Tuindeco Obdam Houten Paviljoen DHZ 430x430cm

Levertijd: 10-15 werkdagen Verzendkosten: € 89,00
(Incl. BTW., excl. Verzendkosten)
Advies nodig?

Bel 0599 820 222
We zijn bereikbaar!

info@qs-gartendeco.nl
Altijd bereikbaar!

Tuinhuis met gratis stormankerset en vetilatieroosters

Veilig betalen

* Verplichte velden

Maak uw bestelling in een paar stappen compleet:

Het paviljoen Obdam is een echte aanwinst voor uw tuin. Deze robuuste constructie staat op 4 staanders van 15x15cm. Het hout voor dit paviljoen Obdam is massief larikshout en het tentdak is ook voorzien van houten dubbel lips profiel planken.

LET OP! DIT IS EEN DOE-HET-ZELF BOUWPAKKET ! HET GELEVERDE HOUT IS NIET OP MAAT GEZAAGD.

Kenmerken Paviljoen Obdam:

 • Afmetingen totaal: 430x430cm
 • Fundament: 370x370cm
 • Nokhoogte: 375cm
 • Overstek rondom: 60cm
 • Staanders: 4x staander van 15x15cm
 • Dak: Planken 18 mm dubbel lips profielen, dakgordingen 5x15cm
 • Vloeroppervlak: ca. 11,56m²
 • Houtsoort: Lariks / Douglas
 • Geschaafd/Ongeschaafd: Geschaafd
 • Behandeling: Onbehandeld
 • Inclusief: Boeidelen, 8 schuine schoren, bevestigingsmateriaal & bouwtekening
 • Exclusief: Dakbedekking

 

Wat houdt een Doe Het Zelf (DHZ) bouwpakket in?

Een mooie houten overkapping of kapschuur is een echte eyecatcher in iedere tuin. Tegenwoordig is een (extra) overkapping in de tuin bijna niet meer weg te denken. Zo kunt u genieten van het buitenleven ondanks het weer. Zon en regen zijn dan geen obstakels meer en met een heater of een buiten kachel zijn lange zomeravonden een genot. Voor de meer gevorderde klusser heeft Tuindeco een hele serie Doe Het Zelf bouwpakketten gemaakt zodat u zelf een overkapping of kapschuur (met of zonder berging) kunt maken. Op deze manier bespaart u veel geld en kunt u toch een prachtige overkapping of kapschuur realiseren.

Wat krijgt u geleverd als u een Doe Het Zelf (DHZ) bouwpakket koopt?

Q&S levert een DHZ bouwpakket naar keuze aan. De balken en de planken zijn nog niet op maat gezaagd. Dit moet u dus zelf doen. Het geleverde massieve lariks-Douglas hout is; van A-kwaliteit en is, onbehandeld, vers gezaagd, niet gedroogd en kernvrij. Er wordt een duidelijke opbouw omschrijving meegeleverd zodat het redelijk eenvoudig is om de bestelde overkapping of kapschuur te maken. Uiteraard worden de ijzerwaren ook meegeleverd. Alle DHZ bouwpakketten zijn exclusief dakbedekking, fundament / vloer, en (hemel)waterafvoer.

Wat is Lariks-Douglas hout en hoe onderhoud ik het?

Lariks-Douglas hout is een van de meest duurzame houtsoorten die er is. De bomen groeien voornamelijk in goed beheerde bossen in de bergstreken op het noordelijke halfrond. Lariks-Douglas hout heeft een mooie, warme kleur en is voorzien van een fijne structuur. De kleuren van Lariks-Douglas hout zijn van licht geelbruin, rozeachtig tot roodachtig bruin. Lariks-Douglas hout is zeer geschikt voor bijvoorbeeld constructies en gevelbetimmering en heeft de stoere en robuuste uitstraling. Lariks-Douglas hout is vrij zwaar met een duurzaamheidsklasse van 3-4 en zal naar mate van tijd vergrijzen. Hierdoor krijgt het een verweerde en charmante uitstraling.

