Terrasoverkapping

Terrasoverkapping
Een terrasoverkapping verlengt uw woonkamer in de zomer naar buiten. Steeds meer mensen brengen hun tijd in de tuin door. Bij voorkeur met familie en vrienden. Met een terrasoverkapping kunt u vele gezellige uren buiten doorbrengen. In het vroege voorjaar begint u met genieten van de eerste zonnestralen en het opbloeiende buitenleven. En wanneer u een heater onder uw overkapping monteert of plaatst, zit u er in de herfst ook nog warmpjes bij. Lees meer...

Terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is zuinig op uw spullen

U ervaart veel woonplezier van een terrasoverkapping, maar ook uw loungeset, het tuinmeubilair en de barbecue profiteren van de verminderde weersinvloeden. Ze blijven langer mooi en vergen minder onderhoud. Omdat het minder koud wordt onder een overkapping en de wind minder vrij spel heeft, kunnen veel planten er zelfs overwinteren.

Waar wilt u uw terrasoverkapping plaatsen?

Een overkapping kunt u direct aan uw huis bouwen, maar elke willekeurige plaats in uw tuin is mogelijk. Een terrasoverkapping aan het huis biedt echter wel een hoger wooncomfort, wanneer de deur naar uw tuin onder de overkapping zit.

Wat is de meest ideale plaats voor een terrasoverkapping?

Richting het zuiden vangt u gedurende de dag het meeste zonlicht. Op warme zomerdagen is echter een zonnewering wenselijk. Wanneer u kiest voor de oostkant, vangt u meteen de eerste zonnestralen van de dag. U kunt dan tijdens uw ontbijt en lunch al genieten van een prachtige dag. Voor de latere uren is het echter belangrijk om een heater te plaatsen. Maar als u ervoor kiest wanden te plaatsen, zodat deze gesloten wordt, dan creëert u de ideale leefsituatie met een prachtige lichtinval en kunt u bijvoorbeeld zonder storend zonlicht op uw beeld urenlang genieten in uw tv-kamer.

Uit welke materialen bestaat een terrasoverkapping?

Bij Q&S Gartendeco heeft u een uitgebreide keuze uit stijlen, materialen, kleuren en dakplaten voor uw terrasoverkapping. U kunt de overkapping dus volledig aan de stijl van uw woning aanpassen.

Een houten terrasoverkapping

De basis is het geraamte van hout of aluminium. Kiest u voor een veranda met houten geraamte, dan kunt u op een dakbeschot dakleer of shingles bevestigen, kiezen voor polycarbonaat platen of een glazen dakbedekking. Wanneer uw keuze niet in onze online shop te vinden is, valt dit onder maatwerk en kunt u contact met ons opnemen voor een offerte.

Een aluminium terrasoverkapping

Heeft u liever een aluminium geraamte als basis? Een aluminium terrasoverkapping wordt gepoedercoat. U kunt kiezen uit 4 kleuren. De kleuren zijn: wit (RAL 9016), crèmewit (RAL 9001), antraciet (RAL 7016) en grijs (RAL 9007). De dakbedekking bestaat uit glas of polycarbonaat platen. Ter bescherming tegen felle zon heeft u de keuze uit een zonwering boven of onder uw verandadak. Heeft u het liever iets minder strak, dan is een zonnedoek de ideale keuze voor u.

Zonnepanelen op uw terrasoverkapping

U kunt uw terrasoverkapping voor u laten werken en zichzelf terug laten verdienen. Hoe u dat voor elkaar krijgt? Door zonnepanelen te laten installeren. De hoeveelheid geplaatste zonnepanelen kunt u afstemmen op uw behoeften. U kunt zelfvoorzienend worden of voordelig in uw elektrische auto rondrijden na installatie van de optionele laadpaal.

Wat zijn polycarbonaat platen?

Polycarbonaat platen zijn helder of opaal gekleurd. Polycarbonaat platen bestaan uit meerdere lagen. De X-structuur binnen twee vlakke platen maakt de platen 250x slagvaster dan glas. De platen isoleren goed, dempen het geluid van neerslaande regen en verkleuren minimaal. Een luxere optie voor een polycarbonaat dak zijn de hittewerende polycarbonaat platen die het zonlicht reflecteren. Een zonwering, zonneschermen en zonnedoeken worden dan overbodig, omdat de platen zorgen voor een aangenaam klimaat onder uw overkapping. Ook bij extreem zonnige dagen.

De luxe van een echt glazen dak

U wilt overdag genieten van een prachtig helder uitzicht op de blauwe lucht en ’s avonds van een schitterende sterrenhemel, dan maakt u met een dakbedekking van echt glas (8mm veiligheidsglas) de juiste keuze. Voor deze luxe versie is zonwering wel aan te bevelen.

Aluminium tuinkamer

U wilt de zekerheid het hele jaar gebruik te kunnen maken van uw terrasoverkapping? Dan vervult een tuinkamer deze tuindroom! Een zonnige tuinkamer bestaat meestal uit glasschuifwanden of een glazen schuifpui met glazen zijwanden. De glasschuifwanden bestaan geheel uit glas of zijn omlijst met een aluminium kozijn. Om een eventuele inkijk te verminderen, kunt u verticale screens, zonneschermen en zonnedoeken ophangen. Zowel zijwanden en voorwanden uit polycarbonaat platen, als aluminium zijwanden zijn een permanente oplossing tegen inkijk.

U wilt uw bestaande terrasoverkapping ombouwen tot een tuinkamer?

Geen probleem, wanneer u heeft gekozen voor een aluminium overkapping! De aluminium overkappingen die Q&S Gartendeco aanbiedt, zijn ook op een later tijdstip eenvoudig aan te passen. U heeft de keuze uit verschillende wanden en aan de voorzijde staat die op maat gemaakte glasschuifwand natuurlijk prachtig. Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor glazen schuifwanden. Bij interesse kunt u het contactformulier invullen en nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Terrasoverkapping op maat

Vindt u het lastig de ideale terrasoverkapping voor uw tuin uit te zoeken? Voordat u overgaat tot aankoop, wilt u graag meer informatie en een duidelijk advies? Ons deskundige team klaar om u te helpen uw tuindroom te verwezenlijken. Ook wanneer uw wensen niet passen in het standaard assortiment. Onze showroom is een groot showterrein waar vele voorbeelden van terrasoverkappingen, tuinkamers, vrijstaande overkappingen voor in de tuin en houten overkappingen.

Q&S Gartendeco is specialist in maatwerk

Heeft u bijzondere wensen ten aanzien van uw overkapping, tuinkamer of veranda? Bij Q&S Gartendeco bent u niet beperkt tot de keuze van standaard afmetingen. Dankzij 20 jaar ervaring en onze gespecialiseerde montageteams bieden wij u maatwerk voor onder meer een terrasoverkapping om de hoek of plaatsen wij zelfs een terrasoverkapping rondom uw hele huis! Een vrijstaande terrasoverkapping of tuinkamer achter in de tuin, een overkapping die naadloos aansluit aan uw aanbouw? Wij gaan iedere uitdaging aan en realiseren alle tuindromen!