze bieden veel plaats en ruim zicht op de tuin. Alle modellen kapschuur met klein tuinhuis hebben aan de voorzijde dubbele openslaande deuren in onbehandeld vurenhout. Een enkele heeft zelfs deuren en ramen in het tuinhuisje. Een aantal modellen van de kapschuur met tuinhuis heeft een prachtige balustrade als extra en geeft het geheel een stoere, Amerikaanse uitstraling. Een geweldige aanvulling voor de tuin!

De volledig gesloten kapschuren zijn eigenlijk tuinhuizen met een kapschuurdak. Deze dichte modellen hebben ramen en deuren van onbehandeld vurenhout.

Alle kapschuren van lariks douglas hout zijn met zwarte wanden te leveren. De potdekselplanken zijn naturel te verkrijgen, maar kunnen ook zwart gespoten geleverd worden. Een kapschuur zwart heeft onbehandelde staanders en dakbedekking en zwarte wandplanken.

De kapschuur als bouwpakket

De kapschuren die als bouwpakket worden aangeboden bestaan uit vurenhout en lariks / douglas hout. Deze kapschuren worden inclusief montagematerialen geleverd en kunt u zelf opbouwen dankzij een uitgebreide montage handleiding. Voor bepaalde modellen is enige kluservaring gewenst.

Kapschuur op maat

Wilt u een iets bijzonders dat volledig aan uw smaak is aangepast? Dan maakt u de juiste keuze door een kapschuur op maat te laten maken door Q&S Gartendeco. De kapschuren worden speciaal voor u ontworpen en worden vervaardigd met de houtsoort naar uw keuze. Maar ook met een dakbedekking naar keuze. Wilt u weten wat de mogelijkheden hiervoor zijn? Neemt u contact op met Q&S Gartendeco en wij helpen u uw tuindroom te realiseren met uw unieke op maat gemaakte kapschuur!