Schaduwdoeken

Schaduwdoeken
U wilt schaduw in uw tuin en een parasol is niet groot genoeg voor deze ruimte ? Dan is een schaduwdoek de uitkomst voor u! Schaduwdoeken, ook wel zonnedoeken genoemd, kunnen los in de tuin worden opgehangen en zorgen voor een relaxte atmosfeer. Heeft u het liever wat strakker? Dan kunt u een frame of pergola bouwen, waaraan u het schaduwdoek bevestigt. Lees meer...
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Schaduwdoeken

Welke modellen schaduwdoeken zijn er te krijgen?

Er zijn zeer vele modellen zonnedoeken op de markt. Er zijn natuurlijk de bekende losse varianten in vierkante, langwerpige of driehoekige vorm. De losse doeken kunt u eenvoudig met karabijnen en touwen bevestigen aan bomen, hekken, balkons of andere punten.

Harmonica schaduwdoek

Een harmonica schaduwdoek is een beweegbaar schaduwdoek. Deze kan worden uitgeschoven, wanneer u in de schaduw wilt zitten en ingeschoven als u van de zon op uw huid wilt genieten. Vooral voor kleinere tuinen en balkons is dit een ideale oplossing. Het bewegen van de doeken kunt u vereenvoudigen door het monteren van katrollen. Deze bevestigingsets kunt u ook in de online shop van Q&S Gartendeco vinden.

In veel gevallen wordt een harmonica schuifdoek aan een frame bevestigd, welke zonder zonnedoek als pergola dienst kan doen. Er zijn kant en klare draagconstructies en pergola’s te koop voor harmonica schaduwdoeken.

Een schaduwdoek voor uw veranda

Wanneer het hoog zomer is, wil het nog wel eens warm worden onder een veranda. Om dit te voorkomen, kunt u een harmonica schaduwdoek onder uw veranda monteren!

Waar zijn de schaduwdoeken van gemaakt?

Schaduwdoeken zijn ofwel van HDPE (polyetheen), ofwel van acryl, ofwel van polyester gemaakt. HDPE is een materiaal dat uitermate geschikt is voor schaduwdoeken. Het is wind-, water- en lichtdoorlatend, maar is door de speciale verknoping wel in staat 90 tot 95% van de schadelijke UV-stralen tegen te houden. Voorzien van een speciale coating (PU-coating) kunnen HDPE doeken overigens waterdicht gemaakt worden.

Het frame voor een schaduwdoek

Kiest u voor een frame voor uw zonnedoek, dan heeft u de keuze uit aluminium en houten frames. Houten frames komen in elke tuin tot hun recht, waar aluminium frames vooral heel mooi staan in modern ingerichte tuinen. Kiest u voor een aluminium pergola met zonnedoek dan heeft u de keuze uit verschillende afmetingen.

Waar moet u op letten als u een schaduwdoek koopt?

Wanneer u heeft besloten een schaduwdoek aan te schaffen, is het belangrijk vooraf te bedenken op hoeveel plaatsen het doek bevestigd kan worden. Heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om het doek op 3 punten te bevestigen, kunt u ook het best een driepunts schaduwdoek kopen. Deze heeft 3 ringen op de hoeken en kan mooi strak worden opgehangen. U kunt uiteraard ook een paal plaatsen op de plaats waar een hoek van het doek moet worden bevestigd. Zorgt u in dat geval wel, dat deze paal stevig verankerd is, omdat de paal anders door de kracht van het doek scheef zal gaan staan.

Komt u er niet uit? Dan helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze uit alle schaduwdoeken. Neemt u dus gewoon contact met ons op!