Tuinhuis

Tuinhuis
Een tuinhuis als buitenverblijf is een aanwinst. Het is een eenvoudige en voordelige oplossing om meer leefruimte te creëren en de ruimte optimaal te benutten. En dat op een smaakvolle manier. Uw directe leefomgeving biedt u meer plezier en tuingenot. Voor iedere smaak en invulling kunt u ondertussen wel iets moois vinden. Of u uw tuinhuisje gaat gebruiken om tuinspullen op te bergen of als zomerverblijf, het is de investering waard! Lees meer...

Tuinhuis

Welk tuinhuis past bij u?

Wilt u een groot tuinhuis of een kleiner tuinhuisje kopen? Of het tuinhuis dat u koopt geschikt is voor uw wensen, hangt af van de reden waarvoor u uw tuinhuis wilt gaan gebruiken. Op zoek naar een zomerverblijf in uw tuin voor het hele gezin om binnen of buiten van het weer te genieten? Ruimte nodig om regelmatig een feest te geven? Een echte mancave waar echte mannen met elkaar poolen en darten en aan de bar de week doorspreken in het weekend? Of het vrouwelijke antwoord op de mancave, een woman shed, die vaak romantisch ingericht is met een bed en kleden en volledig gericht is op ontspanning? Een zorgwoning in de tuin voor de ouders? Of wilt u een eenvoudig tuinhuisje kopen om tuinspullen op te bergen? Een tuinhuisje om spullen in op te bergen of wilt u ruimte voor een atelier of uw hobby en meteen een overdekt zitje? Wat zoekt u?

Wat u ook zoekt, u vindt allerhande tuinhuisjes en blokhutten het in de online shop van Q&S Gartendeco.

Wat valt onder een tuinhuis?

De woorden tuinhuizen en blokhutten worden vaak door elkaar gebruikt. Toch verschillen tuinhuizen en blokhutten officieel wel degelijk van elkaar. Dit heeft te maken met de wijze van opbouw. Een tuinhuis is deels voorgemonteerd. De wanden zijn al in elkaar gezet en moeten op de hoeken met hoeklatten verbonden worden. Een blokhut wordt plank voor plank opgestapeld. Officieel zijn de meeste tuinhuizen dus een blokhut! Vele modellen vallen onder tuinhuizen en blokhutten. Zoveel modellen als er zijn, voor zoveel verschillende redenen kan een tuinhuis worden gebruikt. Wat u voor ogen heeft, is ongetwijfeld te vinden. Op vakantie in eigen tuin. Een opgeruimde tuin. Een afgeschermde zithoek. Bij elke wens past weer een ander model tuinhuis. Daarom heeft u de keuze uit een groot tuinhuis, een tuinhuisje, een tuinschuur, een tuinhuis met overkapping, een tuinhuis met zijluifel, een tuinhuis met een veranda, een huisje met veel ramen of juist één zonder ramen, een open tuinhuis (deels zonder muren) of een tuinhuis met openslaande deuren of harmonicadeuren.

Tuinhuis modellen per categorie

Er zijn zoveel modellen op de markt, dat het eenvoudig is het overzicht te verliezen. Daarom is voor u een onderverdeling in verschillende categorieën gemaakt. Welk huisje kunt u vinden onder welke categorie? Hieronder een korte samenvatting per categorie. Door op het woord te klikken, komt u in de categorie terecht:

Wat is belangrijk te weten over een tuinhuis?

Een aantal punten zijn belangrijk om van tevoren te weten, voordat u overgaat tot het maken van een keuze van een houten tuinhuis en het kopen hiervan.

Van welke houtsoort is een tuinhuis gemaakt?

Tuinhuizen zijn leverbaar in verschillende soorten hout. Elke houtsoort heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen.

Tuinhuis van vurenhout

Blokhutten zijn onder meer in vurenhout te verkrijgen. Er bestaan tuinhuizen van geïmpregneerd vurenhout en onbehandeld vurenhout. Vurenhout moet behandeld worden, OOK wanneer deze geïmpregneerd is. Impregneren beschermt het hout uiteraard tegen schimmels en andere houtaantastende processen. Impregneren heeft echter geen vochtregulerende werking en zorgt ook niet voor een wind- en waterdichte afsluiting van de wanden en hoeken. Enkel een tuinhuisje impregneren is dus onvoldoende om jarenlang van uw tuinhuis te genieten. Q&S Gartendeco heeft al jarenlang zeer goede ervaringen met Perkoleum van Koopmans Verf. Met de juiste keuze heeft u een tuinhuis of blokhut dat zowel bij uw huis, als tuin past.

Perkoleum is een zeer zware kwaliteit beits in verschillende transparante en dekkende kleuren. Dit éénpotssysteem vraagt niet om andere voorbehandelingen en nabehandelingen. Wanneer u het hout op de juiste manier schildert, hoeft u dit slechts één keer per vijf jaar te herhalen. Perkoleum is in ook onze online shop verkrijgbaar.

Tuinhuis van Lariks Douglas hout

Lariks douglas hout hoeft niet geschilderd te worden. Het hout is door het hoge harsgehalte zeer duurzaam en gaat onbehandeld 25 jaar mee. Lariks douglas hout dient dan niet met de grond in aanraking te komen en een goed fundament is een vereiste voor bijvoorbeeld een houten garage of overkapping. U kunt echter na de opbouw dan meteen met de voeten omhoog zitten en genieten van het resultaat!

Lariks douglas hout mag en kan uiteraard geschilderd worden, wanneer u dat zou willen.

Welke houtdikte heeft u nodig voor uw tuinhuis?

