Tuinhuis met overkapping

Tuinhuis met overkapping

Met een tuinhuis met overkapping krijgt u een bergruimte en een prachtig overdekt terras erbij. Kortom, u creëert een extra leefruimte in uw eigen tuin dankzij een tuinhuis met zijluifel, ook wel een tuinhuis met prieel genoemd. De grootte van de bergruimte en de grootte van de overkapping is in verschillende maten te krijgen. Lees meer...

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Tuinhuis met overkapping

Een tuinhuis met overkapping biedt u vele mogelijkheden

U kunt uw tuinhuis met overdekt zitje inzetten voor verschillende doeleinden. U krijgt bijvoorbeeld bergruimte voor uw tuingereedschap en een buitenruimte om uw bloemen te verpotten. Of u gebruikt uw tuinhuis met zijluifel als een opslagruimte om uw tuinkussens in op te bergen die gebruikt worden voor de tuinmeubelen van het gemoedelijke zitje ernaast. En wat dacht u van een feestruimte waar mensen binnen en buiten van de gezelligheid kunnen genieten aan een barretje of in de buitenkeuken? De mogelijkheden zijn oneindig voor een tuinhuis met overkapping.

Wat is een tuinhuis met overkapping?

Een tuinhuis met overkapping heeft het zitje altijd naast de bergruimte. Deze variant wordt soms ook een tuinhuis met prieel genoemd of een tuinhuisje met zijluifel. Wilt u een tuinhuis met zitgedeelte voor de bergruimte? Dan spreekt men van een luifel.

U kunt dit model tuinhuis in vele varianten verkrijgen. U kunt zoeken naar een open terras of een terras met gesloten achterkant of zelfs een terras met een gesloten achter- en zijkant en besluiten uw overkapping links of rechts te plaatsen. U kunt een selectie maken uit moderne of klassieke tuinhuizen met overkapping. Een plat dak, een tuinhuis met lessenaarsdak of toch liever een zadeldak? Wilt u een enkele deur of een dubbele openslaande deur? En hoeveel ramen wilt u in uw bergruimte annex leefruimte? Wanneer u tuingereedschap op wilt bergen, heeft u ongetwijfeld minder behoefte aan ramen, dan wanneer u heeft besloten hier uw atelier van te maken.

Welk daktype past bij uw tuinhuis met overkapping?

Wilt u een modern of een klassiek model tuinhuis met zijluifel? In de online shop van Q&S Gartendeco kunt u verschillende varianten voor het dak kopen. Een tuinhuis met overkappnig zadeldak is de klassieke variant die zijn plaats in elke tuin vindt. Het tuinhuis met overkapping plat dak heeft een tijdloze uitstraling en past in vele moderne tuinen. Het lessenaarsdak op deze overkapping met berging heeft een compacte uitstraling, maar biedt wel alle ruimte die u wenst.

Tuinhuis met overkapping van hout

Bij Q&S Gartendeco vindt u zowel houten, als aluminium tuinhuizen met overkapping. Al deze tuinhuizen worden als bouwpakket aangeleverd en kunnen dankzij de meegeleverde handleiding door uzelf worden opgebouwd.

Welke houtdikte is het meest geschikt voor uw tuinhuis met overkapping?

Tuinhuisjes met overkapping biedt Q&S Gartendeco in verschillende diktes aan. Wilt u het tuinhuis vooral als opslagruimte gebruiken voor bijvoorbeeld van tuingereedschap, tuinkussens en tuinmeubelen, dan is 28mm houtdikte meer dan voldoende. Gebruikt u uw tuinhuis in combinatie met de zijluifel meer voor gezellige en feestelijke avonden? Dan kunt u het beste kiezen voor 40-45mm houtdikte, ook omdat een heater dan meer nut heeft voor de gezellige winteruren in uw buitenverblijf. Ook kunt u een tuinhuis met overkapping nemen die geschikt is als extra gastenverblijf of kantoor met 70mm wanddikte. Door een dikte van 70mm hebben de wanden een isolerende werking. U dient de vloer en het dak wel te isoleren om het volledig isolerend te maken.

In welke kleur wilt u uw tuinhuis met overkapping?

Voor een langere levensduur van uw tuinhuis is het van belang deze te behandelen met een beits of een verf. Q&S Gartendeco heeft zeer goede ervaring met Perkoleum van Koopmans Verven en adviseert dan ook uw tuinhuis hiermee te behandelen. U heeft bovendien een ruime keuze aan dekkende kleuren en warme beitsen in verschillende houtkleuren.

Tuinhuis met overkapping van aluminium

Geen zin in schilderen? Bij voorkeur een onderhoudsvrij buitenhuis met overkapping met een lange levensduur? In dat geval is een aluminium tuinhuis de beste keuze voor u. Ongeacht de weersomstandigheden blijft uw buitenhuis in perfecte staat. De antracietkleurige panelen hebben bovendien een isolerende werking.

Zodra het tuinhuisje met zijluifel staat, kunt u jarenlang zorgeloos genieten!

Deskundig advies voor een tuinhuis met overkapping

Valt het u zwaar de juiste keuze te maken uit dit uitgebreid assortiment? Neemt u dan contact op met Q&S Gartendeco of komt u in Meppen verschillende modellen bekijken. We staan u graag te woord en helpen graag verder.