Vrijstaande Overkapping of Veranda

Levertijd: 15-20 werkdagen Verzendkosten: € 89,00
€ 0,00
(Incl. BTW., excl. Verzendkosten)
Advies nodig?

Bel 0599 820 222
We zijn bereikbaar!

info@qs-gartendeco.nl
Altijd bereikbaar!

Foto-actie

Veilig betalen

* Verplichte velden

€ 0,00

Wat zijn de voordelen van een vrijstaande overkapping of veranda?

 • Vrij te plaatsen in uw tuin op elke willekeurige plek
 • Waterafvoer in staander geïntegreerd
 • Premium Aluminium Poedercoating in 4 RAL-kleuren
 • Verhoogde dakgoot voor afgewerkte vooraanzicht
 • Duitse kwaliteit

Vrijstaande overkapping of veranda

Een vrijstaande veranda heeft een groot aantal voordelen op de aanbouw veranda die het meest gebruikelijk is. Er zijn verschillende modellen vrijstaande veranda's mogelijk. Een houten paviljoen is, zoals de naam al zegt, een houten variant van de vrijstaande overkapping. Ook de prachtige draagconstructie voor een schaduwdoek valt onder een vrijstaande overkapping.

Hier vindt u de vrijstaande veranda uit aluminium. De veranda wordt naar wens op maat gemaakt in een fabriek in Duitsland. De vrijstaande overkapping is dus van Duitse makelij en voldoet geheel aan de strenge Duitse normeringen. Doordat de vrijstaande overkapping op maat wordt gemaakt, kunt u al uw wensen uit laten komen bij deze tuinoverkapping!

Vrijstaande overkapping of veranda

Deze aluminium veranda is voorzien van een Premium Aluminium Poedercoating en kan standaard in 4 verschillende RAL-kleuren worden besteld: Wit (RAL9016), Cremewit (RAL9001), Antraciet structuur (RAL7016) en Grijs structuur (RAL9007). Tegen een meerprijs is het mogelijk uw veranda in elke willekeurige RAL-kleur te laten spuiten.

Naast de ruime keuze in polycarbonaat platen (denk aan: helder, opaal (melkwit), extra helder, hittewerend, mat antraciet) heeft u ook de moelijkheid om glas als dakbedekking te kiezen. Deze dakbedekking is van maar liefst 8mm dik veiligheidsglas.

Dit gepoedercoat aluminium is onderhoudsvriendelijk en hoeft enkel een paar keer per jaar met een PH-neutrale zeep en zachte doek gereinigd te worden.

Wat krijgt u bij de vrijstaande overkapping of veranda?

Dat hangt geheel van het door u gekozen model af. Wilt u een open vrijstaande overkapping of wilt u een vrijstaande veranda met zijwanden? Wilt u sfeerverlichting aanbrengen? U kunt hierboven een algemene indicatie van uw wensen opgeven en aansluitend uw contactgegevens invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op om uw precieze wensen te noteren en een passende offerte aan te bieden. Uiteraard staat het u vrij om meteen telefonisch contact op te nemen om uw wensen kenbaar te maken!

Hoe bouw ik de vrijstaande overkapping of veranda op?

Het is mogelijk dit zelf te doen, wanneer u beschikt over kluservaring. Q&S Gartendeco monteert zelf niet, maar heeft wel goede contacten met montagebedrijven en kan u hier desgewenst mee in contact brengen.

Wanneer u zelf de opbouw in hand wilt nemen, ziet u hieronder in de video hoe de montage van een (vrijstaande) veranda gedaan wordt.

Merk Q&S
Soort Dakbedekking Dakleer
Kleur Dakbedekking Auswahl

Contactgegevens

* Verplichte velden

Handig om te weten

 • Hoe behandel ik mijn blokhut tegen weersinvloeden?

  Veel blokhutten zijn gemaakt van onbehandeld vurenhout. Onbehandelde blokhutten kunnen snel aangetast worden door regen, wind, zon, mist, hoge luchtvochtigheid en storm. Hout dat in de buitenshuis wordt toegepast, dient daarom behandeld te worden om de levensduur te verlengen.
  Het meest bekend als behandeling is impregneren. U kunt impregneervloeistof in onze webshop verkrijgen. Na het impregneren dient u altijd nog uw tuinhuis te beitsen of te schilderen.
  In plaats van impregneermiddel kunt u ook Perkoleum of Ecoleum gebruiken van Koopmans Verf. Deze verf is een éénpotsysteem op basis van lijnolie en is tegelijkertijd impregnerend beschermmiddel, grondmiddel, lakmiddel en aflakmiddel.

 • Welke verf voor blokhut kies ik het best? Wat is Perkoleum? Wat is Ecoleum?

  Perkoleum en Ecoleum zijn hoogwaardige verfsoorten van Koopmans Verf. De verf is op basis van lijnolie en heeft een sterk impregnerende werking, waardoor impregneren overbodig wordt.

  Voor geschaafd en geschuurd hout dient u Perkoleum te gebruiken. Dit is een éénpotsysteem, omdat het tegelijkertijd een impregnerend beschermmiddel, grondmiddel, lakmiddel en aflakmiddel is. De eerste laag dient u verdund (met 10%-15% terpentine) aan te brengen. De tweede en derde laag onverdund. Door het hoge lijnoliegehalte droogt Perkoleum iets langzamer dan de verf die u aantreft in de meeste bouwmarkten. U hoeft slechts één keer per 5 jaar te schilderen in tegenstelling tot de gebruikelijke verfsoorten die na 3 jaar alweer overgeschilderd dienen te worden.

