Loungeset

Loungeset

Met een loungeset creëert u een gezellige huiskamersfeer, maar dan in de buitenlucht. Het is overdag een gezellige hangplek voor het hele gezin en ’s avonds een gemoedelijke zitplek voor u en uw vrienden om een lekker glas wijn te drinken. Meer een type dat aan een statafel hangt? Dan is een barset de ideale keuze om de avonden door te brengen. Toch liever een echt tuingevoel wanneer je op het terras zit? Kies dan een tuinmeubelset voor op uw terras.

Lees meer...

Uit welke materialen bestaat een loungeset?

Loungesets worden aangeboden in verschillende duurzame materialen bij Q&S Gartendeco. Het is verstandig om vooraf te bedenken hoeveel tijd u wilt steken in het onderhoud van de set.

Houten loungeset

Hout is een veel gebruikt materiaal in de tuin en voor tuinmeubelen. Houten loungesets vormen hierop geen uitzondering. Hout is een materiaal wat zich moeiteloos in elke tuin laat integreren. Bovendien kan het robuuste meubilair onder dak en vrij in de tuin worden neergezet. In het laatste geval vraagt het meubilair wel meer onderhoud.

Wicker loungeset

Wicker is het meest gebruikt voor loungeset. De wicker loungeset vindt u dan ook in vele tuinen. Vooral, omdat het materiaal zeer onderhoudsvriendelijk is en bestand tegen vrijwel elk weertype. Wicker hoeft enkel schoongemaakt te worden en vergt geen onderhoud. De wicker loungeset is veelal voorzien van zachte kussens waar u heerlijk in wegzakt, terwijl u bijvoorbeeld geniet van de ondergaande zon. De kussens dienen wel te worden opgeslagen op een droge plaats.

Aluminium loungeset

U wilt uw tuin modern en stijlvol inrichten? Dan maakt u de juiste keuze met een aluminium loungeset. Ze zijn stevig, makkelijk in onderhoud en kunnen het hele jaar door buiten blijven staan. Regen, sneeuw of zon; elk weertype kunnen ze verdragen. Ondanks hun solide uitstraling zijn aluminium loungesets zeer licht in gewicht en kunnen ze makkelijk verplaatst worden. Het aluminium is gepoedercoat en brengen elke tuin op een hoger niveau. Dankzij de chique uitstraling. Maar dit geldt natuurlijk ook voor elke uitbouw en tuinkamer. Aluminium hoeft alleen maar te worden schoongemaakt met een sopje van lauw water en groene zeep of een andere . Een kleine beschadiging kunt u het best meteen aanstippen met een speciale lakstift. De kussens dienen wel te worden opgeslagen op een droge plaats.

Waarom zou u kiezen voor een loungeset?

Een loungeset is een volledig op elkaar afgestemde zithoek. U hoeft niet verder te zoeken naar bijpassende meubels, maar koopt alles in één keer. Bovendien bent u in de meeste gevallen goedkoper uit in vergelijking met de aanschaf van losse meubelen.

Dat wordt voor u dus snel en voordelig relaxen!

Een loungeset heeft één nadeel. Voor etentjes is het niet de meest ideale zithoek. In dat geval kunt u beter kiezen voor een dinnerset. In de comfortabele stoelen kunt u urenlang tafelen en gang na gang reserveren. Voor een snelle hap of een spontane borrel met vrienden of buren zijn de bartafels uitermate geschikt.