Overkapping Beerze van douglas hout DHZ 620x520cm Tuindeco

Levertijd: 10-15 werkdagen Verzendkosten: € 89,00
(Incl. BTW., excl. Verzendkosten)
Advies nodig?

Bel 0599 820 222
We zijn bereikbaar!

info@qs-gartendeco.nl
Altijd bereikbaar!

Actie november Veilig betalen

* Verplichte velden

Maak uw bestelling in een paar stappen compleet:

Wat zijn de voordelen van Overkapping Beerze van douglas hout?

 • Overkapping met plat dak
 • Paviljoen van douglas hout
 • Mooi L-vormig hoekmodel
 • Inclusief montagemateriaal
 • DHZ-pakket zelf op maat te zagen

Overkapping Beerze van douglas hout DHZ in L-vorm met plat dak

Met overkapping Beerze met plat dak creëert u een prachtige grote zitgelegenheid van een ruim 6 meter breed. Dit robuuste L-vormige prieel heeft voldoende zitruimte voor meerdere zitjes. Dit paviljoen met plat dak van douglas hout leent zich niet alleen als vrijstaande overkapping, maar past ook als veranda aan huis, waarmee het een voordelige oplossing is voor een zeer ruime zitplaats direct aan huis. Dit paviljoen vergt weinig tot geen tijd van u, omdat u met deze soort hardhout na het plaatsen geen tijd vrij hoeft te maken voor onderhoud en schilderwerk. Het hout zal in de loop van de tijd mooi vergrijzen en een verweerde uitstraling krijgen.

Prieel Beerze bouwt u op met A-kwaliteit ongeschaafd en onbehandeld lariks douglas hout. Het prieel wordt als doe-het-zelf-pakket aangeleverd. PAS OP: De planken zijn niet op maat gezaagd. U krijgt dus langere planken aangeleverd die u zelf op maat dient te zagen.. Voor het opbouwen van dit prieel is enige kluservaring een voordeel.

Het DHZ bouwpakket voor prieel Beerze wordt geleverd exclusief dakbedekking, fundament / vloer en (hemel)waterafvoer. Q&S Gartendeco adviseert u als dakbedekking EPDM-folie te gebruiken. Deze folie is een zeer sterke rubbersoort en gaat bij normaal gebruik wel 50 jaar mee. U kunt deze als extra optie aanvinken onder dakbedekking.

Bij Overkapping Beerze worden de ongeschaafde staanders van 15cx15cm geheel onbehandeld en blank aangeleverd.

Overkapping Beerze van douglas hout DHZ in L-vorm is een doe het zelf-pakket

Overkapping Beerze van douglas hout wordt als doe het zelf-pakket geleverd. Bent u een meer gevorderde klusser dan is dit doe het zelf-pakket een prachtige manier om uw eigen overkapping te realiseren. Alle benodigdheden worden in één pakket bij u thuis geleverd en u kunt meteen aan de slag om de planken en staanders op de door u gewenste maat af te zagen en alles te bevestigen.

Wat zit er in het DHZ-pakket van Overkapping Beerze van douglas hout?

Q&S Gartendeco levert u de benodigde planken, staanders, dakbalken en dakplanken voor prieel Beerze samen met de montagematerialen en een duidelijke opbouwbeschrijving. Al het hout dient door u op maat te worden gezaagd. Het hout is degelijk soort hardhout uit duurzaamheidsklasse 3-4: massief lariks douglas hout van A-kwaliteit. Al het hout is onbehandeld, vers gezaagd, niet gedroogd en kernvrij.

Het pakket voor Overkapping Beerze van douglas hout DHZ wordt geleverd exclusief dakbedekking, fundament / vloer en (hemel)waterafvoer.

Kan ik nog iets wijzigen aan Overkapping Beerze van douglas hout DHZ?

Jazeker! Het doe het zelf-pakket kunt u naar wens kleiner maken. Wanneer u liever een overkapping van maximaal 500cm wilt bouwen, kan dit eenvoudig aangepast worden. Wilt u een bijvoorbeeld een balustrade of hekwerk? Neemt u dan contact op met het team van Q&S Gartendeco. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor deze overkapping.

