Houten Paviljoen

Houten Paviljoen
Volledig in de natuur zitten en toch droog of beschermd tegen een felle zon. Dat is in het kort een paviljoen. Niet gehinderd door dichte wanden blijft uw uitzicht aan alle zijden bestaan. Uw paviljoen geeft u blijvend een weids gevoel. Dankzij de eenvoudige montage van een paviljoen, kunt u al snel genieten van een schaduwrijke plek in uw tuin, waar u ook kunt blijven zitten als het regent. Lees meer...
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Houten paviljoen

Wat is een paviljoen?

Een paviljoen is een bijgebouw zonder wanden, dat los in de tuin wordt geplaatst. Deze bestaat uit stevige palen, waarboven een dak is bevestigd. Een plek voor ontspanning en vele uren vermaak.

Een paviljoen kan op een betonnen vloer worden bevestigd. U kunt dan bijvoorbeeld ook een mooie houten vloer aanleggen.

Maar dit is geen noodzaak. De palen kunnen ook in de grond worden gezet. Voor de stevigheid is het wel aan te raden de poten in beton te gieten om beweging in het paviljoen te voorkomen.

Waarvoor gebruikt u een paviljoen?

De meest gehoorde motivatie voor aanschaf is de openheid die blijft behouden in de tuin. Maar ook de degelijkheid is natuurlijk een belangrijke reden. U kunt een plastic partytent opzetten, maar deze doet in de meeste gevallen afbreuk aan uw mooi ingerichte tuin en gaat al snel kapot, wanneer het weer een beetje ruw wordt. Met een paviljoen van hout wordt uw tuin juist opgewaardeerd!

Dankzij de vaste plek in de tuin, kunt u uw loungeset laten staan en schuift u meteen aan de tafel, wanneer u thuiskomt uit uw werk. Kinderverjaardagen, familiefeestjes, visite, barbecuefeestjes; alles krijgt hier zijn plaats ongeacht regen of zon. En wat te denken van een tuinhaard? Deze kunt u neerzetten aan elke zijde. Heeft u een kleine verplaatsbare buitenhaard, dan zit u nooit in de rook. Met enige voorzichtigheid is zelf een vuurkorf onder het afdak mogelijk.

Maar u kunt het natuurlijk ook als afdak voor uw hot tub gebruiken!

Paviljoen van hout kopen

Welke paviljoen past bij uw tuin? Bent u op zoek naar een rank en romantisch model of geeft u de voorkeur aan een robuuste paviljoen? Wilt u liever een klein model of heeft u liever een flink stuk van de tuin overdekt? Bij Q&S Gartendeco heeft u een ruime keuze aan paviljoens met verschillende dakvarianten. U vindt hier een modern paviljoen met plat dak, een paviljoen met puntdak en een paviljoen met zadeldak. Ter informatie: een puntdak wordt ook wel een pyramidedak genoemd.

De palen vallen minder op, waardoor de nadruk op het dak komt te liggen. Het dak is daardoor bepalend voor de uitstraling van het geheel. Dit wordt nog eens benadrukt door de langwerpige of vierkante vorm die u kiest.

Paviljoen van aluminium kopen

Wilt u een prachtige moderne uitvoering in uw tuin hebben? Een paviljoen van aluminium en een dakbedekking uit polycarbonaat platen of dik veiligheidsglas? Bij Q&S Gartendeco kunt u ook een vrijstaand paviljoen van aluminium kopen. Neemt u hiervoor contact op met ons team.

Uit welke houtsoort is een paviljoen gemaakt?

Paviljoens worden in verschillende uitvoeringen aangeboden. Wilt u geen werk aan uw paviljoen, nadat deze is neergezet? Dan kunt u het beste kiezen voor een paviljoen van lariks douglas hout. Deze heeft een mooie kleurschakering. De geel oranje houtsoort heeft een mooie rood roze gloed en hoeft niet behandeld te worden, wanneer deze boven de grond wordt toegepast. Lariks is namelijk een duurzame houtsoort, omdat deze een hoog harsgehalte heeft. Lariks is daardoor zelfs vergelijkbaar is met tropisch hardhout.

Wilt u een eigen kleur geven aan de overkapping? Dan bent u beter uit met een paviljoen van geïmpregneerd grenen. Deze dient eens in de zoveel jaren geschilderd te worden. Wilt u dit niet al te vaak doen? Dan adviseert Q&S Gartendeco een keuze te maken uit Perkoleum of Ecoleum van Koopmans Verf. Deze hoeft slecht 1x per vijf jaar te worden aangebracht. En omdat het een éénpotssysteem is, hoeft u niet voor te behandelen of na te behandelen. Lekker makkelijk dus!

Uit welke dakbedekkingen voor mijn paviljoen kan ik kiezen?

Afhankelijk van het dakmodel kunt u kiezen voor verschillende soorten dakbedekkingen.

Heeft u gekozen voor een paviljoen met plat dak? Dan adviseert Q&S Gartendeco deze te bekleden met EPDM-folie. Dit is in aanschaf duurder dan dakleer, maar hoeft u in de meeste gevallen nooit meer te vervangen gedurende de gehele levensduur van uw overkapping. EPDM-folie heeft bij normaal gebruik namelijk een levensduur van 50 jaar. Dus liever niet op het dak gaan dansen!

Wanneer u heeft gekozen voor één van de andere dakmodellen, kunt u kiezen voor dakshingles in de kleuren zwart, rood, groen en bruin. Dakshinkgles zijn in de soorten recht en beverstaart verkrijgbaar. Voor enkele luxe paviljoens is er bovendien de keuze uit dakpanprofielplaten van verzinkt metaal in de kleuren zwart, mat zwart, antraciet en terracotta.

Wat is de beste plaats voor een paviljoen?

Natuurlijk is dat lastig te zeggen. Elke tuin is anders ingedeeld. Iedereen heeft andere looppaden in de tuin. Kijkt u eens waar u het liefst uw tuinzitje wilt hebben. Of misschien staat deze hier al? Wanneer u heeft besloten wat de beste plek is, kunt u kijken welke afmetingen daar het best tot zijn recht komen. U kunt dan in de online shop van Q&S Gartendeco kijken welke mogelijkheden er voor u zijn! Wanneer u advies wenst, kunt u eenvoudig contact met ons opnemen per telefoon of via de e-mail.

Paviljoen als bouwpakket

Alle paviljoens in de online shop van Q&S Gartendeco worden als bouwpakket aangeleverd inclusief bevestigingsmaterialen. U krijgt een gedetailleerde montage handleiding erbij, zodat u eenvoudig stap voor stap uw eigen paviljoen kunt opbouwen.