Tuinschuur

Tuinschuur
Een tuinschuur is de perfecte oplossing voor een veilige en ordentelijke opslag van tuingereedschap en andere materialen. Een tuinschuurtje is een echt ruimtewonder. Grasmaaiers, fietsen, gereedschap en tuinmeubilair kunnen eenvoudig worden opgeborgen. Bij Q&S Gartendeco vindt u tuinschuurtjes in verschillende maten en van hout of metaal. Lees meer...
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Tuinschuur

Een tuinschuur biedt veel opslagmogelijkheden

Tuinschuren zijn verkrijgbaar in vele maten, verschillende daksoorten en dakbedekkingen, zoals dakpannen, shingles of dakleer. De grootte van het schuurtje hangt af van de ruimte op het terrein. Opslagruimte heeft u zelden genoeg en wanneer de tuin de mogelijkheid biedt, adviseren wij u een groter model te kiezen. Heeft u niet zoveel ruimte tot uw beschikking? Met een praktische indeling realiseert u al veel bergruimte in een kleinere tuinschuur. En bovendien helpt het u uw spullen snel terug te vinden. Wilt u een kleine praktische bergruimte bijvoorbeeld op uw balkon of terras? Dan maakt u met een tuinkast de juiste keuze. U beschermt in ieder geval al uw spullen tegen weer en wind.

Waar gaat u uw tuinschuur voor gebruiken?

Het is voor aanschaf belangrijk te bedenken waar u de schuur voor wilt gaan gebruiken. Wanneer u het tuinschuurtje wilt gebruiken voor artikelen, zoals tuinmeubilair, fietsen of grasmaaiers, is een grote tuinschuur met een grote deur of een dubbele deur zinvol. Wordt het alleen gebruikt om ’s avonds het speelgoed op te ruimen, dan hoeven de eisen niet zo hoog te zijn.

Voor hobbyisten is de tuinschuur geschikt als kleine en compacte werkplaats om ongestoord te sleutelen aan allerhande projecten. In dit geval is een goede verlichting geen overbodige luxe en is het handig één of twee vensters in het tuinschuurtje te hebben. Gad u toch iets meer ruimte in gedachten? Dan kunt u het best onder tuinhuizen kijken.

Een houten tuinschuur

Een tuinschuur gemaakt van hout is niet alleen de klassieker in de tuin, maar biedt ook comfort. Wanneer het tuinschuurtje enkel voor opslag wordt gebruikt, is een wanddikte van 19mm voldoende. Wanneer u de tuinschuur gebruikt als kleine werkplaats, wilt u uiteraard ook in de winter aan het werk. Voor een prettig arbeidsklimaat is het dan verstandig om een wanddikte van 28mm te nemen gecombineerd met een heater.

De schuurtjes zijn in verschillende standaardmaten te verkrijgen en worden in verschillende houtsoorten aangeboden. Bij de standaardmodellen heeft u de keuze uit onbehandeld vurenhout en geïmpregneerd vurenhout. Beide houtsoorten dienen wel behandeld te worden om de levensduur te verlengen. Het beste kunt u een kwalitatief hoogwaardige verf of beits gebruiken. Q&S Gartendeco heeft zeer goede ervaring met Perkoleum van Koopmans Verf en adviseert dit dan ook aan elke klant.

Tuinschuur van metaal

Een tuinschuurtje van metaal komt met name goed tot zijn recht bij moderne huizen. De tuinschuurtjes zijn samengesteld uit prachtige antracietkleurige en aluminiumkleurige schaaldelen en zorgen zo voor een frisse en hedendaagse uitstraling. Uiteraard hoeft u niet persé een modern huis te hebben om te kiezen voor een tuinschuurtje van metaal! Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een onderhoudsvrije tuinschuur die eenvoudig te onderhouden is, bent u het best uit met een metalen tuinschuurtje. De schaaldelen zijn namelijk gemaakt van roestvrij staal, hoeven niet geverfd te worden en zijn eenvoudig met water en een zachte zeep te reinigen.

De passende tuinschuur voor uw tuin

Om tot de juiste beslissing te komen, is het belangrijk voor de aankoop te bedenken welke artikelen u wilt bewaren in uw tuinschuur. Is een schuurtje dan voldoende of moet toch aan een blokhut worden gedacht? U weet dan welke plaats in uw tuin het meest praktisch is. Moet het schuurtje vlak bij het terras komen of mag het verder in de tuin staan? Of wilt u het tuinschuurtje naast uw groentetuin? Wanneer u weet welke plaats het meest geschikt is voor uw tuinschuur weet u hoe groot deze mag worden en kunt u op zoek gaan naar uw ideale tuinschuur!

Tuinschuur als bouwpakket

De tuinschuurtjes worden allemaal als zelfbouwpakket geleverd. Inclusief montagematerialen en een handleiding, waarmee u eenvoudig uw tuinschuur in elkaar kunt zetten. Ook voor tuinschuren geldt, dat een vlakke ondergrond noodzakelijk is.

Tip van Q&S Gartendeco: In Nederland kunnen tuinschuren meestal vergunningvrij worden geplaatst en geldt er hooguit een meldingsplicht. Voor de zekerheid is het verstandig te informeren bij de gemeente of er geen afwijkende regeling in uw gemeente bestaat.