Overkapping

Overkapping

Een overkapping in de tuin biedt een plaats om te genieten van het buitenleven zonder last te hebben van regen en zon. Een overkapping is een verzamelbegrip voor onder meer: terrasoverkapping, vrijstaande overkapping en paviljoen. Op elke plek in de tuin kan een overkapping worden geplaatst. Lees meer...

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Overkapping

Welke overkapping past bij u?

Een overkapping is een luxe zithoek waar u heerlijk kunt zitten en ontspannen niet gehinderd door welk weer dan ook. Om te weten welke het best bij u past, kunt u het best uzelf van tevoren de volgende vragen stellen: Hoeveel ruimte heeft u ter beschikking voor de overkapping? Op welke plaats moet de overkapping komen te staan en hoeveel meter mag de overkapping breed of diep zijn? Wilt u de overkapping open houden of gaat uw voorkeur uit naar een paar wanden? Wanneer u het liefst geen wanden heeft bij uw tuinoverkapping, kunt u onder Houten paviljoen alle hiervan beschikbare modellen vinden. Wanneer u uw tuinoverkapping bij voorkeur tegen het huis aangebouwd wilt hebben, kunt u onder Terrasoverkapping of onder Veranda de daarvoor geschikte modellen vinden. Onder deze categorie vindt u prachtige overkappingen met zijwanden, overkappingen met kapschuurdak, overkappingen met balustrade en overkappingen met plat dak.

Welke soorten overkappingen bestaan er?

Zoals hiervoor vermeld kan een overkapping zonder wanden onder de categorie Paviljoens worden gevonden. Voor een overkapping aan huis, de terrasoverkapping, vindt u onder Terrasoverkapping en Veranda een ruime keuze. Voor een overkapping met bergruimte vindt u in de categorie Tuinhuis met overkapping.

De houten overkapping bestaat uit welke houtsoort?

Er zijn uiteraard ook aluminium overkappingen, maar in deze categorie vindt u de overkappingen van hout.

Overkapping van lariks douglas hout

Verschillende modellen van de overkappingen uit lariks-douglas hout kunnen naast volledig blanke wanden ook met zwart gespoten wanden besteld worden. U krijgt dan de stoere en gewaagde combinatie van natuurlijk blank hout en zwart, wat uw tuin meteen extra allure geeft. Bovendien is lariks-douglas hout minder bewerkelijk dan vurenhout.

Overkapping van vurenhout

Een overkapping van onbehandeld vurenhout, dient altijd te worden behandeld met een beits of verf om vele jaren langer te kunnen genieten van uw prachtige aanwinst.

Welk daksoort is mogelijk voor een overkapping?

Het dak kan verschillende vormen hebben en verschillende dakbedekkingen. Zo zijn er overkappingen met plat dak en met zadeldak. Platte daken worden bij voorkeur belegd met EDPM-folie voor langdurig behoud en weinig onderhoud. Een zadeldak wordt vaak bedekt met shingles (dakshingles of beverstaart dakshingels) of met dakpanprofielplaten. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar echte dakpannen, kunt u het best contact met het team van Q&S Gartendeco opnemen in verband met het draaggewicht van het dak. Uw specifieke wensen kunnen dan in een offerte worden meegenomen.

Uw overkapping online kopen

Heeft u de perfecte overkapping gevonden? Nadat u uw bestelling heeft geplaatst, krijgt u binnen 3 weken uw gekozen houten overkapping als bouwpakket aangeleverd. Met behulp van de meegeleverde montagehandleiding is het vrij eenvoudig om, de overkappingen die wij aanbieden, op te bouwen.

U wilt een overkapping op maat?

U heeft tijdens een autorit een prachtige overkapping zien staan en het beeld nog in uw hoofd? Maar dat beeld sluit niet aan bij de aangeboden overkappingen? Neemt u contact op met ons of bezoek het showterrein van Q&S Gartendeco in Meppen. Wij helpen u graag bij het ontwerpen van een overkapping op maat! Dat wordt pas echt genieten!