Overkapping

Overkapping
Een overkapping is een prachtige toevoeging aan uw tuin. Het biedt een plaats om te genieten van het buitenleven zonder last te hebben van regen en zon. Een overkapping kan aan het huis geplaatst worden, welke onder de categorie terrasoverkapping vallen. De vrijstaande overkapping kan op elke willekeurige plek in de tuin worden geplaatst. Overkappingen zijn er in vele soorten en maten, deze kan geen tot drie wanden hebben of een gesloten ruimte naast de overkapping hebben. Kortom, u kunt de vormgeving en de plaats naar uw eigen hand zetten. Lees meer...

1-12 van 29 Artikelen

Welke overkapping past bij u?

Om te genieten van uw tuin is het van belang te weten waar uw voorkeur naar uitgaat, omdat er vele modellen en soorten zijn. Welke uw voorkeur heeft, hangt natuurlijk nauw samen met de wijze waarop u uw tuinoverkapping wilt gaan gebruiken. Gaat het om werkruimte? Wilt u een gezellige zitruimte om met familie en vrienden te genieten van uw tuin en de natuur? Eventueel met barbecue? En wat te denken van een balustrade als scheiding tussen uw vijver en de overdekte zithoek? Of gewoon als een bijzondere blikvanger?

Ook is het niet onbelangrijk om te weten welke grootte mogelijk is op de plaats waar u uw tuinoverkapping voor ogen heeft. Gelukkig heeft u ook hier genoeg opties om uit te kiezen.

Welke soorten overkappingen bestaan er?

Wilt u uw tuin open houden en niet belemmerd worden in uw zicht? Dan is een overkapping of een paviljoen voor u een geschikte keuze. Paviljoens vindt u bij Q&S Gartendeco onder de categorie Paviljoens. Wilt u een overkapping ergens in uw tuin plaatsen met één, twee of drie wanden? Deze worden ook wel tuinoverkapping genoemd en kunt u in deze categorie vinden. Gaat uw voorkeur uit naar een veranda aan het huis? Dan kunt u het beste kiezen voor de categorie Terrasoverkapping. En wanneer u een overkapping met bergruimte wenst, vindt u deze ongetwijfeld in de categorie Tuinhuis met overkapping.

Van welke materialen wordt een overkapping gemaakt?

Er zijn houten en aluminium overkappingen met verschillende dakbedekkingen. In deze categorie vindt u de overkappingen van hout!

Het hout is ofwel onbehandeld vurenhout, ofwel lariks-douglas hout. De overkappingen van lariks-douglas hout kunnen naast volledig blanke wanden ook met zwart gespoten wanden besteld worden. U krijgt dan de stoere en gewaagde combinatie van natuurlijk blank hout en zwart, wat uw tuin meteen extra allure geeft. Bovendien is lariks-douglas hout minder bewerkelijk dan vurenhout. Vurenhout dient te worden behandeld met een beits of verf om vele jaren langer te kunnen genieten van uw prachtige aanwinst.

Het dak kan verschillende vormen hebben en verschillende dakbedekkingen. Zo zijn er overkappingen met plat dak en met zadeldak. Platte daken worden bij voorkeur belegd met EDPM-folie voor langdurig behoud en weinig onderhoud. Een zadeldak wordt vaak bedekt met shingles (dakshingles of beverstaart dakshingels) of met dakpanprofielplaten. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar echte dakpannen, kunt u het best contact met ons opnemen. Uw specifieke wensen kunnen dan in een offerte worden meegenomen.

Uw overkapping online bestellen

Heeft u uw ideale overkapping gevonden? Deze kunt u eenvoudig online bestellen op onze site. De hier aangeboden overkappingen worden als bouwpakket aangeleverd en kunnen met de bijgeleverde montagehandleiding eenvoudig opgebouwd worden. Uiteraard kunt u contact opnemen als u nog vragen heeft, voordat u tot bestelling over wilt gaan.

U wilt een overkapping op maat?

U heeft tijdens een autorit een prachtige overkapping zien staan en het beeld nog in uw hoofd? Maar dat beeld sluit niet aan bij de aangeboden overkappingen? Dan kunt u contact opnemen met ons of het showterrein van Q&S Gartendeco in Meppen bezoeken. Wij zullen alle tijd voor u nemen voor uw eigen overkapping op maat! Uw wensen worden dan verwerkt tot uw persoonlijke droomoverkapping en voor u opgebouwd. Dat wordt pas echt genieten!