Alles wat u wilt weten over terrasoverkappingen

Over uw aankoop en de producten in de online shop van Q&S Gartendeco

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met ons.

 • Plaatst Q&S mijn veranda?

  U heeft de keuze uit een zelfbouwpakket en montage door Q&S. De montage is inclusief het inmeten van de door u gekozen veranda of tuinkamer. Voor plaatsing controleert een bouwkundig medewerker of de door u gekozen veranda geplaatst kan worden en of er eventuele aanpassingen moeten worden gedaan om de meest degelijke constructie te realiseren. Heeft u zelf de kennis in huis? Dan kunt u kiezen voor een zelfbouwpakket en de montagekosten uitsparen. U krijgt uiteraard een duidelijke handleiding meegeleverd.

 • Kan ik op de veranda lopen om bijvoorbeeld mijn kozijnen te schilderen?

  Ja, dit is in principe mogelijk. Wij raden u af rechtstreeks op de platen te gaan staan. Door gebruik te maken van een plaat of plank met klos wordt de druk meer verdeeld en verkleint u de kans op schade.

 • In welke kleur wordt mijn veranda geleverd?

  Aan u de keuze! De veranda's zijn standaard in de volgende RAL kleuren te verkrijgen: Crèmewit (RAL 9001), Grijs (RAL 9007), Wit (RAL 9016), Antraciet structuurlak (RAL 7016). Tegen meerprijs is elke andere RAL kleur leverbaar.

 • Hoeveel palen komen onder mijn veranda?

  Kiest u voor een standaard veranda, dan heeft u vanaf 400 cm 3 palen nodig. Met speciale en versterkte goot is het echter mogelijk om een grotere overspanning te plaatsen op twee staanders.

 • Moet ik een fundering leggen voor de veranda?

  Voor het plaatsen van een veranda worden funderingsvoeten gebruikt. Deze funderingsvoeten dienen te worden vastgezet in snelbeton. Heeft u gekozen voor montage, wordt dit door de monteurs verzorgd. Heeft u een zelfbouwpakket, dan dient u het snelbeton zelf te kopen. Heeft u al een fundering liggen? Dan kunt u gebruik maken van gegalvaniseerde funderingsvoeten.

 • ls mijn veranda onderhoudsarm?

  De aluminium veranda is onderhoudsarm, maar moet wel regelmatig schoongemaakt worden. Wij adviseren hiervoor heet water en neutrale zeep (PH-waarde tussen 6 en 8) te gebruiken. Schuurmiddelen en oplosmiddelen en de hogedrukreiniger dienen strikt vermeden worden. De goot van de veranda moet regelmatig worden schoongemaakt om lekkage te voorkomen.

  Heeft u gekozen voor een houten veranda, dan dient u deze regelmatig te verven. Hoe vaak geschilderd moet worden, is afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte verf en de wijze waarop deze is aangebracht.

 • Hoe lang heb ik garantie op mijn veranda?

  Heeft u uw aluminium veranda door Q&S Gartendeco laten monteren, dan heeft u 1 jaar garantie op eventuele lekkages die betrekking hebben op de verandaconstructie. Op grond van de materiaaleigenschappen kan geen garantie worden gegeven op siliconenkit. Op het aluminium en de polycarbonaat platen heeft u standaard 10 jaar garantie. De geboden garantie doet geen afbreuk aan de wettelijke garantie.

  LET OP: Bij polycarbonaat platen kan condensvorming in de kanalen optreden door de waterdampdoorlaatbaarheid van kunststof. Dit is een natuurlijk verschijnsel en heeft geen negatieve uitwerking op de functie en de kwaliteit van de platen. Condensvorming kan tijdelijk in verschillende vormen optreden en op individuele platen. Dit valt buiten de garantie en is ook geen reden tot vervanging.

 • Zijn polycarbonaat platen UV-bestendig?

  Polycarbonaat platen zijn aan de bovenzijde UV-bestendig.

 • Wat is de levertijd?

  De standaard veranda's zijn als zelfbouwpakket binnen 5 weken leverbaar. Wordt de veranda door Q&S geplaatst, dan wordt in overleg met u een afspraak gemaakt.

 • Hoe en wanneer kan ik betalen?

  De chauffeurs en monteurs hebben een mobiele pinautomaat bij zich. U kunt dus eenvoudig pinnen. Heeft u gekozen voor een zelfbouwpakket dan kunt u bij aflevering de chauffeur betalen. bouwen wij uw veranda op, dan betaalt u na oplevering bij de monteurs.

  LET OP: informeer bij uw bank of uw paslimiet eenmalig verhoogd moet worden.

 • Ik wil een terrasheater. Waar moet ik rekening mee houden?

  Een terrasheater moet ongeveer 40 cm van de dakbedekking afhangen.

Geen antwoord op uw vraag gevonden? Wij helpen u graag verder! U kunt ons bereiken via info@qs-gartendeco.nl of 0599 - 820 222