Tuinhuis met Veranda

Tuinhuis met Veranda

Een tuinhuis met veranda is een blokhut met een zitplek. Het tuinhuis biedt ruimte voor het opbergen van de tuinspullen of om klusjes uit te voeren en na gedane arbeid kunt u heerlijk ontspannen op de veranda. Dit tuinhuisje wordt vaak als ontspanningsruimte gebruikt. Waar gaat u uw veranda tuinhuis voor gebruiken? Lees meer...

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Tuinhuis met veranda

Welke tuinhuis met veranda past bij u?

Op zoek naar een ruimte om binnen en / of buiten een feest te geven? Alleen buiten barbecueën met kleine gezelschappen of een borrel drinken binnen met een paar vrienden. Of juist alle vrienden en familie binnen en buiten door elkaar laten lopen en alle ruimte gebruiken. Een tuinschuur met veranda is de perfecte oplossing voor zowel kleine, als grote feestjes.

Het tuinhuisje met veranda is ook een echt model voor de ouderwetse mancave. Met een dartbord, pooltafel en tv tovert u het tuinhuisje om tot een ontspannen mannenverblijf. Als het wat levendiger mag zijn, realiseert u dit met een kleine bar, een paar barkrukken, een radio en als buiten dan een barbecue staat, heeft u gezellige weekends in het verschiet!

Ruimte nodig voor het uitoefenen van uw hobby en meteen een prachtig zitje realiseren? Als u een hobby heeft waar u veel licht gebruikt voor de beste resultaten (houtbewerking, tuinieren of bijvoorbeeld schilderen), is een blokhut met veel ramen heel prettig. Met een veranda voor deze ruimte, kunt u tussendoor van een heerlijke lunch of een kop koffie genieten en uiteraard buitenactiviteiten, die met uw hobby te maken hebben, uitvoeren.

Een blokhut met veranda is natuurlijk nog steeds de perfecte oplossing voor het opslaan van tuinmeubilair, tuingereedschap en andere kleine spullen. Als bonus krijgt u met een tuinhuismet veranda een mooi terras erbij!

Wat valt onder een tuinhuis met veranda?

Onze tuinhuizen met veranda hebben aan de voorzijde een ruime overkapping waar een zitje onder kan worden gezet. Dit zitje wordt afgebakend met een balustrade. Dit is ook het grote verschil met een tuinhuis met overkapping aan de voorzijde, ofwel een tuinhuis met luifel. In enkele gevallen wordt bovendien ook de vloer voor de veranda meegeleverd. Met een prachtige balustrade heeft u een subtiele scheiding tussen tuinhuis en tuin. Dat geeft echt een huiselijke uitstraling en het gevoel alsof u even in een andere wereld bent. Op vakantie in eigen tuin!

Wat is belangrijk te weten voor een tuinhuis met veranda?

Voordat u tot aanschaf over gaat, is het verstandig om voor uzelf al een aantal vragen beantwoord te hebben. Hieronder vindt u meer informatie, zodat u weet wat u wilt, wanneer u kiest voor een tuinschuur met veranda.

Van welke houtsoort is een tuinhuis met veranda gemaakt?

Tuinhuizen zijn leverbaar in verschillende soorten hout. Elke houtsoort heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen.

Tuinhuis met veranda van vurenhout

Tuinhuisjes met veranda’s zijn onder meer in vurenhout te verkrijgen. Er bestaan tuinhuizen van geïmpregneerd vurenhout en onbehandeld vurenhout. Vurenhout moet behandeld worden, ook wanneer deze geïmpregneerd is. Impregneren beschermt het hout tegen schimmels en andere houtaantastende processen. Impregneren heeft echter geen vochtregulerende werking en zorgt niet voor een wind- en waterdichte afsluiting van de wanden en hoeken. Enkel een tuinhuisje impregneren is dus onvoldoende om lang van uw tuinhuis te kunnen genieten. Q&S Gartendeco heeft al jarenlang zeer goede ervaringen met Perkoleum van Koopmans Verf. Perkoleum is een zeer zware kwaliteit beits in verschillende transparante en dekkende kleuren. Dit éénpotssysteem vraagt niet om andere soorten verf voor voorbehandeling en nabehandeling. Wanneer u uw huisje op de juiste manier schildert met Perkoleum, hoeft u dit slechts één keer per vijf tot zeven jaar te herhalen. Perkoleum kunt u in onze online shop kopen.