Voor een eventuele verdere behandeling (onderhoud) van het Lariks-Douglas hout raden wij Perkoleum of Ecoleum aan, welke ook verkrijgbaar is in onze shop. Perkoleum is geschikt voor geschaafd houtwerk terwijl Ecoleum uitermate geschikt is voor ongeschaafd én geschaafd houtwerk. Beiden zijn verkrijgbaar als dekkende en semi-transparante beits in diverse kleuren. Perkoleum en Ecoleum zijn duurzame, elastische, vochtregulerende en oplosmiddelarme verfbeitsen op basis van alkydhars en lijnolie. Hiermee verlengt u de levensduur van uw Lariks-Douglas houten overkapping of kapschuur.

Merk Tuindeco
Houtsoort Lariks Douglas hout
Afmetingen (cm) 430x430
Nokhoogte (cm) 375
Daksoort Pyramidedak

Handig om te weten

 • Hoe behandel ik mijn blokhut tegen weersinvloeden?

  Veel blokhutten zijn gemaakt van onbehandeld vurenhout. Onbehandelde blokhutten kunnen snel aangetast worden door regen, wind, zon, mist, hoge luchtvochtigheid en storm. Hout dat in de buitenshuis wordt toegepast, dient daarom behandeld te worden om de levensduur te verlengen.
  Het meest bekend als behandeling is impregneren. U kunt impregneervloeistof in onze webshop verkrijgen. Na het impregneren dient u altijd nog uw tuinhuis te beitsen of te schilderen.
  In plaats van impregneermiddel kunt u ook Perkoleum of Ecoleum gebruiken van Koopmans Verf. Deze verf is een éénpotsysteem op basis van lijnolie en is tegelijkertijd impregnerend beschermmiddel, grondmiddel, lakmiddel en aflakmiddel.

 • Welke verf voor blokhut kies ik het best? Wat is Perkoleum? Wat is Ecoleum?

  Perkoleum en Ecoleum zijn hoogwaardige verfsoorten van Koopmans Verf. De verf is op basis van lijnolie en heeft een sterk impregnerende werking, waardoor impregneren overbodig wordt.

  Voor geschaafd en geschuurd hout dient u Perkoleum te gebruiken. Dit is een éénpotsysteem, omdat het tegelijkertijd een impregnerend beschermmiddel, grondmiddel, lakmiddel en aflakmiddel is. De eerste laag dient u verdund (met 10%-15% terpentine) aan te brengen. De tweede en derde laag onverdund. Door het hoge lijnoliegehalte droogt Perkoleum iets langzamer dan de verf die u aantreft in de meeste bouwmarkten. U hoeft slechts één keer per 5 jaar te schilderen in tegenstelling tot de gebruikelijke verfsoorten die na 3 jaar alweer overgeschilderd dienen te worden.

  Perkoleum is vochtregulerend en UV-bestendig. Perkoleum is te verkrijgen in dekkende en transparante kleuren. Welke kleur wilt u voor uw blokhut? In het keuzemenu kunt u uw gewenste kleur bestellen.

  Ecoleum is enkel geschikt voor ruw hout en fijnbezaagd hout. Van deze verf is slechts één laag nodig. Bovendien kan Ecoleum ook op geïmpregneerd hout worden aangebracht. De dekkende kleuren kunnen onderling gemengd worden en hebben een goede kleurechtheid.

 • Welke fundering voor een blokhut moet ik nemen?

  De juiste fundering is afhankelijk van de grootte. Kiest u voor een klein tuinhuis, dan is een geëgaliseerde stenen ondergrond al voldoende. Kiest u voor een groter tuinhuis, dan adviseren wij u te kiezen voor een gedegen fundament. Q&S Gartendeco heeft 3 verschillende opties, te weten: geïmpregneerd grenen funderingsbalken, hardhouten funderingsbalken en kunststof funderingsbalken. De laatste soort hebben de langste levensduur.