Wat is Lariks-Douglas hout en hoe onderhoud ik het?

Lariks douglas hout is een zeer duurzame houtsoort. Het heeft een diepe en warme kleur en springt er tussen de andere houtsoorten meteen uit door de rood-roze gloed in de fijne structuur van het geelbruine hout. Het is stoere en robuuste houtsoort die zeer geliefd is voor buitengebruik. Boven de grond hoeft het hout namelijk niet behandeld te worden en is dus onderhoudsvrij. Het hout vergrijst in de loop der jaren. Wanneer u dit wilt voorkomen, kunt u het hout te behandelen met een beits of verf. Het vergrijsde kan overigens met hardhoutreiniger ongedaan worden gemaakt.

Overkapping Beerze van douglas hout DHZ in L-vorm met plat dak Specificaties

Merk Tuindeco
Houtsoort Lariks Douglas hout
Afmetingen (cm) 620x520
Funderingsmaat (cm) 620x300 + 250x205
Nokhoogte (cm) 262
Staanders 8 (15x150cm)
Beglazing N.v.t.
Daksoort Platdak
Dakbedekking Geen Dakbedekking
Gespiegeld op te bouwen? Ja
Inclusief Bevestigingsmaterialen en montagehandleiding

Handig om te weten

 • Hoe behandel ik mijn blokhut tegen weersinvloeden?

  Veel blokhutten zijn gemaakt van onbehandeld vurenhout. Onbehandelde blokhutten kunnen snel aangetast worden door regen, wind, zon, mist, hoge luchtvochtigheid en storm. Hout dat in de buitenshuis wordt toegepast, dient daarom behandeld te worden om de levensduur te verlengen.
  Het meest bekend als behandeling is impregneren. U kunt impregneervloeistof in onze webshop verkrijgen. Na het impregneren dient u altijd nog uw tuinhuis te beitsen of te schilderen.
  In plaats van impregneermiddel kunt u ook Perkoleum of Ecoleum gebruiken van Koopmans Verf. Deze verf is een éénpotsysteem op basis van lijnolie en is tegelijkertijd impregnerend beschermmiddel, grondmiddel, lakmiddel en aflakmiddel.

 • Welke verf voor blokhut kies ik het best? Wat is Perkoleum? Wat is Ecoleum?

  Perkoleum en Ecoleum zijn hoogwaardige verfsoorten van Koopmans Verf. De verf is op basis van lijnolie en heeft een sterk impregnerende werking, waardoor impregneren overbodig wordt.

  Voor geschaafd en geschuurd hout dient u Perkoleum te gebruiken. Dit is een éénpotsysteem, omdat het tegelijkertijd een impregnerend beschermmiddel, grondmiddel, lakmiddel en aflakmiddel is. De eerste laag dient u verdund (met 10%-15% terpentine) aan te brengen. De tweede en derde laag onverdund. Door het hoge lijnoliegehalte droogt Perkoleum iets langzamer dan de verf die u aantreft in de meeste bouwmarkten. U hoeft slechts één keer per 5 jaar te schilderen in tegenstelling tot de gebruikelijke verfsoorten die na 3 jaar alweer overgeschilderd dienen te worden.

  Perkoleum is vochtregulerend en UV-bestendig. Perkoleum is te verkrijgen in dekkende en transparante kleuren. Welke kleur wilt u voor uw blokhut? In het keuzemenu kunt u uw gewenste kleur bestellen.

  Ecoleum is enkel geschikt voor ruw hout en fijnbezaagd hout. Van deze verf is slechts één laag nodig. Bovendien kan Ecoleum ook op geïmpregneerd hout worden aangebracht. De dekkende kleuren kunnen onderling gemengd worden en hebben een goede kleurechtheid.

 • Welke fundering voor een blokhut moet ik nemen?

  De juiste fundering is afhankelijk van de grootte. Kiest u voor een klein tuinhuis, dan is een geëgaliseerde stenen ondergrond al voldoende. Kiest u voor een groter tuinhuis, dan adviseren wij u te kiezen voor een gedegen fundament. Q&S Gartendeco heeft 3 verschillende opties, te weten: geïmpregneerd grenen funderingsbalken, hardhouten funderingsbalken en kunststof funderingsbalken. De laatste soort hebben de langste levensduur.

