Tuindeco Saunabarrel Vurenhout Ø215x400cm

Levertijd: 15-20 werkdagen Verzendkosten: € 0,00
(Incl. BTW., excl. Verzendkosten)
Advies nodig?

Bel 0599 820 222
We zijn bereikbaar!

info@qs-gartendeco.nl
Altijd bereikbaar!

Tuinhuis met gratis stormankerset en vetilatieroosters

Veilig betalen

* Verplichte velden

Maak uw bestelling in een paar stappen compleet:

Deze Saunabarrel is gemaakt van eerste kwaliteit vurenhout en heeft een lengte van 400cm, waarvan 230cm het saunagedeelte is. Bovendien is deze sauna voorzien van een omkleedcabine voor de sauna van 100cm diep. De ronde vorm geeft een extra dimensie aan uw tuin en zal draagt bij aan de pure ontspanning. De houten sauna is binnenin voorzien van 2 banken en 2 uitzetramen met dubbel glas. De sauna wordt exclusief kachel geleverd.

De saunabarrels van Tuindeco zijn heel makkelijk op te bouwen.

Geniet van warmte in de winter of gewoon om uw lichaam te relaxen in een sauna, gewoon in uw eigen tuin. Doordat deze saunabarrels rond zijn, stapelt de warmte zich niet in de hoeken op en zorgt voor een betere luchtcirculatie.
De voordelen van een klassieke sauna zijn: 1) een goede doorbloeding van het lichaam, 2) een gezonde en glanzende huid, 3) een beter afweersysteem, 4) goede pijnbestrijding voor vermoeide / stijve spieren of wondjes, 5) een verbeterde ademhaling. Met een saunabarrel in uw eigen tuin hoeft u niet meer van thuis weg (vooral in de winter), heeft u geen wachttijden meer, hoeft u geen abonnementen aan te schaffen.

Kenmerken Saunabarrel Ø215x400cm:

 • Materiaal: onbehandeld vurenhout
 • Diameter: 215cm
 • Totale lengte: 400cm
 • Diepte saunadeel: 180cm
 • Diepte omkleedcabine: 100cm
 • Houtdikte: 28/42mm
 • Deurhoogte incl. kozijn ca. 170cm
 • Ramen: 2 (dubbele beglazing)
 • 2 bankjes onder het voordak
 • Dakbedekking: dakshingles zwart
 • Inclusief: Bevestigingsmaterialen, houten vloer, fundering en een vuurvaste (brandvertragende) plaat voor kachel, espen saunabanken, vuren bankjes buiten
 • Exclusief: Kachel

U kunt kiezen uit een houtkachel of een elektrische kachel. Is de keuze gevallen op een houtkachel, is het tevens noodzakelijk de bijbehorende afvoerpijp (art# 43.5105) mee te bestellen.
Bij een elektrische kachel heeft u geen afvoerpijp nodig aangezien er geen rookvorming is. Echter moet u rekening houden met het feit dat een elektrische kachel aangesloten moet worden op krachtstroom.
De opwarmtijd voor een op hout gestookte saunakachel is een half uur. Een elektrische saunakachel doet er iets langer over om "sauna klaar" te zijn.

Merk Tuindeco
Houtsoort Vuren (onbehandeld)
Oppervlakte (m²) 8,6
Deuren 1
Dakbedekking Dakshingles

Handig om te weten

 • Hoe behandel ik mijn sauna tegen weersinvloeden?

  De sauna's van onbehandeld vurenhout kunnen snel aangetast worden door regen, wind, zon, mist, hoge luchtvochtigheid en storm. Hout dat in de buitenshuis wordt toegepast, dient daarom behandeld te worden om de levensduur te verlengen.
  Het meest bekend als behandeling is impregneren. U kunt impregneervloeistof in onze webshop verkrijgen. Na het impregneren dient u altijd nog uw tuinhuis te beitsen of te schilderen.
  In plaats van impregneermiddel kunt u ook Perkoleum of Ecoleum gebruiken van Koopmans Verf. Deze verf is een éénpotsysteem op basis van lijnolie en is tegelijkertijd impregnerend beschermmiddel, grondmiddel, lakmiddel en aflakmiddel.

  Een sauna van thermowood dient na enige tijd behandeld te worden met olie of beits.

 • Welke verf voor sauna kies ik het best? Wat is Perkoleum? Wat is Ecoleum?

  Perkoleum en Ecoleum zijn hoogwaardige verfsoorten van Koopmans Verf. De verf is op basis van lijnolie en heeft een sterk impregnerende werking, waardoor impregneren overbodig wordt.

  Voor geschaafd en geschuurd hout dient u Perkoleum te gebruiken. Dit is een éénpotsysteem, omdat het tegelijkertijd een impregnerend beschermmiddel, grondmiddel, lakmiddel en aflakmiddel is. De eerste laag dient u verdund (met 10%-15% terpentine) aan te brengen. De tweede en derde laag onverdund. Door het hoge lijnoliegehalte droogt Perkoleum iets langzamer dan de verf die u aantreft in de meeste bouwmarkten. U hoeft slechts één keer per 5 jaar te schilderen in tegenstelling tot de gebruikelijke verfsoorten die na 3 jaar alweer overgeschilderd dienen te worden.

  Perkoleum is vochtregulerend en UV-bestendig. Perkoleum is te verkrijgen in dekkende en transparante kleuren. Welke kleur wilt u voor uw sauna? In het keuzemenu kunt u uw gewenste kleur bestellen.

  Ecoleum is enkel geschikt voor ruw hout en fijnbezaagd hout. Van deze verf is slechts één laag nodig. Bovendien kan Ecoleum ook op geïmpregneerd hout worden aangebracht. De dekkende kleuren kunnen onderling gemengd worden en hebben een goede kleurechtheid.

 • Waar moet ik aan denken bij de aanlevering van een sauna?

  Een sauna wordt als pakket aangeleverd. Deze pakketten worden vanwege hun grootte geleverd met een vrachtwagen met oplegger. De producten kunnen daarom alleen worden afgeleverd, indien het adres zich bevindt nabij een verharde weg en het toegankelijk is voor vrachtverkeer. Kan de chauffeur niet op de door u opgegeven locatie komen? Dan zal de chauffeur het op de dichtstbijzijnde locatie afladen waar het wel mogelijk is, zo dicht mogelijk bij het opgegeven adres naar inzicht van de chauffeur. Weet u niet of een vrachtauto bij u in de straat mag komen? Dit kunt u bij uw gemeente navragen.

 • Snelle levering
  Afgestemd op uw agenda
 • Deskundig advies
  Geheel vrijblijvend
 • 40.000m² tuinbelevenis
  In Meppen