Pipowagen

Pipowagen
Een pipowagen wordt vaak als bijzondere overnachting aangeboden bij Bed & Breakfast gelegenheden. Er zijn zelfs campings die meer dan één pipowagen hebben staan. Maar als je er nu zelf één in de tuin zet, kun je elke nacht een bijzondere overnachting beleven! En elke dag genieten van jouw zigeunerwagen. Lees meer...
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Pipowagen

Welke pipowagen past bij u?

De pipowagen als tuinhuis inzetten is misschien in eerste instantie het meest voor de hand liggend. U zoekt een bijzonder plekje voor uw pipowagen in uw tuin en creëert daar uw eigen kleine paradijsje. Kinderen, maar zeker ook de volwassenen trekken zich hier graag terug om tot rust te komen. U kunt de pipowagen inrichten voor gebruik overdag door deze te vullen met gezellige tafels, stoelen en banken en een klein keukentje, waar een kleine lunch klaargemaakt kan worden. Maar richt u uw pipowagen in met een bed, dan heeft u een hele knusse slaapplaats erbij en kunt u overnachten in een pipowagen! U gaat dan ongetwijfeld veel gebruik maken van uw nieuwe stek.

Een pipowagen als caravan op de vaste staanplaats van uw camping zal veel bekijks trekken en geeft u helemaal een ultiem bohemien gevoel. En heeft u wel eens gedacht aan een pipowagen als winkel? U ziet ongetwijfeld een stijging in de verkoop, want wie wil er nu niet iets van uw gezellige winkel aanschaffen? En heeft u een creatief beroep en zoekt u een bijpassend kantoor? Dan heeft u die nu gevonden! Heeft u behoefte aan een groter kantoor, dan vindt u deze ongetwijfeld bij de Tiny houses.

Wat is een pipowagen?

Een pipowagen is een schaftkeet pipowagen die ook wel bekend staat als zigeunerwagen. De schaftwagen pipowagen is ook ideaal voor het gebruik als bouwkeet. Al doet de laatste naam de pipowagen niet de eer aan die ze verdient. De meeste mensen weten dat Pipo de Clown en Mammalou rondreden in deze wagen en daar dankt de pipowagen ook zijn naam aan in Nederland. Vroeger stond deze namelijk meer bekend als woonwagen en werden ook daadwerkelijk gebruikt om mee rond te reizen. Elke pipowagen heeft een trapje naar de deur, omdat deze normaal gesproken op wielen staat. De pipowagen met veranda is degene die ongetwijfeld het meest tot de verbeelding spreekt, al is de pipowagen met de glazen deuren aan de zijkant ook zeer charmant in haar voorkomen!

Waarvan is een pipowagen gemaakt?

De pipowagens / zigeunerwagens die u bij Q&S Gartendeco vindt, zijn allen deels voorgemonteerd en kunnen daardoor redelijk eenvoudig in elkaar worden gezet. Alle wagens hebben een boogdak met dakleer. De wagens zijn van hout; onbehandeld vurenhout van 19mm dik. U dient de zigeunerwagen nog wel te behandelen met een verf of beits. Q&S Gartendeco heeft de beste ervaringen met Perkoleum van Koopmans. Perkoleum is op basis van lijnolie en is een zogeheten éénpotssysteem. Dat houdt in, dat u de eerste laag licht verdund aanbrengt en na drogen nogmaals twee lagen van dezelfde verf. U hoeft het hout dus niet voor te behandelen of een extra laklaag aan te brengen ter behoud van de verf. Een ander groot voordeel van Perkoleum is de periode waarna het schilderwerk opnieuw moet worden behandeld. Pas na vijf jaar is het nodig uw pipowagen opnieuw te schilderen, omdat het een zeer hoogwaardige kwaliteit verf betreft.

Wat kost een pipowagen?

Een pipowagen kopen hoeft geen hele ingewikkelde zaak te zijn. In de online shop van Q&S kunt u eenvoudig uw pipowagen bestellen. Bij elke pipowagen staat het basisbedrag per stuk en heeft u meerdere uitbreidingsopties om uit te kiezen. Het onderstel voor een pipowagen bijvoorbeeld kunt u als extra opties mee bestellen. Voor alle pipowagens geldt, dat het onderstel voor een pipowagen exclusief is. U dient deze dus nog wel aan te vinken, wanneer u deze erbij wenst! Toch liever een tuinhuis dat stevig op de grond staat? Dan kunt u beter voor een tuinhuis met veranda of bijvoorbeeld een tuinhuis met luifel kiezen.

Het pipowagen bouwpakket

Het pipowagen bouwpakket wordt wordt deels kant en klaar aangeleverd. De panelen zijn namelijk deels voorgemonteerd en kunnen redelijk eenvoudig samengevoegd worden tot uw eigen pipowagen.

De twee pipowagens naar eigen ontwerp kunnen naar eigen inzicht opgebouwd worden. Wilt u de deur in het midden van het lange stuk, aan de zijde of op de kopse kant? En waar komt het venster? U bepaalt zelf de uitstraling van uw eigen pipowagen en wanneer u van tevoren heeft uitgedacht hoe de indeling moet worden, krijgt u het meest praktische eindresultaat.

Welke extra’s zijn mogelijk voor de pipowagen?

Uw pipowagen kunt u uitbreiden met een onderstel voor een pipowagen, een veranda en een tussenwand met deur voor binnen. De opties staan bij elke wagen apart vermeld als extra optie, omdat niet elke optie geschikt voor elke zigeunerwagen is. De extra’s kunnen niet los besteld worden.

Welke kleur past bij uw pipowagen?

Nu wordt het leuk! U kunt uw eigen fantasie de vrije loop laten! Perkoleum is in vele kleurvarianten te krijgen en u kunt naar hartenlust uw eigen ideeën tot leven brengen. Kiest u voor één kleur of brengt u accenten aan met meerdere kleuren? Een prachtige pipowagen mag in ieder geval de aandacht trekken, dus een combinatie van geel en blauw of groen en rood en wit is een serieuze optie voor deze blikvanger!

Pipowagen online bestellen

U kunt de pipowagen eenvoudig in de shop bestellen en wordt in heel Nederland (exclusief de eilanden) zonder extra verzendkosten bezorgd. Heeft u nog vragen of behoefte aan meer informatie? Neemt u dan gerust contact op met het team van Q&S Gartendeco. We staan u graag te woord!