Sauna

Sauna

De buitensauna is de absolute trend voor dit het najaar! Op elk gewenst moment kunt u vanaf nu ontspannen werken aan een gezond lichaam! Het is wetenschappelijk aangetoond, dat de sauna bijdraagt aan een verbeterde doorbloeding, een stralende huid, een betere ademhaling en een versterkt immuunsysteem. Lees meer...

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Sauna

Waarvoor wordt de sauna gebruikt?

De sauna is van origine een ruimte waarin een droog heteluchtbad genomen kan worden en komt uit Finland. Door naar de sauna te gaan, ga je zweten en daarmee ontdoe je jouw lichaam van afvalstoffen. Dat is het reinigende aspect voor het lichaam. Vele mensen die naar de sauna gaan, zien het ook als een ontspanning voor de geest, omdat tijdens het saunabezoek geen andere activiteiten worden ontplooid. De Finse sauna is ondertussen wereldwijd een fenomeen en heeft ook een voet aan grond gekregen in Nederland.

De echte sauna staat buiten en wordt vooral in de winter gebruikt. Het zweten moet de koude als tegenhanger hebben en door vanuit de sauna naar buiten te lopen, krijg je meteen een koud “bad”. Q&S Gartendeco verkoopt enkel buitensauna’s en dan de specifieke modellen barrelsauna en oval sauna. Dit is een sauna van hout en verkrijgbaar in verschillende soorten hout en meerdere afmetingen. Zo maakt u snel een keuze voor uw eigen sauna in uw tuin!

Waar wilt u de buitensauna plaatsen?

Gaat u een buitensauna kopen, dan is het van belang vooraf te meten of u voldoende ruimte heeft voor het plaatsen van een sauna. Een sauna is groot en wordt minder vaak gebruikt dan een tuinhuis of blokhut.

Van welke houtsoorten is de sauna gemaakt?

Onze buitensauna’s zijn van de beste kwaliteit en in verschillende soorten en maten verkrijgbaar.

Buitensauna van onbehandeld vurenhout

Onze buiten sauna’s van onbehandeld vurenhout zijn allen gemaakt van vurenhout van Europese kwaliteit. Europees vurenhout valt onder duurzaamheidsklasse 3/4, maar door deze te behandelen met een goede buitenverf of buitenbeitsstijgt de duurzaamheidsklasse tot 2/3.

Wat is de duurzaamheidsklasse van hout?

Elke houtsoort heeft een duurzaamheidsklasse. De duurzaamheidsklasse geeft aan hoe lang een houtsoort zonder bast onder normale weersomstandigheden goed blijft. Er zijn vijf verschillende klassen.

Alle houtsoorten onder klasse 1 zijn zeer duurzaam en hebben een verwachte levensduur van meer dan 25 jaar. De houtsoorten in klasse 2 zijn duurzaam en gaan naar verwachting 15 tot 25 jaar mee. Klasse 3 zijn de matig duurzame houtsoorten met een verwachte levensduur van 10-15 jaar. In klasse 4 zitten de houtsoorten die 5 tot 10 jaar meegaan. In de laatste klasse, klasse 5, vallen houtsoorten die minder dan 5 jaar mee gaan.

De levensduur kan verlengd worden door het hout te behandelen. Een behandeling bestaat uit bijvoorbeeld impregneren, verven of beitsen.

Q&S heeft zeer goede ervaringen opgedaan in alle voorgaande jaren met Perkoleum of Ecoleum van Koopmans. De klanten zijn allemaal zeer enthousiast over het eenvoudige gebruik van dit éénpotssysteem. De kwast hoeft pas na 5 jaar weer opgepakt te worden en ook dan wordt er weer gekozen voor Koopmans Verf door deze klanten. Enkel, doordat er enkel een kwast gekocht moet worden en het hout veel minder vaak geschilderd hoeft te worden dan bij goedkopere soorten verf, waar het regelmatig voorkomt dat u om de 2 jaar al weer aan het werk moet. De iets hogere prijs resulteert dus uiteindelijk in een lagere prijs op langere termijn en u heeft u er aanzienlijk meer plezier van.

Welke sauna’s kunt u kopen bij Q&S Gartendeco?

Plan uw luxe dagje sauna vanaf nu in uw eigen achtertuin! U kunt een luxe buitensauna kopen met en zonder een omkleedcabine. Er zit bij alle modellen in ieder geval een vast buitenzitje, bestaande uit twee zitjes en in een enkel geval met tafeltje. De sauna zelf is geschikt voor 4 personen. Alle sauna’s hebben een deur met raam en minimaal één raam in het saunagedeelte. En wilt u helemaal een luxe wellness center in uw achtertuin, overweegt u dan meteen om een hot tub mee te bestellen!

De saunakachel is niet inbegrepen en dient los meebesteld te worden. U heeft voor de sauna kachel de keuze uit een houtkachel en een elektrische kachel. Beiden zijn inclusief saunastenen.

Een sauna kopen

Koopt u een barrelsauna of een lang gerekte oval sauna dan krijgt u deze als bouwpakket aangeleverd. Beiden worden gratis bij u huis geleverd door heel Nederland. Voor de Waddeneilanden gelden andere tarieven. U kunt hiervoor contact opnemen met het team van Q&S Gartendeco. Allen worden inclusief montagematerialen geleverd en kunt u zelf opbouwen dankzij een uitgebreide montage handleiding. Voor alle modellen is enige kluservaring gewenst.

Wilt u meer advies voor u overgaat tot aankoop van een sauna?

Neemt u contact op met Q&S Gartendeco. Wij beantwoorden al uw vragen en helpen u graag uw ontspanningsruimte te realiseren op uw eigen grondstuk.