Parasols

Parasols
Schaduw creëren de meeste mensen nog met de ouderwetse parasol. Parasols hebben dan ook een aantal grote voordelen op bijvoorbeeld de zonnedoeken. Een parasol is namelijk makkelijk op te zetten, makkelijk in te klappen en eenvoudig te verplaatsen. Parasols kunnen zwevend of staand zijn, vierkant, rechthoekig of rond. Parasols beschermen u tegen de felle UV-stralen in het zomerseizoen. Lees meer...
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Parasols

Welke modellen parasols zijn er te krijgen?

Er bestaan stokparasols en zweefparasols. Een stokparasol is het ouderwetse model dat nog in het midden van de tafel wordt geplaatst. Met een zweefparasol heeft u meer vrijheid als het gaat om het plaatsen van de meubelen en wordt de verkregen schaduw optimaal benut. Een zweefparasol wordt namelijk naast de tafel geplaatst. Door de kromme curve van het frame zweeft het doek boven de tafel. Het doek is bovendien in de meeste gevallen met de zon mee te draaien en kan daarom op dezelfde plaats blijven staan. De reden waarom Q&S Gartendeco u vooral zweefparasols aanbiedt.

Waar zijn parasols van gemaakt?

Alle parasols bestaan uit een doek en een stok / frame. Bij houten parasols wordt vaak gesproken over stokken. Bij aluminium parasols wordt veelal gesproken over frames.

Het frame

De “stok”, oftewel het frame van parasols kan van hout of aluminium zijn. Aluminium is licht en makkelijk te hanteren. Hout is zwaarder en maakt een parasol daardoor moeilijker verplaatsbaar. Het aluminium van de parasols die Q&S Gartendeco verkoopt is gepoedercoat en daardoor onderhoudsvrij.

Het parasoldoek

Het doek kan in verschillende kwaliteiten worden gekocht. Doeken zijn meestal van polyester geweven en te krijgen in verschillende kwaliteiten. De kwaliteit van het doek wordt meestal aangegeven door de hoeveelheid gram polyester per vierkante meter. Hoe meer gebruikt wordt, hoe hoger de dichtheid van het doek. Dit betekent onder andere dat de kwalitatief betere doeken zelfs een lichte regenbui kunnen verdragen.

De polyester doeken worden soms van een beschermingslaag voorzien. De parasols die Q&S Gartendeco aanbiedt, zijn allen behandeld met een laag die de schadelijke invloeden van de zon, onder andere UV-stralen, tegen houdt.

De parasolvoet

De door Q&S Gartendeco aangeboden parasols zijn alle voorzien van een voet voor tegels. U hoeft zich dus niet druk te maken om een voet van beton, maar kunt de voet eenvoudig tussen de tegels vastzetten!

Waar moet u op letten als u een parasol koopt?

Bedenkt u vooraf of u een vaste plaats in gedachten heeft. Of u van tijd tot tijd de stok wilt behandelen of uw voorkeur uitgaat naar een onderhoudsvrij frame. Welk model en welke kleur het beste aansluit op uw tuin of balkon en meubilair. Hoe groot de parasol moet zijn. Hoeveel geld u voor welke kwaliteit wilt uitgeven. Of u een verstelbare parasol wilt en wat voor sluitsysteem uw parasol moet hebben.

Wanneer u weet welke parasol het beste bij uw wensen past, krijgt u deze na uw bestelling in onze onlineshop door Q&S Gartendeco thuis bezorgd.