  De funderingsbalken hebben een afwateringsprofiel. Er blijft dus geen water in de profielen staan en de onderkant van de wanden blijft daardoor droog.

  Elke funderingsbalk heeft een standaardlengte van 300cm. In de opties zijn alle benodigde funderingsbalken voor uw blokhut in het bedrag inbegrepen.

 • Wat krijg ik als ik een vloerpakket voor blokhut bestel?

  Naar keuze kunt u een vloerpakket bij uw blokhut mee laten bezorgen. U krijgt een pakket van vurenhout dat geschikt is voor de gehele binnenvloer van uw blokhut. Een vloerpakket van 18mm dik bestaat uit 1.) onbehandelde vloerdelen van 18x98x2100mm, 2.) geïmpregneerde vloerbalken van 45x45x1150mm en 3.) onbehandelde plinten, exclusief bevestigingsmaterialen. Een vloerpakket van 27mm dik bestaat uit 1.) onbehandelde vloerdelen van 27x135x3000mm, 2.) geïmpregneerde vloerbalken van 45x45x3000mm en 3.) onbehandelde plinten en exclusief bevestigingsmaterialen.

 • Welke dakbedekking hoort bij een blokhut?

  Vrijwel in alle gevallen wordt een standaard dakbedekking meegeleverd.

  • Dakleer is een waterdichte bitumenleer. Deze eenvoudige dakbedekking wordt bevestigd met een bitumenlijm.
  • Dakshingles zijn duurzaam, UV bestendig, weerbestendig en bestaan eveneens uit bitumen. Dakshingles worden bevestigd met kleine spijkers. Er zijn twee verschillende modellen dakshingles en beiden zijn te leveren in meerdere kleuren.
  • Easy Roofing is zelfklevend en voorzien van een UV-bestendige aluminium laag aan de bovenzijde. Deze dakbedekking is ideaal voor vlakke of licht hellende daken.
  • EPDM is de meest duurzame dakbedekking voor platte daken en is gemaakt van rubber met een hoge elasticiteit. Deze kan temperaturen aan van -35 tot +120 graden en kan onder normale omstandigheden wel 50 jaar mee gaan.
 • Hoe belangrijk is een dakgotenset voor een blokhut?

  Een dakgoot zorgt voor afvoer van het regenwater op één plaats. Het voorkomt opspattend water tegen de zijkanten van uw blokhut, waardoor uw tuinhuis schoon en fris blijft.

  Voor een plat dak adviseren wij een waterdoorvoer aan, waar u bijvoorbeeld een ketting aan bevestigt om het water te leiden.

  De dakgotenset wordt bij elke blokhut compleet passend als extra optie aangeboden.

 • Wat is een extra wandlaag voor een blokhut?

  Mensen worden steeds langer en soms is een standaard blokhut wat te klein voor de langere mens. Daarom bieden we de mogelijkheid om een extra wandlaag mee te bestellen. Dit houdt in dat u het de hut met de breedte van een plank (11,5cm om precies te zijn) verhoogt.

 • Waar moet ik aan denken bij de aanlevering van een blokhut?

  Een blokhut wordt als pakket aangeleverd. Deze pakketten worden vanwege hun grootte geleverd met een vrachtwagen met oplegger. De producten kunnen daarom alleen worden afgeleverd, indien het adres zich bevindt nabij een verharde weg en het toegankelijk is voor vrachtverkeer. Kan de chauffeur niet op de door u opgegeven locatie komen? Dan zal de chauffeur het op de dichtstbijzijnde locatie afladen waar het wel mogelijk is, zo dicht mogelijk bij het opgegeven adres naar inzicht van de chauffeur. Weet u niet of een vrachtauto bij u in de straat mag komen? Dit kunt u bij uw gemeente navragen.

 • Snelle levering
  Afgestemd op uw agenda
 • Deskundig advies
  Geheel vrijblijvend
 • 40.000m² tuinbelevenis
  In Meppen