De houten tuinhuizen die Q&S aanbiedt hebben verschillende diktes. Dit maakt ze geschikt voor verschillende functies. Zo is een tuinhuisje met minder dan 28mm houtdikte in ons klimaat vooral geschikt als opslag van tuingereedschap, tuinkussens en tuinmeubelen. Vanaf 28mm houtdikte kunnen onze tuinhuizen vooral als zomerverblijf worden gebruikt. Dit zijn vooral de kleinere varianten. Wilt u in de winter ook genieten van uw tuinhuis? Dan kunt u het beste op zoek gaan naar een tuinhuis met 40-45mm houtdikte. En een mooie heater voor alle gezellige winteruren die u wilt doorbrengen in uw buitenverblijf. Moet het tuinhuis groot zijn om als extra gastenverblijf of kantoor te gebruiken, adviseren wij u minimaal 70mm wanddikte te kiezen. Door een dikte van 70mm hebben de wanden een isolerende werking. Voor een volledig geïsoleerd huis, dienen de wanden en het dak nog wel geïsoleerd worden. Deze tuinhuizen met 70mm houtdikte worden bovendien standaard met isolatieglas geleverd, zodat alleen de vloer en het dak nog geïsoleerd moeten worden om een prettige leefomgeving in uw tuinhuis te realiseren.

Welk daktype past bij uw tuinhuis?

Wilt u een modern of een klassiek model tuinhuis? In de online shop van Q&S Gartendeco kunt u verschillende varianten voor het dak kopen. Een tuinhuis met zadeldak is de klassieke variant die zijn plaats in elke tuin vindt. Het tuinhuis met plat dak heeft een tijdloze uitstraling en past in vele moderne tuinen. Het lessenaarsdak tuinhuis geeft het geheel een compacte uitstraling, maar biedt wel alle ruimte die u wenst. En er zijn moderne varianten met een boogdak. Heel bijzonder!

Welke extra’s zijn mogelijk voor een tuinhuis?

Tuinhuizen kunnen zeer luxe worden uitgevoerd. Er zijn bijvoorbeeld tuinhuizen met een overkapping en een extra bergruimte. Tuinzitje, mancave en grasmaaier vinden hier allemaal hun plaats. Er zijn ook varianten verkrijgbaar met balustrade, zodat het zitgedeelte afgesloten is en de veranda een afscheiding van de tuin lijkt. Wilt u nog iets anders bij uw droomhuis hebben? Vraagt u het team van Q&S Gartendeco of het mogelijk is. Wij helpen u graag uw droomtuinhuis te realiseren.

Welke kleur past het best bij uw tuinhuis?

Dat is natuurlijk helemaal uw keuze! Maar denkt u aan het resultaat wat u voor ogen heeft. Wilt u dat het extra opvalt of juist in de omgeving opgaat? Heeft u een bepaalde kleur bloemen in uw tuin die u naar voren wilt halen? Wat is de kleur van uw huis en eventueel andere bijgebouwen? En wilt u één of meerdere kleuren gebruiken voor het schilderwerk?

Q&S Gartendeco verkoopt alleen producten van hoge kwaliteit. Daarom adviseren wij ook uw keuze te maken uit de kleuren van Koopmans Verf om uw tuinhuis te behandelen.

Hoe worden een tuinhuis aangeleverd?

Onze blokhut wordt aangeleverd als bouwpakket. Alles is volledig op maat gemaakt en kan met de meegeleverde handleiding stap voor stap door u worden opgebouwd.

Aluminium tuinhuizen

Een aluminium tuinhuis is de ideale oplossing voor u, wanneer u weinig onderhoud en een zeer lange levensduur op uw verlanglijstje voor het buitenhuis heeft staan. De antracietkleurige panelen blijven ook in extremere weersomstandigheden in perfecte staat en hebben bovendien een isolerende werking. U kunt het aluminium tuinhuis naar wens uitbreiden met deuren en ramen.

Zodra het huisje staat, hoeft u alleen nog maar tijd te plannen om van het buitenleven te genieten!

Hoe wordt uw aluminium tuinhuis aangeleverd?

Een aluminium tuinhuisje leveren wij, net als de houten variant, aan als bouwpakket. De panelen sluiten naadloos op elkaar aan. Alles is volledig op maat gemaakt en kan met de meegeleverde handleiding eenvoudig door u worden opgebouwd. Wij leveren in heel Nederland. Moet uw blokhut naar één van de eilanden, neemt u dan contact op met ons. wij informeren u geheel vrijblijvend over de mogelijkheden voor levering.

Heeft u nog vragen of wilt u een blokhut op maat? Voor advies bent u bij ons aan het juiste adres. Neemt u vooral contact op met ons voor meer informatie. En als u uw besluit heeft genomen, kunt u de tuinhuis eenvoudig in de online shop van Q&S Gartendeco bestellen!

Tuinhuis op maat

Heeft u iets anders voor ogen en wilt u een tuinhuis op maat laten maken? Komt u dan naar onze showroom en laat u helpen door een deskundig adviseur uit het team van Q&S Gartendeco. U kunt dan genieten van een speciaal voor u ontworpen buitenverblijf, die u niet snel ergens anders zult vinden!

Aanbieding tuinhuis

Regelmatig hebben wij tuinhuizen in de aanbieding. Als een tuinhuisje in de aanbieding is, krijgt u korting. Vaker hebben wij blokhut aanbiedingen, waarbij wij u een gratis product aanbieden bij aankoop van een tuinhuis. Zo gaven wij dit jaar al een loungestoel, een moderne ligstoel en een parasol weg bij bestellingen boven een bepaalde prijs!

Houd u onze website dus goed in de gaten voor scherpe prijzen en leuke aanbiedingen. De scherpste prijs vindt u altijd hier en de leukste acties komen van Q&S Gartendeco!