Tuinhuis met luifel

Tuinhuis met luifel

Een tuinhuis met luifel is de blokhut zoals we die kennen! Ruimte voor het opbergen van de tuinspullen was vroeger het belangrijkst, ruimte om klusjes uit te voeren en na gedane arbeid even op een krukje ontspannen onder de grote luifel. Tegenwoordig wordt dit tuinhuisje ook als ontspanningsruimte gebruikt. Lees meer...

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Tuinhuis met luifel

Welke tuinhuis met luifel past bij u?

Op zoek naar een ruimte om binnen of buiten een feest te geven? Alleen buiten barbecueen met kleine gezelschappen of een borrel drinken binnen met een paar vrienden. Of juist alle vrienden en familie binnen en buiten door elkaar te laten lopen en alle ruimte gebruiken. Een tuinhuisje met luifel is de perfecte oplossing voor zowel kleine, als grote feesten.

Het tuinhuis met luifel is ook een echt model voor de ouderwetse mancave. Met een dartbord, pooltafel en tv tovert u het tuinhuisje om tot een ontspannen mannenverblijf. Als het juist wat drukker mag zijn, realiseert u met een kleine bar, een paar barkrukken, een radio en buiten een barbecue een ruimte waar het gezellig aan toe kan gaan in het weekend en u de lange zomeravonden kunt genieten!

Ruimte nodig voor het uitoefenen van uw hobby en meteen een leuk terras realiseren? Als u een hobby heeft waar u graag uw spullen kunt laten liggen, zonder dat iemand zich eraan kan storen (houtbewerking, tuinieren, schilderen, noem maar op), is een blokhut met veel ramen en deuren met veel glas heel prettig. Helemaal als het een dubbele deur is die u kunt open gooien met mooi weer. Met een luifel voor deze ruimte, kunt u tussendoor van een heerlijke lunch of een kop koffie genieten en uiteraard buitenactiviteiten, die met uw hobby te maken hebben, uitvoeren.

Een blokhut met luifel is natuurlijk nog steeds de perfecte oplossing voor het opslaan van tuinmeubilair, tuingereedschap en andere kleine spullen. Als bonus krijgt u met een tuinhuis met luifel een mooi terras erbij!

Wat valt onder een tuinhuis met luifel?

Aan de voorzijde is een ruime overkapping waar een zitje onder kan worden gezet. Onder de categorie “tuinhuis met luifel” vindt u een assortiment tuinhuizen met een luifel van minimaal 90cm. Indien de luifel aan de linkerzijde of rechterzijde zit, wordt gesproken over een tuinhuis met overkapping. U kunt ook een tuinhuisje met een luifel en veranda kopen. Met een prachtige balustrade heeft u een subtiele scheiding tussen tuinhuis en tuin. Dat geeft echt een huiselijke uitstraling en het gevoel alsof u even in een andere wereld bent. Op vakantie in eigen tuin!

Wat is belangrijk te weten voor een tuinhuis met luifel?

Waar moet u op letten bij aanschaf van een tuinhuis met luifel? Lees hieronder onze tips voor meer informatie.

Van welke houtsoort is een tuinhuis met luifel gemaakt?

Tuinhuizen zijn leverbaar in verschillende soorten hout. Elke houtsoort heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen.

Tuinhuis met luifel van vurenhout

Tuinhuisjes met luifels zijn onder meer in vurenhout te verkrijgen. Er bestaan tuinhuizen van geïmpregneerd vurenhout en onbehandeld vurenhout. Vurenhout moet behandeld worden, ook wanneer deze geïmpregneerd is. Impregneren beschermt het hout tegen schimmels en andere houtaantastende processen. Impregneren heeft echter geen vochtregulerende werking en zorgt niet voor een wind- en waterdichte afsluiting van de wanden en hoeken. Enkel een tuinhuisje impregneren is dus onvoldoende om lang van uw tuinhuis te genieten. Q&S Gartendeco heeft al jarenlang zeer goede ervaringen met Perkoleum van Koopmans Verf. Perkoleum is een zeer zware kwaliteit beits in verschillende transparante en dekkende kleuren. Dit éénpotssysteem vraagt niet om andere voorbehandelingen en nabehandelingen. Wanneer u uw huisje op de juiste manier schildert, hoeft u dit slechts één keer per vijf jaar te herhalen. Perkoleum is in onze online shop verkrijgbaar.

