Tiny House

Tiny House
Een tiny house is een enorme trend geworden in de laatste jaren. Als reactie op de overconsumptie en de huizenprijzen zijn sterk in opkomst. Een tiny house kost veel minder dan een gebruikelijke woning. Het bouwen van een tiny house geeft financieel de ruimte om extra investeringen te maken in bijvoorbeeld zonnepanelen, waardoor u uiteindelijk zelfvoorzienend kunt zijn en dus ook nog minder vaste lasten hebt. Met minder kosten voor levensonderhoud kunt u minder werken en creëert u zelfs meer vrijheid en vrije tijd. Een grote blokhut is een fantastische basis voor een tiny house! Lees meer...

1-12 van 19 Artikelen

Welk tiny house / grote blokhut past bij u?

Op zoek naar een ruimte waar u met een heel gezin kunt wonen? Of zijn de kinderen ondertussen op zichzelf gaan wonen en wilt u met z’n tweeën niet meer de zorg voor een groot huis en in plaats van schoonmaken leuke dingen ondernemen? Of bent u een starter op de markt en kunt u geen vriendelijk geprijsd appartement vinden om te huren? Het enige wat u nodig heeft voor een tiny house is een stuk grond en toestemming hierop te bouwen van de betreffende gemeente.

De tiny houses zijn in verschillende groottes en met meerdere ruimtes te verkrijgen. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een tiny house op wielen, kunt u deze onder de categorie Pipowagen bekijken. Het voordeel van een pipowagen: men hoeft in de meeste gevallen geen vergunning aan te vragen, omdat deze op wielen staat en beweegbaar is!

Een tiny house zoals wij deze hier aanbieden is in feite een grote blokhut en kan ook heel goed worden ingezet als bed&breakfast onderkomen. U heeft dan snel op uw camping of in uw tuin een luxe onderkomen voor uw gasten en het is zelfs mogelijk een compleet vakantiepark in te richten met de verschillende modellen. Wanneer u dit voor ogen heeft, neemt u dan per mail of telefoon contact op met het team van Q&S Gartendeco. Bij een dergelijke aanschaf ondersteunen wij u graag waar mogelijk!

Wat is een tiny house?

Een tiny house kan verschillende vormen hebben. Er zijn tiny houses met een enkele kamer waar alle activiteiten plaatsvinden van koken tot slapen. Wanneer het iets comfortabeler zijn mag, omdat deze bijvoorbeeld als zorgwoning wordt ingezet, kunt u kiezen uit tiny houses met meerdere kamers, zodat u de mogelijkheid heeft een douche, keuken, woonkamer en slaapkamer in te richten.

Wat kost een tiny house?

Wat wenst u uit te geven aan uw eigen bijzondere woonplek? Dat verschilt per persoon en daarom bieden wij u ook vele varianten aan in verschillende prijsklassen, zodat eenieder iets zal vinden van zijn gading. In deze categorie vindt u grote blokhutten in de prijsklasse van € 3.699 tot € 22.999.

Wat is belangrijk te weten voor de aanschaf van een tiny house?

Voordat u tot aanschaf over gaat, is het verstandig om voor uzelf al een aantal vragen beantwoord te hebben.

Van welke houtsoort is een tiny house gemaakt?

De tiny houses van Q&S Gartendeco zijn allen van onbehandeld vurenhout. Vurenhout dient te allen tijde behandeld worden met een beschermend middel. U kunt ervoor kiezen uw tiny house te impregneren. Impregneren beschermt het hout tegen schimmels en andere houtaantastende processen. Impregneren heeft echter geen vochtregulerende werking en zorgt niet voor een wind- en waterdichte afsluiting van de wanden en hoeken. Enkel uw tiny house impregneren is dus onvoldoende om lang van uw tuinhuis te genieten.

Q&S Gartendeco heeft al jarenlang zeer goede ervaringen opgedaan met Perkoleum van Koopmans Verf. Perkoleum is een zeer zware kwaliteit beits in meerdere transparante en dekkende kleuren. De transparante kleuren laten de nerven van het hout mooi uitkomen. De dekkende soorten geven uw grote blokhut een prachtige strakke uitstraling. Perkoleum is een éénpotssysteem en vraagt niet om andere producten voor voorbehandeling of nabehandeling. De eerste laag brengt u licht verdund op, waarbij het Perkoleum een impregnerende werking heeft. De tweede laag dient onverdund opgebracht worden en de derde laag is tevens de laklaag die u anders dient op te brengen. De droogtijd van de verf is langer dan gebruikelijk, omdat Perkoleum op basis van lijnolie. Echter, wanneer u uw tiny house op de juiste manier schildert, hoeft u dit slechts één keer per vijf jaar te herhalen. Perkoleum kunt u in onze online shop kopen.

Welke houtdikte moet een tiny house hebben?

Een tiny house wilt u natuurlijk het hele jaar door gebruiken als woonplek. Daarom adviseert Q&S Gartendeco u een grote blokhut met een minimale wanddikte van 70mm te kiezen. Hout vanaf een dikte van 70mm heeft namelijk van nature een isolerende werking. Deze tuinhuizen worden bovendien standaard met dubbel glas / isolatieglas geleverd, zodat enkel de vloer en het dak nog geïsoleerd dienen te worden voor een prettig leefklimaat in uw tiny house. In enkele gevallen is alles al geprepareerd om het isoleren te vereenvoudigen.

Welk entree past bij uw tiny house?

Wat is er leuker dan voor uw eigen tiny house bij de deur op de veranda van uw kop koffie te genieten in de ochtendzon? Of is een overkapping voldoende? Of wilt u liever geen inpandige overkapping bij de voordeur? Er zijn meerdere modellen met verschillende ingangen, dus voor elk wat wils!

Welke extra’s zijn mogelijk bij een tiny house?

Een tweede verdieping? Mogelijk! Inclusief houten trap? Jazeker! Een veranda? Mogelijk! 3 slaapkamers? Ook mogelijk! WC en douche in twee aparte ruimtes? Mogelijk! Zo min mogelijk kamers waar gekookt, geslapen en geleefd moet worden? Natuurlijk mogelijk!

U heeft een uitgebreide keuze als het om de extra mogelijkheden gaat. Bedenkt u eenvoudigweg vooraf hoe u uw leven wilt gaan inrichten en stem hier uw tiny house op af.

Welke kleur past het best bij een tiny house?

Dat is natuurlijk aan u! Belangrijk is rekening te houden met de omgeving en het resultaat wat u voor ogen heeft. Wilt u dat uw tiny house in het oog springt of juist in de omgeving opgaat? In welke buurt komt uw tiny house te staan? Zijn er eventueel regels opgelegd door de welstandscommissie waarbinnen een keuze moet worden gemaakt? Wat is de kleur van eventueel andere gebouwen in de omgeving? Of heeft u juist een heerlijke plek in het groen? Wilt u één of meerdere kleuren gebruiken voor het schilderwerk?

Q&S Gartendeco verkoopt alleen producten van hoge kwaliteit. Daarom adviseren wij ook uw keuze te maken uit de kleuren van Koopmans Verf om uw grote blokhut te behandelen.

Heeft u nog vragen? Voor advies kunt u gerust contact opnemen met ons. En als u uw besluit heeft genomen, kunt u uw tiny house eenvoudig in de online shop van Q&S Gartendeco bestellen!