Tuinhuis

Tuinhuis
Een tuinhuis is een aanwinst voor u, uw tuin en uw huis. Het is een eenvoudige en voordelige oplossing voor meer leefruimte, een blikvanger in uw tuin. En geeft meerwaarde aan uw directe leefomgeving. Voor iedere smaak en invulling kunt u ondertussen een iets moois vinden. Waar u het tuinhuis ook voor gaat gebruiken, het is de investering waard. U beleeft meer plezier aan uw tuin en bovendien stijgt de waarde van uw woning. Lees meer...

1-12 van 287 Artikelen

Hoe wenst u uw tuinhuis te gebruiken?

Als het tuinhuisje eerder als zomerverblijf wordt gebruikt wilt u ongetwijfeld een tuinhuis met overkapping. De modernere versies hebben een overkapping aan de zijkant. De traditionele tuinhuisjes hebben de overkapping aan de voorzijde en worden meestal als tuinhuisje met voorluifel aangeboden. Wanneer u een heater installeert onder uw overkapping, kunt u het zomerseizoen verlengen en nog meer avonden genieten van het buitenleven!
Wilt u een eigen bedrijf beginnen en dit gescheiden houden van uw privéleven?
Een tuinhuis is de ideale oplossing. Heeft u een kantoor nodig? Dan gaat uw voorkeur misschien uit naar een modern tuinhuis met plat dak. Wilt u als kapper aan de slag of een schoonheidssalon beginnen? Dan past een traditioneel tuinhuis met zadeldak misschien beter om snel huiselijke gezelligheid te creëren.
Maar een tuinhuisje kan natuurlijk ook als opslagplaats of hobbyruimte dienen.

De tuinhuis trends van de laatste jaren

Wat te denken van een eigen man cave met een grote bar voor het vieren van al je feestjes?
Of het vrouwelijke antwoord op de man cave, een woman shed, die vaak romantisch ingericht is met een bed en kleden en volledig gericht is op ontspanning?
Wat bij u past? Ontdek het in onze online shop! Wanneer u twijfelt over uw keuze, helpen wij u graag verder. U kunt kiezen voor telefonisch advies, via Facebookmessenger met onze adviseurs chatten of naar Q&S in Meppen komen, waar meteen een aantal voorbeelden te zien zijn.

Houten tuinhuis

Welke wanddikte heeft u nodig?

De houten tuinhuizen die Q&S aanbiedt hebben verschillende diktes. Dit maakt ze geschikt voor verschillende functies. Zo zijn tuinhuisjes met minder dan 28mm houtdikte in ons klimaat vooral geschikt als opslag van tuingereedschap, tuinkussens en tuinmeubelen. Vanaf 28mm houtdikte kunnen tuinhuizen vooral als zomerverblijf worden gebruikt. Dit zijn vooral de kleinere varianten. Wilt u in de winter ook genieten van uw tuinhuis? Dan kunt u het beste op zoek gaan naar een tuinhuis met 40-45mm houtdikte. En een mooie heater voor alle gezellige winteruren die u wilt doorbrengen in uw buitenverblijf. Wanneer u besloten hebt een tuinhuis als extra gastenverblijf of kantoor te gebruiken, adviseren wij u minimaal 70mm wanddikte te kiezen. Door een dikte van 70mm hebben de wanden een isolerende werking. Voor een volledig geïsoleerd huis, dienen de wanden en het dak nog wel geïsoleerd worden.

Welke kleur past bij uw tuinhuis?

Hout heeft van nature een warme uitstraling. Deze kan versterkt worden door het hout te beitsen. Maar hout kan natuurlijk in elke gewenste kleur geschilderd worden. Het is dan wel van belang om een verf van goede kwaliteit te nemen. Q&S Gartendeco adviseert en verkoopt Perkoleum van Koopmans Verf voor een langdurige bescherming van uw kleurige tuinhuis. Zo kunt u geheel naar eigen smaak ervoor kiezen het huisje in één of meerdere kleuren te schilderen.

Hoe worden tuinhuizen aangeleverd?

Een tuinhuisje wordt aangeleverd als bouwpakket. Alls is volledig op maat gemaakt en kan met de meegeleverde handleiding stap voor stap door u worden opgebouwd.

Aluminium tuinhuizen

Een aluminium tuinhuis is de ideale oplossing voor u, wanneer u weinig onderhoud en een zeer lange levensduur op uw verlanglijstje voor het buitenhuis heeft staan. De antracietkleurige panelen blijven ook in extremere weersomstandigheden in perfecte staat en hebben bovendien een isolerende werking. U kunt het aluminium tuinhuis naar wens uitbreiden met deuren en ramen.
Zodra het huisje staat, hoeft u alleen nog maar tijd te plannen om van het buitenleven te genieten!

Hoe wordt uw aluminium tuinhuis aangeleverd?

Een aluminium tuinhuisje wordt, net als de houten variant, aangeleverd als bouwpakket. De panelen sluiten naadloos op elkaar aan. Alles is volledig op maat gemaakt en kan met de meegeleverde handleiding eenvoudig door u worden opgebouwd.