Tuinhuis met veranda van Douglas hout

Een houten tuinhuis van lariks of douglas hout hoeft niet geschilderd te worden. Het hout is door het hoge harsgehalte zeer duurzaam en gaat onbehandeld 25 jaar mee. Het tuinhuisje dient dan niet met de grond in aanraking te komen en een goed fundament is een vereiste. U kunt echter na de opbouw meteen met de voeten omhoog zitten en genieten van het resultaat!

Welke houtdikte heeft u nodig voor uw tuinhuis met veranda?

Tuinhuisjes met veranda zijn in meerdere wanddiktes te verkrijgen. Gebruikt u het tuinhuisje voornamelijk als opslagruimte voor bijvoorbeeld tuingereedschap of tuinmeubelen met kussens of fietsen? Een houtdikte van 28mm is dan meer dan voldoende.

Wilt u eerder uw tuinhuisje met veranda als buitenverblijf voor feestjes gebruiken of inzetten als knutselruimte? Dan doet u er goed aan een tuinhuisje met veranda met een houtdikte van 40-45mm als ondergrens te nemen. Op de wat frissere avonden kunt u dan met een heater de ruimte sneller verwarmen als deze een minimale wanddikte van 40-45mm heeft. Bovendien blijft de warmte veel langer hangen.

Overweegt u uw Blokhut met overkapping aan de voorzijde het hele jaar te gebruiken als een extra gastenverblijf of als kantoor? Dan adviseert Q&S Gartendeco u een tuinhuis met veranda met een wanddikte van 70mm te kiezen. Hout met een minimale dikte van 70mm heeft van nature een isolerende werking. Deze tuinhuizen worden bovendien standaard met dubbel glas of isolatieglas geleverd, zodat alleen de vloer en het dak geïsoleerd dienen te worden voor een prettige leefomgeving in uw tuinhuis.

Welk daktype past bij uw tuinhuis met veranda?

Wilt u een modern of een klassiek model tuinhuis met veranda? In de online shop van Q&S Gartendeco zijn tuinhuizen met veranda met zadeldak te vinden. Het klassieke model die zijn plaats in elke tuin vindt. Het platte dak heeft een tijdloze uitstraling en past in vele moderne tuinen. Het lessenaarsdak is in deze variant niet mogelijk.

Welke extra’s zijn mogelijk voor de tuinhuis met veranda?

Een houten tuinhuis met veranda kan zeer luxe worden uitgevoerd. Er zijn bijvoorbeeld tuinhuizen met een overkapping en een extra bergruimte. Tuinzitje, mancave en grasmaaier vinden hier allemaal hun plaats. Alle varianten zijn standaard uitgevoerd met balustrade, zodat het zitgedeelte afgesloten is en de veranda een afscheiding van de tuin lijkt. Wilt u nog iets anders bij uw tuinhuisje hebben? Vraagt u ons team eenvoudig of het mogelijk is. Wij helpen u graag uw droomhuisje te realiseren.

Welke kleur past het best bij de tuinhuis met veranda?

Dat is natuurlijk helemaal aan u! Belangrijk is rekening te houden met de omgeving en het resultaat wat u voor ogen heeft. Wilt u dat het tuinhuis direct in het oog springt of juist in de omgeving opgaat? Welke kleuren bloemen worden vooral in uw tuin gebruikt? Wat is de kleur van uw huis en eventueel andere bijgebouwen? Wilt u één of meerdere kleuren gebruiken voor het schilderwerk?

Q&S Gartendeco verkoopt alleen producten van hoge kwaliteit. Daarom adviseren wij ook uw keuze te maken uit de kleuren van Koopmans Verf om uw hout te behandelen.

Heeft u nog vragen? of wilt u een tuinhuis op maat? Wij maken graag tijd voor u vrij om u te kunnen adviseren, dus neemt u gerust contact op met ons. En als u uw besluit heeft genomen, kunt u de tuinhuis met veranda eenvoudig voor een scherpe prijs bestellen in de online shop van Q&S Gartendeco!