Tuindeco Sauna Oval 405x240cm

Levertijd: 10-15 werkdagen Verzendkosten: € 0,00
(Incl. BTW., excl. Verzendkosten)
Advies nodig?

Bel 0599 820 222
We zijn bereikbaar!

info@qs-gartendeco.nl
Altijd bereikbaar!

Tuinhuis met gratis stormankerset en vetilatieroosters

Veilig betalen

* Verplichte velden

Maak uw bestelling in een paar stappen compleet:

Sauna Oval

De Sauna Oval van hout biedt u een exclusieve ruimte voor in uw tuin om heerlijk te kunnen genieten van een conventionele sauna. De Sauna Oval heeft twee binnenruimtes. Naast de sauna heeft u een omkleedcabine en buiten heeft u nog een heerlijk zitje bestaande uit 2 bankjes en een tafel.

Sauna Oval is voorzien van een klein te openen venster en een smalle deur met een klein raam, beiden met dubbel glas. De blokhut bestaat uit planken van massief onbehandeld vuren. De opbouw van de sauna is voor een handig iemand eenvoudig op te bouwen met behulp van de meegeleverde handleiding.

Sauna Oval wordt standaard geleverd met de volgende onderdelen: dakbedekking dakshingles zwart, bevestigingsmaterialen, houten vloer en fundering, espenhouten saunabanken, een vurenhouten tafel en bank in de omkleedcabine en een vurenhouten zitje buiten bestaande uit 2 bankjes en een tafel.

Het boogdak van de Sauna loopt rond en het hemelwater loopt daardoor makkelijk af.

De sauna heeft een wanddikte van 28/42mm. Wanneer u de sauna op de juiste manier behandelt, heeft u er jarenlang plezier van in uw tuin.

Kenmerken Sauna Oval 405x240cm:

 • Afmeting: 405x240cm
 • Houtdikte: 28/42mm
 • Nokhoogte: 216cm
 • Diepte luifel: 60cm
 • Oppervlakte: 7,3²
 • Dak: Boogdak
 • Dakbedekking: Dakshingles zwart
 • Ramen: 1x uitzetraam (dubbel glas)
 • Deuren: 1x deur (dubbel glas)
 • Houtsoort: Onbehandeld vurenhout
 • Maat fundament: 190x220cm
 • Inclusief: espenhouten saunabanken, vurenhouten bank en tafel binnen, vurenhouten 2 bankjes en tafel buiten
 • Inclusief: Dakshingles, houten vloer en fundering, bevestigingsmaterialen en montage handleiding
Merk Tuindeco
Wanddikte 28 mm
Houtsoort Vuren (onbehandeld)
Funderingsmaat (cm) 190x220
Nokhoogte (cm) 216
Luifel voorzijde (cm) 60
Ramen 2 (57x190cm)
Beglazing Dubbelglas
Daksoort Boogdak
Dakbedekking Dakshingles
Inhoud (m³) 20
Oppervlakte (m²) 9,7

Handig om te weten

 • Hoe behandel ik mijn sauna tegen weersinvloeden?

  De sauna's van onbehandeld vurenhout kunnen snel aangetast worden door regen, wind, zon, mist, hoge luchtvochtigheid en storm. Hout dat in de buitenshuis wordt toegepast, dient daarom behandeld te worden om de levensduur te verlengen.
  Het meest bekend als behandeling is impregneren. U kunt impregneervloeistof in onze webshop verkrijgen. Na het impregneren dient u altijd nog uw tuinhuis te beitsen of te schilderen.
  In plaats van impregneermiddel kunt u ook Perkoleum of Ecoleum gebruiken van Koopmans Verf. Deze verf is een éénpotsysteem op basis van lijnolie en is tegelijkertijd impregnerend beschermmiddel, grondmiddel, lakmiddel en aflakmiddel.

  Een sauna van thermowood dient na enige tijd behandeld te worden met olie of beits.

 • Welke verf voor sauna kies ik het best? Wat is Perkoleum? Wat is Ecoleum?

  Perkoleum en Ecoleum zijn hoogwaardige verfsoorten van Koopmans Verf. De verf is op basis van lijnolie en heeft een sterk impregnerende werking, waardoor impregneren overbodig wordt.

  Voor geschaafd en geschuurd hout dient u Perkoleum te gebruiken. Dit is een éénpotsysteem, omdat het tegelijkertijd een impregnerend beschermmiddel, grondmiddel, lakmiddel en aflakmiddel is. De eerste laag dient u verdund (met 10%-15% terpentine) aan te brengen. De tweede en derde laag onverdund. Door het hoge lijnoliegehalte droogt Perkoleum iets langzamer dan de verf die u aantreft in de meeste bouwmarkten. U hoeft slechts één keer per 5 jaar te schilderen in tegenstelling tot de gebruikelijke verfsoorten die na 3 jaar alweer overgeschilderd dienen te worden.

  Perkoleum is vochtregulerend en UV-bestendig. Perkoleum is te verkrijgen in dekkende en transparante kleuren. Welke kleur wilt u voor uw sauna? In het keuzemenu kunt u uw gewenste kleur bestellen.

  Ecoleum is enkel geschikt voor ruw hout en fijnbezaagd hout. Van deze verf is slechts één laag nodig. Bovendien kan Ecoleum ook op geïmpregneerd hout worden aangebracht. De dekkende kleuren kunnen onderling gemengd worden en hebben een goede kleurechtheid.

 • Waar moet ik aan denken bij de aanlevering van een sauna?

  Een sauna wordt als pakket aangeleverd. Deze pakketten worden vanwege hun grootte geleverd met een vrachtwagen met oplegger. De producten kunnen daarom alleen worden afgeleverd, indien het adres zich bevindt nabij een verharde weg en het toegankelijk is voor vrachtverkeer. Kan de chauffeur niet op de door u opgegeven locatie komen? Dan zal de chauffeur het op de dichtstbijzijnde locatie afladen waar het wel mogelijk is, zo dicht mogelijk bij het opgegeven adres naar inzicht van de chauffeur. Weet u niet of een vrachtauto bij u in de straat mag komen? Dit kunt u bij uw gemeente navragen.

 • Snelle levering
  Afgestemd op uw agenda
 • Deskundig advies
  Geheel vrijblijvend
 • 40.000m² tuinbelevenis
  In Meppen