Tuinhuis met luifel van Lariks - Douglas

Een tuinhuis met luifel van lariks of douglas hout hoeft niet geschilderd te worden. Het hout is door het hoge harsgehalte zeer duurzaam en gaat onbehandeld 25 jaar mee. Het tuinhuisje dient dan niet met de grond in aanraking te komen en een goed fundament is een vereiste. U kunt echter na de opbouw meteen met de voeten omhoog zitten en genieten van het resultaat!

Welke houtdikte heeft u nodig voor uw tuinhuis met luifel?

Tuinhuisjes met luifel zijn in verschillende wanddiktes te krijgen. Gebruikt u het tuinhuisje voornamelijk als opslagruimte voor bijvoorbeeld tuingereedschap of tuinmeubilair met kussens of fietsen, dan is een houtdikte van 28mm meer dan voldoende. Wilt u eerder uw tuinhuisje met luifel als buitenverblijf voor feestjes gebruiken of als knutselruimte? Dan doet u er goed aan een tuinhuisje met luifel met een houtdikte van 40-45mm als ondergrens te nemen. Op de wat frissere avonden kunt u met een heater een ruimte met een minimale wanddikte van 40-45mm veel sneller verwarmen en blijft de warmte ook veel beter hangen. Overweegt u uw tuinhuis met luifel het hele jaar te gebruiken als een extra gastenverblijf of kantoor? Dan adviseert Q&S Gartendeco u een tuinhuis met luifel met een wanddikte van 70mm te kiezen. Hout in een dikte van 70mm heeft van nature een isolerende werking. Deze tuinhuizen worden bovendien standaard met isolatieglas geleverd, zodat alleen de vloer en het dak nog geïsoleerd moeten worden om voor een prettige leefomgeving in uw tuinhuis te realiseren.

Welk daktype past bij uw tuinhuis met luifel?

Wilt u een modern of een klassiek model tuinhuis met luifel? In de online shop van Q&S Gartendeco kunt u drie verschillende varianten voor het dak kopen. Een tuinhuis met luifel met zadeldak is de klassieke variant die zijn plaats in elke tuin vindt. Het platte dak heeft een tijdloze uitstraling en past in vele moderne tuinen. Het lessenaarsdak is in deze variant niet mogelijk. Een zeer moderne variant met boogdak heeft echter wel een kleine luifel met een vast zitje. Heel bijzonder!

Welke extra’s zijn mogelijk voor de tuinhuis met luifel?

Een tuinhuis met luifel kan zeer luxe worden uitgevoerd. Er zijn bijvoorbeeld tuinhuizen met een overkapping en een extra bergruimte. Tuinzitje, mancave en grasmaaier vinden hier allemaal hun plaats. Er zijn ook varianten verkrijgbaar met balustrade, zodat het zitgedeelte afgesloten is en de veranda een afscheiding van de tuin lijkt. Wilt u nog iets anders bij uw tuinhuisje hebben? Vraagt u ons team eenvoudig of het mogelijk is. Wij helpen u graag uw droomhuisje te realiseren.

Welke kleur past het best bij de tuinhuis met luifel?

Dat is natuurlijk helemaal aan u! Belangrijk is rekening te houden met de omgeving en het resultaat wat u voor ogen heeft. Wilt u dat het tuinhuis extra opvalt of juist in de omgeving opgaat? Welke kleuren bloemen worden vooral in uw tuin gebruikt? Wat is de kleur van uw huis en eventueel andere bijgebouwen? Wilt u één of meerdere kleuren gebruiken voor het schilderwerk?

Q&S Gartendeco verkoopt alleen producten van hoge kwaliteit. Daarom adviseren wij ook uw keuze te maken uit de buitenverf van Koopmans Verf om uw tuinhuis met luifel te behandelen.

Heeft u nog vragen? Voor advies kunt u gerust contact opnemen met ons. En als u uw besluit heeft genomen, kunt u de tuinhuis met luifel eenvoudig in de online shop van Q&S Gartendeco bestellen!