  Perkoleum is vochtregulerend en UV-bestendig. Perkoleum is te verkrijgen in dekkende en transparante kleuren. Welke kleur wilt u voor uw blokhut? In het keuzemenu kunt u uw gewenste kleur bestellen.

  Ecoleum is enkel geschikt voor ruw hout en fijnbezaagd hout. Van deze verf is slechts één laag nodig. Bovendien kan Ecoleum ook op geïmpregneerd hout worden aangebracht. De dekkende kleuren kunnen onderling gemengd worden en hebben een goede kleurechtheid.

 • Welke fundering voor een blokhut moet ik nemen?

  De juiste fundering is afhankelijk van de grootte. Kiest u voor een klein tuinhuis, dan is een geëgaliseerde stenen ondergrond al voldoende. Kiest u voor een groter tuinhuis, dan adviseren wij u te kiezen voor een gedegen fundament. Q&S Gartendeco heeft 3 verschillende opties, te weten: geïmpregneerd grenen funderingsbalken, hardhouten funderingsbalken en kunststof funderingsbalken. De laatste soort hebben de langste levensduur.

  De funderingsbalken hebben een afwateringsprofiel. Er blijft dus geen water in de profielen staan en de onderkant van de wanden blijft daardoor droog.

  Elke funderingsbalk heeft een standaardlengte van 300cm. In de opties zijn alle benodigde funderingsbalken voor uw blokhut in het bedrag inbegrepen.

 • Wat krijg ik als ik een vloerpakket voor blokhut bestel?

  Naar keuze kunt u een vloerpakket bij uw blokhut mee laten bezorgen. U krijgt een pakket van vurenhout dat geschikt is voor de gehele binnenvloer van uw blokhut. Een vloerpakket van 18mm dik bestaat uit 1.) onbehandelde vloerdelen van 18x98x2100mm, 2.) geïmpregneerde vloerbalken van 45x45x1150mm en 3.) onbehandelde plinten, exclusief bevestigingsmaterialen. Een vloerpakket van 27mm dik bestaat uit 1.) onbehandelde vloerdelen van 27x135x3000mm, 2.) geïmpregneerde vloerbalken van 45x45x3000mm en 3.) onbehandelde plinten en exclusief bevestigingsmaterialen.

 • Welke dakbedekking hoort bij een blokhut?

  Vrijwel in alle gevallen wordt een standaard dakbedekking meegeleverd.

  • Dakleer is een waterdichte bitumenleer. Deze eenvoudige dakbedekking wordt bevestigd met een bitumenlijm.
  • Dakshingles zijn duurzaam, UV bestendig, weerbestendig en bestaan eveneens uit bitumen. Dakshingles worden bevestigd met kleine spijkers. Er zijn twee verschillende modellen dakshingles en beiden zijn te leveren in meerdere kleuren.
  • Easy Roofing is zelfklevend en voorzien van een UV-bestendige aluminium laag aan de bovenzijde. Deze dakbedekking is ideaal voor vlakke of licht hellende daken.
  • EPDM is de meest duurzame dakbedekking voor platte daken en is gemaakt van rubber met een hoge elasticiteit. Deze kan temperaturen aan van -35 tot +120 graden en kan onder normale omstandigheden wel 50 jaar mee gaan.
 • Hoe belangrijk is een dakgotenset voor een blokhut?

  Een dakgoot zorgt voor afvoer van het regenwater op één plaats. Het voorkomt opspattend water tegen de zijkanten van uw blokhut, waardoor uw tuinhuis schoon en fris blijft.

  Voor een plat dak adviseren wij een waterdoorvoer aan, waar u bijvoorbeeld een ketting aan bevestigt om het water te leiden.

  De dakgotenset wordt bij elke blokhut compleet passend als extra optie aangeboden.

 • Wat is een extra wandlaag voor een blokhut?

  Mensen worden steeds langer en soms is een standaard blokhut wat te klein voor de langere mens. Daarom bieden we de mogelijkheid om een extra wandlaag mee te bestellen. Dit houdt in dat u het de hut met de breedte van een plank (11,5cm om precies te zijn) verhoogt.

 • Waar moet ik aan denken bij de aanlevering van een blokhut?

  Een blokhut wordt als pakket aangeleverd. Deze pakketten worden vanwege hun grootte geleverd met een vrachtwagen met oplegger. De producten kunnen daarom alleen worden afgeleverd, indien het adres zich bevindt nabij een verharde weg en het toegankelijk is voor vrachtverkeer. Kan de chauffeur niet op de door u opgegeven locatie komen? Dan zal de chauffeur het op de dichtstbijzijnde locatie afladen waar het wel mogelijk is, zo dicht mogelijk bij het opgegeven adres naar inzicht van de chauffeur. Weet u niet of een vrachtauto bij u in de straat mag komen? Dit kunt u bij uw gemeente navragen.

 • Snel geleverd in heel Nederland
 • Vakkundig advies door deskundig team
 • 40.000m² inspiratie voor uw tuin