Zigeunerwagen

Zigeunerwagen
Een zigeunerwagen wordt regelmatig als bijzondere overnachting aangeboden bij Bed & Breakfast gelegenheden. Er zijn zelfs campings met meer zigeunerwagens. Zet je er nu zelf één in de tuin, kun je elke nacht een bijzondere overnachting beleven! En elke dag op een unieke manier ‘s morgens de dag beginnen en genieten van jouw pipowagen, zoals ze ook wel worden genoemd. Lees meer...
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Zigeunerwagen

Welke zigeunerwagen past bij u?

De zigeunerwagen als tuinhuis inzetten is misschien in eerste instantie het meest voor de hand liggend. U zoekt een bijzonder plekje voor uw zigeunerwagen in uw tuin en creëert daar uw eigen kleine paradijsje. Kinderen, maar zeker ook de volwassenen trekken zich hier graag terug om tot rust te komen. De pipowagens / zigeunerwagens die Q&S Gartendeco aanbiedt, hebben genoeg ruimte voor een ruime zithoek. U kunt de zigeunerwagen inrichten voor gebruik overdag door deze te vullen met gezellige tafels, stoelen en banken en een klein keukentje, waar een kleine lunch klaargemaakt kan worden. Maar richt u uw zigeunerwagen in met een bed, dan heeft u een hele knusse slaapplaats erbij en kunt u overnachten in een zigeunerwagen! U gaat dan ongetwijfeld veel gebruik maken van uw nieuwe stek.

Een zigeunerwagen als caravan op de vaste staanplaats van uw camping zal veel bekijks trekken en geeft u helemaal een ultiem bohemien gevoel. En heeft u wel eens gedacht aan een zigeunerwagen als winkel? U ziet ongetwijfeld een stijging in de verkoop, want wie wil er nu niet iets van uw gezellige winkel aanschaffen? En heeft u een creatief beroep en zoekt u een bijpassend kantoor? Dan heeft u die nu gevonden!

Wat is een zigeunerwagen?

Een zigeunerwagen is een pipowagen die ook wel bekend staat als schaftkeet. De schaftwagen zigeunerwagen is ook ideaal voor het gebruik als bouwkeet. Al doet de laatste naam de zigeunerwagen niet de eer aan die ze verdient. De meeste mensen associëren de wagen met de rondtrekkende zigeuners en daar dankt de zigeunerwagen ook zijn naam aan in Nederland. Vroeger stond deze wagens bekend als woonwagen en werden ook daadwerkelijk gebruikt om mee rond te reizen. Deze zigeunerwagens kunnen met een separaat te bestellen wielenset worden uitgebreid. Maar het reizen moet beperkt blijven tot de tuin. Elke zigeunerwagen heeft een trapje naar de deur, omdat deze normaal gesproken op wielen staat. De zigeunerwagen met veranda is degene die ongetwijfeld het meest tot de verbeelding spreekt, al is de zigeunerwagen met de glazen deuren aan de zijkant ook zeer charmant in haar voorkomen! Uiteraard zijn er nog meer tuinhuizen met veranda. Dit zijn opties, wanneer u de veranda wilt hebben, maar een iets ander model dan de zigeunerwagen wenst.

Waarvan is een zigeunerwagen gemaakt?

De zigeunerwagens / pipowagens die u bij Q&S Gartendeco vindt, zijn allen deels voorgemonteerd en kunnen daardoor redelijk eenvoudig in elkaar worden gezet. Alle wagens hebben een boogdak met dakleer. De wagens zijn van hout; onbehandeld vurenhout van 19mm dik. U dient de zigeunerwagen nog wel te behandelen met een verf of beits. Q&S Gartendeco heeft de beste ervaringen met Perkoleum van Koopmans. Perkoleum is op basis van lijnolie en is een zogeheten éénpotssysteem. Dat houdt in, dat u de eerste laag licht verdund aanbrengt en na drogen nogmaals twee lagen van dezelfde verf. U hoeft het hout dus niet voor te behandelen of een extra laklaag aan te brengen ter behoud van de verf. Een ander groot voordeel van Perkoleum is de periode waarna het schilderwerk opnieuw moet worden behandeld. Pas na vijf jaar is het nodig uw zigeunerwagen opnieuw te schilderen, omdat het een zeer hoogwaardige kwaliteit verf betreft.

Wat kost een zigeunerwagen?

Een zigeunerwagen kopen hoeft geen hele ingewikkelde zaak te zijn. In de online shop van Q&S kunt u eenvoudig uw zigeunerwagen bestellen. Bij elke zigeunerwagen staat het basisbedrag per stuk en heeft u meerdere uitbreidingsopties om uit te kiezen. De wielenset voor een zigeunerwagen bijvoorbeeld kunt u als extra optie mee bestellen. Voor alle zigeunerwagens geldt, dat het onderstel voor een zigeunerwagen exclusief is. U dient deze dus nog wel aan te vinken, wanneer u deze erbij wenst!

De afmetingen van een zigeunerwagen hangen af van het gekozen model. De breedte start bij 237cm en de lengte varieert tussen de 360cm en 600cm. U kunt de zigeunerwagen afmetingen dus op uw eigen behoeften aanpassen. Mocht u toch een andere afmeting wensen, omdat dit beter past in de hoek die u ervoor in gedachten had, kunt u het best rondkijken bij de andere blokhutten en tuinhuizen.

Het zigeunerwagen bouwpakket

Het zigeunerwagen bouwpakket wordt deels kant en klaar aangeleverd. De panelen zijn namelijk deels voorgemonteerd en kunnen redelijk eenvoudig samengevoegd worden tot uw eigen zigeunerwagen.

De twee zigeunerwagens naar eigen ontwerp kunnen naar eigen inzicht opgebouwd worden. Wilt u de deur in het midden van het lange stuk, aan de zijde of op de kopse kant? En waar komt het venster? U bepaalt zelf de uitstraling van uw eigen zigeunerwagen en wanneer u van tevoren heeft uitgedacht hoe de indeling moet worden, krijgt u het meest praktische eindresultaat.

Welke extra’s zijn mogelijk voor de zigeunerwagen?

Uw zigeunerwagen kunt u uitbreiden met een wielenset voor een zigeunerwagen, een veranda en een tussenwand met deur voor binnen. De opties staan bij elke wagen apart vermeld als extra optie, omdat niet elke optie geschikt voor elke zigeunerwagen is. De extra’s kunnen niet los besteld worden.

Welke kleur past bij uw zigeunerwagen?

Nu wordt het leuk! U kunt uw eigen fantasie de vrije loop laten! Perkoleum is in vele kleurvarianten te krijgen en u kunt naar hartenlust uw eigen ideeën tot leven brengen. Kiest u voor één kleur of brengt u accenten aan met meerdere kleuren? Een prachtige zigeunerwagen mag de aandacht trekken, maar misschien houdt u van een rustiger geheel en verft u alles in een stemmige kleur. Een combinatie van groen en rood en wit blijft echter ook een serieuze optie voor deze blikvanger!

Zigeunerwagen online bestellen

U kunt de zigeunerwagen eenvoudig in de shop bestellen en wordt in heel Nederland (exclusief de eilanden) zonder extra verzendkosten bezorgd. Heeft u nog vragen of behoefte aan meer informatie? Neemt u dan gerust contact op met het team van Q&S Gartendeco. We staan u graag te woord!