  De funderingsbalken hebben een afwateringsprofiel. Er blijft dus geen water in de profielen staan en de onderkant van de wanden blijft daardoor droog.

  Elke funderingsbalk heeft een standaardlengte van 300cm. In de opties zijn alle benodigde funderingsbalken voor uw blokhut in het bedrag inbegrepen.

 • Wat krijg ik als ik een vloerpakket voor blokhut bestel?

  Naar keuze kunt u een vloerpakket bij uw blokhut mee laten bezorgen. U krijgt een pakket van vurenhout dat geschikt is voor de gehele binnenvloer van uw blokhut. Een vloerpakket van 18mm dik bestaat uit 1.) onbehandelde vloerdelen van 18x98x2100mm, 2.) geïmpregneerde vloerbalken van 45x45x1150mm en 3.) onbehandelde plinten, exclusief bevestigingsmaterialen. Een vloerpakket van 27mm dik bestaat uit 1.) onbehandelde vloerdelen van 27x135x3000mm, 2.) geïmpregneerde vloerbalken van 45x45x3000mm en 3.) onbehandelde plinten en exclusief bevestigingsmaterialen.

 • Welke dakbedekking hoort bij een blokhut?

  Vrijwel in alle gevallen wordt een standaard dakbedekking meegeleverd.

  • Dakleer is een waterdichte bitumenleer. Deze eenvoudige dakbedekking wordt bevestigd met een bitumenlijm.
  • Dakshingles zijn duurzaam, UV bestendig, weerbestendig en bestaan eveneens uit bitumen. Dakshingles worden bevestigd met kleine spijkers. Er zijn twee verschillende modellen dakshingles en beiden zijn te leveren in meerdere kleuren.
  • Easy Roofing is zelfklevend en voorzien van een UV-bestendige aluminium laag aan de bovenzijde. Deze dakbedekking is ideaal voor vlakke of licht hellende daken.
  • EPDM is de meest duurzame dakbedekking voor platte daken en is gemaakt van rubber met een hoge elasticiteit. Deze kan temperaturen aan van -35 tot +120 graden en kan onder normale omstandigheden wel 50 jaar mee gaan.
 • Hoe belangrijk is een dakgotenset voor een blokhut?

  Een dakgoot zorgt voor afvoer van het regenwater op één plaats. Het voorkomt opspattend water tegen de zijkanten van uw blokhut, waardoor uw tuinhuis schoon en fris blijft.

  Voor een plat dak adviseren wij een waterdoorvoer aan, waar u bijvoorbeeld een ketting aan bevestigt om het water te leiden.

  De dakgotenset wordt bij elke blokhut compleet passend als extra optie aangeboden.

 • Wat is een extra wandlaag voor een blokhut?

  Mensen worden steeds langer en soms is een standaard blokhut wat te klein voor de langere mens. Daarom bieden we de mogelijkheid om een extra wandlaag mee te bestellen. Dit houdt in dat u het de hut met de breedte van een plank (11,5cm om precies te zijn) verhoogt.

 • Waar moet ik aan denken bij de aanlevering van een blokhut?

  Een blokhut wordt als pakket aangeleverd. Deze pakketten worden vanwege hun grootte geleverd met een vrachtwagen met oplegger. De producten kunnen daarom alleen worden afgeleverd, indien het adres zich bevindt nabij een verharde weg en het toegankelijk is voor vrachtverkeer. Kan de chauffeur niet op de door u opgegeven locatie komen? Dan zal de chauffeur het op de dichtstbijzijnde locatie afladen waar het wel mogelijk is, zo dicht mogelijk bij het opgegeven adres naar inzicht van de chauffeur. Weet u niet of een vrachtauto bij u in de straat mag komen? Dit kunt u bij uw gemeente navragen.

 • Snel geleverd in heel Nederland
 • Vakkundig advies door deskundig team
 • 40.000m² inspiratie voor uw tuin