Tuinbanken

Tuinbanken
Een tuinbank staat mooi in elke tuin. Niet alleen bij de ingang, in bloemenperken of geplaatst tegen een buitenmuur. Op elke willekeurige plaats in de tuin komt een tuinbank tot zijn recht. U kunt een gezellige zithoek maken van een aantal banken. En wat dacht u van een mooie tuinbank bij een vuurplaats? Een tuinbank laat u op elke plek in de tuin genieten. Lees meer...
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Tuinbank

Welke tuinbank past bij u?

Q&S Gartendeco biedt voor elke tuinstijl banken aan. Een bank biedt meer dan een eenvoudige zitplaats, deze laat uw tuin er namelijk direct fraaier uitzien. Zet u de bank bij uw voordeur, krijgt uw entree meteen een welkome uitstraling. Kiest u voor een boombank om een van de prachtige bomen in uw tuin, dan geeft u uw tuin net dat beetje romantiek zonder te overdrijven. Legt u daar een paar kussens op, dan nodigt de bank meteen uit om urenlang te relaxen en een heerlijk boek te lezen in het groen.

Voor landelijke en grote tuinen kunt u het beste voor de grote banken kiezen om gezellige zithoekjes tussen de bloemen, planten en bomen te creëren.

Voor kleinere tuinen of bijvoorbeeld een balkon zijn de kleinere banken en bijvoorbeeld banken zonder rugleuning een zeer goede keuze. De tuin lijkt dan optisch niet kleiner.

Q&S Gartendeco heeft verschillende modellen en maten. Naast bijvoorbeeld de banken van 120 cm lang voor twee personen die bijvoorbeeld goed op een balkon passen, vindt u ook tuinbanken van drie meter lang die geschikt zijn voor maar liefst acht personen. En natuurlijk de romantische boombankjes die eenvoudig om de boom geplaatst kunnen worden.

Uit welke houtsoort bestaat een tuinbank?

Alle tuinbanken die Q&S Gartendeco aanbiedt, zijn gemaakt van stevig hout. U heeft de keuze uit drie verschillende houtsoorten, te weten: geïmpregneerd hout en de twee hardhoutsoorten mahonie en teak.

De juiste zorg voor uw tuinbank

Meestal staat een bank het hele jaar door onbeschermd in uw tuin. Is deze van teak, dan is dit geen probleem. De andere houtsoorten vragen wel iets meer onderhoud.

Tuinbank van teak

De houtsoort teak is vrijwel onverwoestbaar. Met de keuze voor een tuinbank van teak heeft u levenslang een prachtige bank in uw tuin. Teak vergrijst door de jaren heen door de weersinvloeden. Heeft u dat liever niet? Dan is het verstandig het hout één tot twee keer per jaar te behandelen met teakolie.

Tuinbank van hardhout mahonie

Mahonie is de andere hardhoutsoort die Q&S Gartendeco verkoopt. Deze houtsoort is iets minder duurzaam dan teak, maar gaat nog steeds minstens 15 tot 25 jaar mee. Voor de duurzaamheid moet deze houtsoort echter wel behandeld worden met een beschermingsproduct. Dit kan een speciale olie zijn of beits of verf.

Tuinbank van geïmpregneerd grenen

Geïmpregneerd grenen is een zeer voordelige keuze. Dit hout heeft een levensduur van vijf tot tien jaar. Een tuinbank van geïmpregneerd grenen kunt u het best schilderen om de maximale levensduur te krijgen voor deze houtsoort.

Welke keuze u ook maakt, u heeft hoe dan ook een blikvanger in uw tuin waar u veel plezier aan zult beleven!