Tuintafels

Tuintafels
Groot, maar ook klein. Een tuintafel is een praktische aanvulling op elk zitgedeelte. Heeft u een groot gezin, dan is een lange tuintafel van bijvoorbeeld hout een goede aanschaf. Er kan worden ontbeten, geluncht en gedineerd worden aan de tafel. Op elk moment van de dag blijkt het nut van deze tafel. Kleine tuintafels zijn vooral handig, omdat ze eenvoudig te verplaatsen zijn en daardoor op elke plaats in de tuin te gebruiken. Lees meer...
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Tuintafels

Praktische tuintafels

In de zomer verleggen de meeste mensen hun huiskamer naar buiten. Naast buiten eten en drinken, worden tuintafels nu ook gebruikt door de kinderen om spelletjes te spelen en te knutselen. Misschien wel iets leuks voor het terras, waar het hele seizoen van genoten kan worden. Op grote tafels staan taarten en schalen met hapjes staan veilig in het midden wanneer het bezoek aanschuift.

Kleine tafels zijn handig om overal in de tuin te plaatsen. Soms wilt u een zitje verplaatsen en dan wilt u niet slepen met grote tafels. Bovendien zijn twee kleine tafels bij een loungeset handiger dan een grote tafel. Kleine tafels zijn ook handig bij ligbedden, zodat de drankjes veilig staan en het boek niet in de weg ligt, wanneer u er op wilt zitten.

Uit welke materialen bestaan tuintafels?

Tuintafels zijn in verschillende materialen te verkrijgen. Van eenvoudig plastic tot robuust hout. Bij Q&S Gartendeco verkopen we vooral tuintafels van stevig materiaal en hoge kwaliteit.

Houten tuintafels

Kiest u voor kwaliteit en voor jarenlange zekerheid, dan kunt u het beste een houten tuintafel nemen en bij voorkeur één van teak. Houten tafels van teak vereisen geen onderhoud, wanneer u gecharmeerd bent van die mooie vergrijsde kleur die teak door de jaren heen krijgt. Wilt u liever de roodbruine houtkleur behouden? Wanneer de tafel onderdak staat, is het voldoende om de tafel één keer per jaar met teakolie te behandelen. Staat de tuintafel in de openlucht, dan adviseren wij de tafel twee keer per jaar in de olie te zetten.

Wicker tuintafels

Ook van wicker worden tuintafels gemaakt. Deze zijn meestal voorzien van een glasplaat, wanneer u kiest voor de duurdere varianten. Zo heeft u geen last van etensresten en dergelijke tussen het vlechtwerk. Wicker is zo goed als onderhoudsvrij. De tafel kunt u met uw tuinslang schoonspuiten en de glasplaat eenvoudig met glasreiniger schoonmaken, wanneer er sprake is van vuil. Wicker bestaat uit gevlochten draden van kunststof en zal uiteindelijk met de jaren licht verkleuren.

Aluminium tuintafels

Wanneer u een aluminium loungeset of stoelen heeft, past daar natuurlijk het best een aluminium tafel bij. Uiteraard bezitten aluminium tuintafels dezelfde eigenschappen als alle andere aluminium tuinmeubelen. Ze zijn licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen, maar toch heel solide, makkelijk in onderhoud en eenvoudig schoon te maken. De chique uitstraling geeft de tuin een instant oppepper. /p>

Gepoedercoat aluminium hoeft u enkel schoon te maken met een zachte doek en een sopje van lauw water met groene zeep of een willekeurige zachte zeep. Ziet u een kleine beschadiging? Dan kunt u het best deze meteen aanstippen met een speciale lakstift om eventuele roestvorming te voorkomen.

Waarmee rekening houden bij de keuze van een tuintafel?

Het is vooral belangrijk rekening te houden met de manier waarop u buiten uw meubels gebruikt. Bent u iemand die regelmatig het tuinzitje verplaatst? Of heeft u hier een vast plek voor bedacht? Wilt u een tafel voor het terras? Eet u vaak samen met familie en vrienden? Of bent u meer het borreltype? Zit u enkel ’s avonds buiten of bent u de hele dag buiten? Willen uw kinderen aan de tafel kleuren? Of hoeft u geen rekening te houden met kinderen? Wanneer u zichzelf deze vragen stelt, is de juiste keuze voor het passende model snel gemaakt en kunt u deze online bestellen bij Q&S Gartendeco!