Kapschuur

Kapschuur

DE trend voor 2018 is zonder twijfel de kapschuur.! Met de landelijke en toch moderne uitstraling is de houten kapschuur een zeer gewenste aanvulling in de tuin. Van oudsher wordt de deze als stalling bij boerderijen gebruikt, maar tegenwoordig wordt de kapschuur ook gebruikt als een bijzondere zithoek met overkapping. Lees meer...

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Kapschuur

Waarvoor wordt de kapschuur gebruikt?

De kapschuur is feitelijk een schuur die deels open is en zich kenmerkt door het ongelijk dak, waarbij het dak aan de achterzijde langer is, dan het dak aan de voorzijde. Vroeger was deze vooral in gebruik bij boeren en werd ingezet als bergplaats voor tractoren en ander groot materieel. De traditionele kapschuren kunt u nog steeds bij veel boerderijen vinden. Wist u trouwens dat de kapschuur typisch Nederlands is? Een andere benaming in Nederland is bijvoorbeeld Drentse kapschuur en in het buitenland staat de kapschuur bekend als de "dutch barn"!

Tegenwoordig mag de kapschuur zich verheugen op een heuse revival. Vooral de douglas kapschuur met zwarte wanden is zeer in trek. Mede dankzij haar functionaliteit heeft ze in elke tuin toegevoegde waarde. Dit bijzondere model houten schuur kan als stalruimte voor caravans en campers, auto’s, aanhangers en zitmaaiers worden gebruikt. Het is echter ook geschikte ruimte om een luwe, overdekte zitplaats in de tuin te creëren waar u onderuit gezakt op uw loungeset de dag aan u voorbij kunt laten gaan.

Waar wilt u de kapschuur plaatsen?

Afhankelijk van het gebruik wat u voor ogen heeft, kunt u de kapschuur bouwen naast het huis om te dienen als garage of stalplaats van andere vervoersmiddelen. U kunt natuurlijk ook de houten kapschuur kopen om een overkapping in de tuin plaatsen en het als een stoer en sfeervol zitje te gebruiken. Toch liever geen houten overkapping? Dan is een aluminium overkapping een betere keuze voor u.

Van welk materiaal wordt de kapschuur gemaakt?

Kapschuren zijn te krijgen in verschillende soorten hout en in verschillende kwaliteiten.

Q&S Gartendeco verkoopt modellen van onbehandeld vurenhout en onbehandeld lariks douglas hout. Beiden uiteraard van A-kwaliteit. Elke houtsoort valt in een duurzaamheidsklasse. De duurzaamheidsklasse geeft aan hoe lang een houtsoort zonder bast onder normale weersomstandigheden goed blijft. Er zijn vijf verschillende klassen.

Alle houtsoorten onder klasse 1 zijn zeer duurzaam en hebben een verwachte levensduur van meer dan 25 jaar. De houtsoorten in klasse 2 zijn duurzaam en gaan naar verwachting 15 tot 25 jaar mee. Klasse 3 zijn de matig duurzame houtsoorten met een verwachte levensduur van 10-15 jaar. In klasse 4 zitten de houtsoorten die 5 tot 10 jaar meegaan. In de laatste klasse, klasse 5, vallen houtsoorten die minder dan 5 jaar mee gaan.

De levensduur kan verlengd worden door het hout te behandelen. Een behandeling bestaat uit bijvoorbeeld uit het impregneren, verven of beitsen van het betreffende hout.

Q&S heeft zeer goede ervaringen opgedaan in de voorgaande jaren met Perkoleum en Ecoleum van Koopmans. Alle klanten zijn stuk voor stuk enthousiast over het eenvoudige gebruik van dit éénpotssysteem. De kwast hoeft pas na 5 jaar weer opgepakt te worden en ook dan wordt er weer zonder enige twijfel gekozen voor Koopmans Verf door deze klanten. Enkel, doordat er enkel een kwast bij deze verf gekocht hoeft te worden en het hout veel minder vaak geschilderd hoeft te worden dan bij goedkopere soorten verf, waar het regelmatig voorkomt dat u om de 2 jaar al weer aan het werk moet. Ondanks de iets hogere prijs, heeft u aanzienlijk meer plezier van het gebruik van Perkoleum of Ecoleum van Koopmans.

