Ligbedden

Ligbedden

Wat ontspant er meer dan buiten languit in de zon op een ligbed te liggen met een goed boek en een groot glas met een iets kouds om te drinken? Niets toch? Na gedane arbeid is het heerlijk relaxen op een ligstoel in de tuin, of op het terras, of naast het zwembad, of op het balkon. De meeste ligbedden hebben wielen en kunnen naar wens in de zon of in de schaduw gerold worden. Met de ligbedden van Q&S Gartendeco creëert u uw eigen comfortzone. Lees meer...

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Weet u wat de verschil zijn tussen ligbedden en ligstoelen?

Een ligbed heeft alleen een verstelbaar voeteneind. Een ligstoel heeft naast een verstelbaar voeteneind ook een verstelbaar hoofdeind. Vaak kan een ligbed ook helemaal plat worden gelegd, terwijl een ligstoel standaard een kleine hoek behoudt.

Uit welke materialen bestaan ligbedden?

Ligbedden zijn te verkrijgen in verschillende duurzame materialen bij Q&S Gartendeco. Het is verstandig om vooraf te bedenken hoeveel tijd u wilt steken in het onderhoud van de set.

Houten ligbedden

Lekker in de tuin liggen op een houten ligbed met een lekker dik kussen. Wanneer je daarin wegzakt met de warme zon op je gezicht, is het ultieme vakantiegevoel niet meer ver weg. Houten ligbedden van teak vereisen eigenlijk in het geheel geen onderhoud, wanneer je de mooie vergrijsde kleur van teak wilt krijgen. Toch liever de roodbruine houtkleur behouden? Dan is het nodig het bed één tot twee keer per jaar het bed met teakolie te behandelen. Het kussen dient uiteraard wel opgeborgen te worden op een droge plaats.

Wicker ligbedden

Wicker is zo goed als onderhoudsvrij. Het ligbed kan het hele jaar aan de rand van het zwembad of op het zonneterras blijven staan. Dus naast onderhoudsvrij bezorgt je een ligbed van wicker ook nog eens geen werk! Het enige wat je nodig hebt is een zachte doek gedrenkt in lauw water met een beetje groene zeep om het bed schoon te houden. Uiteindelijk zal met de jaren wicker licht verkleuren. Ook een ligbed van wicker ligt het lekkerst met een kussen. De kussens dienen wel te worden opgeslagen op een droge plaats.

Aluminium ligbedden

Als je stijlvol wilt zonnebaden met een lekkere cocktail en een goed boek, valt de keuze al snel op een aluminium ligbed met een lekker dik kussen om volledig op te ontspannen en op weg te dromen. Deze zijn licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen. Je kunt het bed dus met de zon meedraaien en op elk gewenst moment van de dag van de zon genieten. Een aluminium ligbed is ook nog eens makkelijk in onderhoud, welke het hele jaar door in regen, sneeuw of zon kunnen blijven staan; elk weertype kunnen ze verdragen.

Het aluminium is gepoedercoat en hoeft alleen maar te worden schoongemaakt met een sopje van lauw water en groene zeep of een andere zachte zeep. Als er kleine beschadigingen ontstaan, dan deze meteen aanstippen met een speciale lakstift. De kussens altijd opslaan op een droge plaats.

Hoe gaat u kiezen voor een ligbed?

Houdt u rekening met de ruimte die u in uw tuin wilt besteden aan de ligbedden. Op basis daarvan kunt u besluiten of de bedden een vaste plaats krijgen, verplaatsbaar of misschien zelfs opklapbaar moeten zijn. En bergt u uw tuinmeubilair toch liever op, houdt u dan ook rekening met de opslagruimte die u ter beschikking heeft.

Kiest u voor een ligbed van Q&S Gartendeco dan zijn ontspannende uurtjes niet meer ver weg!