Welke kapschuren kunt u kopen bij Q&S Gartendeco?

Q&S Gartendeco biedt u modellen in verschillende klassen aan. Vurenhout valt in klasse 4. Een onbehandeld vurenhouten kapschuur adviseren wij te impregneren of te schilderen, zodat deze direct in klasse 3 terecht komt. In klasse 3 valt onbehandeld lariks douglas hout. Ook deze houtsoort kan een klasse hoger komen met de juiste zorg. Wanneer een lariks douglas kapschuur met bijvoorbeeld Perkoleum of Ecoleum wordt behandeld, stijgt haar levensduur tot klasse 2. In klasse 2 biedt Q&S Gartendeco u de houtsoorten Red Cedar of eiken aan. Deze kapschuren vallen onder maatwerk. Wilt u een kapschuur op maat, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met het team van Q&S Gartendeco.

Kapschuur van onbehandeld vurenhout

Het onbehandeld vurenhout is in alle gevallen vurenhout van Europese kwaliteit. U vindt hier modellen die aan twee zijden dicht zijn en één of meer staanders hebben, maar ook modellen met een kleine berging en een leuke balustrade die een afscheiding vormt tussen het zitje en de tuin. De kapschuren met balustrade hebben allen een kleine berging met twee entrees. Aan de voorzijde zitten dubbele openslaande deuren met grote glaspanelen en aan de zijkant naar het overdekte terras zit een enkele deur met groot glaspaneel. Dankzij deze deur kunt u bijvoorbeeld snel uw kussens opruimen en liggen deze droog in de gevallen dat het regent onder de overkapping.

De groottes van de kapschuren variëren van 400x300cm tot 900x400cm.

Kapschuur van lariks douglas hout

De modellen van lariks douglas hout zijn zowel als open zitje te verkrijgen, als met een kleine opbergruimte en zelfs als geheel afgesloten schuur.

Het open zitje is zonder wanden te krijgen, waardoor het eigenlijk een paviljoen met kapschuurdak is. Er zijn varianten met twee of drie wanden en meerdere staanders. Deze bieden veel plaats en ruim zicht op de tuin. Alle modellen kapschuur met klein tuinhuis hebben aan de voorzijde dubbele openslaande deuren in onbehandeld vurenhout. Een enkele heeft zelfs deuren en ramen in het tuinhuisje. Een aantal modellen van de kapschuur met tuinhuis heeft een prachtige balustrade als extra en geeft het geheel een stoere, Amerikaanse uitstraling. Een geweldige aanvulling voor de tuin!

De volledig gesloten schuren zijn eigenlijk eerder tuinhuizen met een kapschuurdak. Deze dichte modellen hebben ramen en deuren van onbehandeld vurenhout.

Alle modellen van lariks douglas hout zijn met zwarte wanden te leveren. De potdekselplanken zijn naturel te verkrijgen, maar kunnen ook zwart gespoten geleverd worden. Een kapschuur zwart heeft onbehandelde staanders en dakbedekking en zwarte wandplanken.

De kapschuur als bouwpakket

De bouwpakketten worden inclusief montagematerialen geleverd en kunt u zelf opbouwen dankzij een uitgebreide montage handleiding. Voor bepaalde modellen is het verstandig enige kluservaring te hebben.

Kapschuur op maat

Wilt u een iets bijzonders dat volledig aan uw smaak is aangepast? Dan maakt u de juiste keuze door een kapschuur op maat te laten maken door Q&S Gartendeco. Deze worden speciaal voor u ontworpen en worden vervaardigd met de houtsoort naar uw keuze. Maar ook met een dakbedekking naar keuze. Wilt u weten wat de mogelijkheden hiervoor zijn? Neemt u contact op met Q&S Gartendeco en wij helpen u uw tuindroom te realiseren met uw unieke op maat gemaakte kapschuur!